Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Séta- és teherhajó ütközött a Dunán - Eredmény 3 hónap után

Egy máltai sétahajó és egy teherhajó ütközött a Dunán, Somorjánál még áprilisban. A szakértők szerint több hiba is történt.

Mindkét hajó hibázott, de a német teherszállító a fő vétkes - olvasható a parameter.sk oldalon.

A német hajót olyan személy kormányozta, akinek arra nem volt engedélye, a máltai hajó viszont a rossz irányt választotta az ütközés előtt. Az Állami Folyami Főfelügyelőség szerint az áprilisi dunai hajóbaleset legfőbb vétkese a német Bavaria volt. Az esettel a továbbiakban a rendőrség foglalkozik.

A főfelügyelőség mintegy három hónap elteltével közölte a vizsgálat eredményeit. Eszerint a Bavaria legénysége több hibát is elkövetett. Először is a baleset idején egy olyan személy kormányozta a hajót, akinek arra nincs engedélye,a hajó pedig nem tartotta be a megfelelő hajózási vonalat. A legénység nem tartotta be az előírt pihenési időt, emellett kevesebben is voltak, mint kellene.

Miroslav Detvan, a főfelügyelőség igazgatója közölte, a Bavarián közvetlenül a balesetet megelőzően 52 reflektor volt bekapcsolva, amely alapján a Victoria kapitánya nem tudhatta azonosítani, milyen hajó közelít felé.

Hibát vétett ugyanakkor a Victoria kormányosa is, aki akét hajó találkozásához a jobboldalt választotta, holott az előírások szerint ott a bal oldalt kellett volna, és a jobboldali ütközéshez nem kapott beleegyezést a másik hajótól.

A balesetről szóló jelentést átvette a belügyminisztérium, erre várt a dunaszerdahelyi járási rendőrség is, amely büntető eljárást kezdeményezett az ügyben.

Martina Kredatusová rendőrségi szóvivő közölte, általános veszélyeztetés ügyében indult eljárás, amiért a kiszabható büntetés négytől tíz évnyi börtönbüntetésig terjed.

Olvasóink írták

  • 2. smovar 2011. július 12. 08:26
    „Kedves újságíró csókoltatom a magyar tanárnődet,gondolom csuklik egész nap.”
  • 1. AntiFricc 2011. július 11. 20:46
    „"teherahajó"
    Wow! Az nagy teher lehet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyarok 25 százaléka szlovák házastársat választ

Minden negyedik szlovákiai magyar szlovák nemzetiségű párral köt házasságot. Tovább olvasom