Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Szlovák-magyar párbeszéd kezdődött Révkomáromban

A szlovák-magyar párbeszéd kialakítása a célja annak a közéleti klubnak, amelyben szlovák és magyar szakemberek tanácskoznak majd havi rendszerességgel Révkomáromban - jelentette a pozsonyi Pátria Rádió szerdán.

A közlés szerint a szlovákiai Kempelen Farkas Társaság a magyarországi Politológus Hallgatók Országos Egyesületével együttműködve közéleti klubot indított Révkomáromban.

A találkozókat kerekasztal-beszélgetés formájában rendezik meg. A témák a közéleti kérdések tág területét ölelik fel a politikától, a gazdaságon, a médián és a kultúrán át egészen a tudomány legújabb fejlődési irányáig.

"A klub célja a magyar-szlovák párbeszéd kiszélesítése, egy szakmai közösség szervezése, kutatóhálózatok kialakítása" - mondta el a Pátria Rádiónak nyilatkozva Bara Zoltán, a Kempelen Farkas Társaság elnöke.
A klub szerdai vendégei Grigorij Meseznikov, a pozsonyi IVO Társadalomkutató Intézet igazgatója és Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Iskola politológus tanára voltak. A téma a szlovákiai és magyarországi választások összehasonlítása volt.

A novemberi találkozó keretében Borókai Gábor, a budapesti "Heti Válasz" és Stefan Hríb, a "tyzden" című szlovák társadalompolitika hetilap főszerkesztője cserél eszmét a sajtó szabadságáról és korlátairól a két országban.

Decemberben Július Horváth, a CEU Közgazdasági Tanszékének vezetője és Heim Péter a Századvég Gazdaságkutató Intézet igazgatója elemzi az euró gazdasági hatásait Szlovákiában annak bevezetése után, míg Magyarország esetében az ahhoz vezető utat.

A klub keretében a jövő évben a kultúra, az agykutatás, a pszichológia és az online média neves szakértői is találkoznak majd Révkomáromban - jelentette a pozsonyi magyar rádió.

Olvasóink írták

  • 1. háté 2010. október 27. 21:17
    „Szlovák-magyar---szlovák-fityesz, - így helyes.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovák államnyelvtörvény - pénzbírságot kapott a révkomáromi városi televízió

A szlovákiai államnyelvtörvény megsértése miatt pénzbüntetést kapott a révkomáromi városi televízió. Tovább olvasom