Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Súlyos viharkárok Szlovákiában

Komoly anyagi károkat okozott az a kiadós esővel kísért szélvihar, amely szerdán vonult végig Szlovákia több régióján.
A nagy erejű szélvihar országszerte tucatjával tépte ki gyökerestül a fákat a földből, kidöntött villanyoszlopokat, megrongálta a vezetékeket és elvitt háztetőket.

Északkelet-Szlovákiában, a Késmárki és a Poprádi járás számos településén felduzzadtak a helyi patakocskák, s a hatóságok másod-, illetve harmadfokú védelmi készültséget rendeltek el. Több száz ház pincéjét elöntötte a víz, tűzoltókat kellett kihívni.

Az útra dőlt fák, illetve ágak számos helyen közlekedési problémákat okoztak, akadályozták a forgalmat, ezért a jelentések szerint legalább kéttucatnyi alsóbb rendű utat ideiglenesen lezártak.

A szélvihar a kassai és a tőketerebesi régiót sem kímélte. Nagyobb anyagi károkat jelentettek az északi csacai és a rózsahegyi régióból, ahol néhány hidat is megrongáltak a hirtelen felduzzadt patakok.

Országszerte több mint ezer háztartás maradt a nap folyamán néhány órára villanyáram nélkül.

Néhány helyen már hétfőn és kedden is problémákat okozott az olykor orkán erejű szélvihar. Nagyölveden például a szélvihar házak tucatjait rongálta meg, s számos háztartás villany nélkül maradt.

A szlovák meteorológiai intézet másodfokú viharjelzést adott ki a szerdai napra; másodfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el Szlovákia egyes déli régióiban is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy méterről lőtték le a magyar politikust

A lövést fentről, bal oldalról adták le. A volt polgármestert és főellenőrt 27 sörét találta el,… Tovább olvasom