Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Magyarokat támadtak meg Pozsonyban bőrfejűek

Nyolc magyar fiatalra támadtak vasárnapra virradó éjjel szlovák bőrfejűek Pozsonyban.
Szlovákiai magyar fiatalokat vert meg egy csoport randalírozó fiatal Pozsony óvárosában vasárnapra virradó éjjel - adta hírül a felvidek.ma szlovákiai magyar hírportál egy a szerkesztőségükbe eljutatott levélre hivatkozva hétfőn. A történteket a rendőrség és a megtámadott fiatalok egyik hozzátartozója is megerősítette az MTI-nek, ez utóbbi forrás szerint valószínűleg nem nemzetiségi indíttatású támadásról volt szó.

A támadás vasárnap éjjel nem sokkal éjfél után történt a Pozsony óvárosában található Stefánik utcán. A 17 és 24 év közötti korú magyar fiatalok egy születésnapi házibulit követően döntöttek úgy, hogy valamelyik óvárosi szórakozóhelyen folytatják az ünneplést. Turján Melinda, a megtámadott fiatalok egyikének hozzátartozója az MTI-nek elmondta: a négy fiúra és a négy lányra a Hodza téren lévő elnöki palota közelében - minden előzmény nélkül - támadtak rá.

A felvidek.ma hírportálon közölt levél írója úgy tudja, az elnöki palota előtti téren, "13-15 bőrfejű neonáci" hazafi azért támadta meg a magyar fiatalokat ,mert azok magyarul beszéltek.

"Egy csoport bőrfejű támadt a gyerekekre, igazából azt sem tudták, miért" - mondta el az MTI-nek a fiatalok hozzátartozója. Hozzátette: nem hiszi, hogy a "bőrfejűek" amiatt támadták volna meg a fiatalokat, mert hallották volna magyarul beszélni őket. Rámutatott: "Már amikor meglátták azt a csoportot, mondták is egymás között, hogy: most talán jobb lesz nem magyarul beszélni."

"A lányom barátját és az öcsém fiát verték meg annak ellenére, hogy semmit sem csináltak" - mondta el Turján Melinda. Hozzátette: meggyőződése, hogy a rendőrségnek jobban szemmel kellene tartania ezeket "a szélsőséges fiatalokat", mert a jövőben mások is áldozatául eshetnek.

A rendőrség több személy által elkövetett garázdaság miatt indított eljárást az ügyben.

"A 18 és 20 éves sértetteket két férfi támadta meg. Többször is ököllel arcon ütötték őket, majd addig ütlegelték a megtámadottakat, amíg azoknak sikerült elmenekülniük" - mondta el - a sértettek tanúvallomására hivatkozva - az MTI-nek Petra Hrásková, a pozsonyi kerületi rendőrkapitányság sajtószóvivője. Hozzátette: a helyszínre érkező rendőrjárőr elővezette a gyanúsítottakat. A két támadót - amennyiben bűnösségük bebizonyosodik - garázdaság miatt 3 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

A két megvert fiú állapota az incidens után orvosi ellátást igényelt, ezt követően hazamehettek - fűzte hozzá.

Korábban - Nyolc magyar fiatalra támadtak vasárnapra virradó éjjel szlovák bőrfejűek Pozsonyban, állítólag azért, mert magyarul beszéltek. A rendőrség szerint az elkövetők “látható ok nélkül" támadtak rá áldozataikra - írta a bukk.sk

Az eset az elnöki palota előtti téren történt, nem sokkal éjfél után. Az áldozatok közül néhányan olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy kórházba kellett szállítani őket.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a négy, 17–19 év közötti lány és a négy, 18–21 év körüli fiú az egyik lány születésnapját ünnepelte korábban otthon, majd kimentek a városba. Közülük heten pozsonyiak, egyikük galántai.

Meg nem erősített információk szerint 13-15 bőrfejű támadt a fiatalokra. Az egyik fiú első fogait állítólag kiverték, másikunak az orrcsontja törött el. A lányok sérülés nélkül megúszták a támadást - áll abban a levélben, amelyet portálunkhoz eljuttattak.

Rendőrség: látható ok nélkül történt a támadás

A rendőrség a Bumm kérdésére visszautasította, hogy nemzetiségi indíttatású lett volna az incidens. A hatóság állítása szerint két férfi volt a támadó, akik közül az egyik “látható ok nélkül" ököllel arcon ütött egy 18 éves fiút, majd a másik támadó egy 20 éves fiatalembert szintén többször megütött a fején, illetve arcán. Később a két támadó közös erővel is nekiesett az idősebb áldozatnak, addig verték, míg nem sikerült elmenekülnie.

A rendőrség megerősítette, a két megtámadottat orvosi ápolásban kellett részesíteni arcsérüléseik miatt.

Nem sokkal a támadást követően a rendőrök elfogtak két férfit az elnöki palota előtti téren. A két gyanúsított ellen garázdaság miatt indítottak eljárást – közölte Petra Hrášková pozsonyi rendőrségi szóvivő, hozzátéve, a két támadót 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. Tumbanu 2012. május 15. 09:15
  „Ez akkora hír, naponta ilyennel lehetne megtölteni a portált, hogy este hány magyart támadtak meg a C-sek itthon. bezzeg az nincs felfújva, vajon mi lehet ennek az oka? hmhhmhmhmmmm”
 • 28. zsukov111 2012. május 15. 09:00
  „A fracont kersnek hajnalba embriók ! Még azt se tudjuk a koronázó váost mi vagy más épitette..”
 • 27. Madarász 2012. május 15. 08:56
  „Azért én az ítélkezés előtt megkérdezném a másik csapat fiatalt is, hogy ők hogy emlékeznek a dologra... Nem lehet, hogy egyik csoport beszólt a másiknak, azok meg verekedéssel akarták elintézni?”
 • 26. @Gabben 2012. május 15. 07:15
  „és??? ez megint ilyen uszító cikk itthon is mindennapos valaki megver valakit és?????????? agyon kell ütni azokat ennyi.
  Lehet beszóltak nekik ?! ki tudja.lehet nem is szlovákok voltak lehet a fele szlovákiai magyar volt egyből megy az ócsárolás mikor semmit nem tudunk az ügyről.......................
  Mo mióta mesterségesen létrehozott HAAAAA ?????Mo több mint 1000éve van csak kisebb lett mert ugye a drága politikusaink be*sz*pták magukat odaátra Trianonnál, Olyan hogy SZLOVÁKIA soha nem létezett!!!!!!!!!!!Csak olyan hogy Csehszlovákia de Csehek is megszabadult a kisebbségétől a szlovákoktól :) így lett Szlovákia.”
 • 25. vonLichthofen 2012. május 15. 05:01
  „Benjamino 2o,
  Az 5 sékelt elveszítenéd:) ráadásul a 2 dolog teljesen különbözik - ezt írod.
  Én azonban még mindig látok hasonlóságot a két ország között. Mindkettő mesterségesen létrehozott, természetellenes képződmény és mindkettő fenntartása csak agresszióval, rasszizmussal, más népek lenézésével, megalázásával vagy éppen tervszerű irtásával lehetséges. Mindkét ország örömmel venné, ha kisebbségei csak úgy felszívódnának /ebben persze kies hazánk sem külömb, meg személyesen én sem/ és mindkét ország domináns ethnikuma rózsaszín múltat álmod magának - hazugságokkal, történelmietlenül és hazug módon.

  puncser, 24 alatti rémtetted”
 • 24. pancser 2012. május 14. 20:15
  „Mórickának mindenról a b* Lfnek a sékel jut az eszébe, hogy lenn belőle minél több.
  Amúgy Szlovákiában messze nem lángol úgy a nacionalista düh mint nálunk, Slota kívülről nézheti a Parlamentet Pozsonyban, Vona belülről Budapesten! Ez nagy különbség és a magyarok szégyene, hogy egy szélsőjobboldali párt ennyire feljöhetett.”
 • 23. rejna 2012. május 14. 18:38
  „a bőrfejűnek mindegy h Magyarul beszél,vagy Németül,vagy Csehül.neki egy a lényeg,hogy VEREKEDHESSEN. viszont ha színhibás az egyed akkor ....”
 • 22. denisz88 2012. május 14. 18:16
  „20! Azzal mondjuk egyetértek ha Erdély helyén Ausztria lenne, akkor évek óta nem hallottunk volna már az ottani magyarokról. Ez ilyen dolog.”
 • 21. denisz88 2012. május 14. 18:15
  „remélem Székhelyi József most is vagdalkozik valahol az antiszemitizmus ellen. Mert ez ugyan az pepitába.”
 • 20. BenjaminFein 2012. május 14. 18:08
  „vonLichtofen, nekem az ezer éve itt élő (92 éve a mai határainkon túl) magyarokról az a véleményem,hogy csak akkor magyarok amikor arra nagy szükségük van, nincs pénz,(rossz a romániai, ukrán, szerb belpolitikai, pénzügyi helyzet) megverik őket mert nagy a p.fájuk, vagy ilyesmi.. A burgenlandi, szlovéniai magyarok sosem zokognak a vállunkon!
  Ha picit jobban megy nekik, vagy jobb életkörülmények között élnek, akkor le se xzarják, hogy ők magyarok, sőt magasról lenéznek minket.
  Természetesen ez egy szubjektív vélemény. Sok személyes tapasztalattal a hátam mögött...

  Az 5 sékelt elveszítenéd:) ráadásul a 2 dolog teljesen különbözik.

  piroskaésabarkasz, a kérdésedre válaszolva, szerintem semmi..”
 • 19. piroskaésabarkasz 2012. május 14. 17:22
  „13 Benjamin.TALÁLÓS KÉRDÉS:Jeruzsálemben 5 zsidó megvert ,5 tarka fejkendős "izraelit".Mi ebben a hír??”
 • 18. denisz88 2012. május 14. 16:53
  „Kérdezném mély tisztelettel a baloldali rettegőket, akik szerint ugye cigánynak és zsidónak is félni kell Magyarországon!

  Saját honfitársaitokért miért nem szólaltok itt fel????? Ja, a magyart lehet hovatartozás alapján bántani??? Az nem gond nem??? A jogvédők hol vannak????”
 • 17. Cujka21 2012. május 14. 16:32
  „remélem egyszer mi is jól megverjük őket.....”
 • 16. Mankapunka 2012. május 14. 16:28
  „Lichthof

  Honnan tudják,hogy a többi mind a 13 közül nem volt magyar???”
 • 15. vonLichthofen 2012. május 14. 15:12
  „13BenjaminFein,
  érvelésed - mégha szarkazmusnak szántad is - könnyen egy, a Szlovákiához hasonlóan mesterségesen kreált országban uralkodó felfogásra emlékeztet. Ott is szabadon ütlegelik sőt ölik az ezerévek óta ott élő lakosokat.
  Öt sékelbe fogadok Benjamin, hogy nem találod ki melyik országra gondolok.

  Az viszont röhej, hogy nem azért ütlegelték volna a Magyar gyerekeket a Magyar királyok egykori koronázóvárosában mert Magyarok és anyanyelvükön Magyarul beszéltek.”
 • 14. Mankapunka 2012. május 14. 15:05
  „Benjamin

  Van róla térkamerás felvétel. Szóbeszéd lenne csak.”
 • 13. BenjaminFein 2012. május 14. 14:17
  „Én nem is értem ezt a cikket..
  Szlovákia fővárosában, néhány szlovák állampolgár megvert néhány másik szlovák állampolgárt.. Mi ebben az érdekes?
  De most őszintén?”
 • 12. kerteszb 2012. május 14. 14:17
  „Állatok.”
 • 11. bali00004 2012. május 14. 13:52
  „a mai kormány hibája. és az elmúlt 20 évé. ki mire szavazott, nyelje is le. engem tuti nem fog egy se megütni. vagy ha igen, ........”
 • 10. Plakátmagány 2012. május 14. 13:50
  „Mi van, máris nem tetszik a hozzászólóknak a szélsőséges magatartás? Nézőpont kérdése minden, a bőrfej is.”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motoros sárkányrepülővel csempészik az ukrán cigarettát

Egy motoros sárkányrepülő harmadik napja rendszeresen berepül Ukrajnába Szlovákiából, s az ukrán… Tovább olvasom