Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Kezdődik Dunaszerdahelyen a Duna Menti Tavasz

A csallóközi Dunaszerdahely ad otthont hétfőtől a Duna Menti Tavasz Gyermek Bábosok és Színjátszók Országos Fesztiváljának, az egyik legnagyobb múltra visszatekintő felvidéki magyar kulturális eseménysorozatnak.
A felvidéki gyermekszínjátszás és bábozás bölcsőjének és kicsúcsosodásának tartott fesztivál egyik kísérőrendezvényeként hétfőn délután gyermekrajz-kiállítás nyílt a helyi Csemadok Házban, és a Fókusz Gyermekszínpad bemutatta Arany János Toldijának színpadi adaptációját, Jarábik Gabriella rendezésében.

A Csemadok Művelődési Intézete (CSMI) által meghirdetett fesztivál versenyrésze kedden kezdődik, huszonhét csoport méri össze tudását. Huszár László, a művelődési intézet igazgatója az MTI-nek elmondta: a fesztiválon - a már hónapok óta zajló válogatók, területi versenyek eredményei alapján kiválasztott - 27 csoport által a Felvidék szinte minden régiója képviseltetve lesz. Hozzátette: a döntő részvevőit mintegy 50 csoportból választották ki. "Javarészt visszajáró csoportokról volt szó. Nem ritka, hogy egy-egy iskolában már 20 éve is folyamatosan működjön a csapat, és akadnak olyanok is, akik 5-6 éve rendszeresen a döntőbe kerülnek" – hangoztatta az igazgató. "Idén nagyon jó a felhozatal, színvonalas előadásokra lehet számítani mind a bábozók, mind pedig a színjátszó-csoportok részéről" - tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitakarítják vasárnap a dunaszerdahelyi Sárga Kastély környékét

Önkéntesek kitakarítják vasárnap a dunaszerdahelyi Sárga Kastélyt övező zöld területet. Tovább olvasom