Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Templomok éjszakája Szlovákiában

Gazdag programokkal várja a kései látogatókat több mint 180 templom pénteken Szlovákiában, a templomok éjszakáján.
A rendezvény kezdetét hat óra előtt országszerte harangzúgás fogja jelezni. A programban nemcsak római katolikus, de református, evangélikus és görög katolikus templomok is részt vesznek, és egészen éjfélig fogadják az érdeklődőket. Az idegenvezetés mellett a programban több helyen szerepelnek különféle koncertek, előadások és filmvetítések is. Számos helyszínen megnyitják a látogatók előtt az egyébként nem látogatható templomtornyot vagy kriptát.

Az este folyamán a látogatók megismerhetik az adott épület kincseit, történetét, a keresztény építészet és képzőművészet alkotásait, és betekintést nyerhetnek az egyes gyülekezetek életébe is. Pozsonyban a ferencesek templomában szlovák és magyar nyelvű mise mellet a szerzetesrend pozsonyi történetéről előadást hallgathatnak meg az érdeklődők, és fellép a The Hope Gospel Singers együttes is. Nyitrán a református templomban fotográfiai kiállítás nyílik, részleteket olvasnak fel a Bibliából és a Kendermag néptáncegyüttes szórakoztatja a látogatókat.

Komáromban a Szent András-templomban a legkisebbekre is gondoltak a szervezők: a gyerekeket kifestők, a felnőtteket misztériumjáték várja, és a látogatók megismerkedhetnek a templom történetével is. A Szent Anna-kápolna is nyitva tart az éjszakán, itt megtekinthető a Mária Rádió stúdiója, melyet a héten avattak fel. A templomok éjszakája kezdeményezés Ausztriából indult azzal a céllal, hogy azokat is becsalogassák a templomokba, kápolnákba, akik nem hívők vagy nem gyakorolják aktívan hitüket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarokat támadtak meg Pozsonyban bőrfejűek

Nyolc magyar fiatalra támadtak vasárnapra virradó éjjel szlovák bőrfejűek Pozsonyban. Tovább olvasom