Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Idén 51,6 kilométer autópálya készül el Szlovákiában

A sztrádák építésére az állam idén 572,95 millió eurót különített el, ami az eredeti elképzelésekhez képest 125 millió euróval több.

A Robert Fico vezette szlovák kormány az idei választási évben jóval nagyobb összeget fordít az autópályák építésére, mint korábban, majd a tervek szerint újra visszafogja a költekezést.

Az állami költségvetésből 139 millió eurót fordítanak az építésre, 368,51 millió eurót az uniós forrásokból hívnak le. Jövőre a tervek szerint 565 millió euró, 2012-ben pedig már csak 316,25 millió euró jut a sztrádák építésére.

Idén így 51,6 kilométernyi gyorsforgalmi utat és autópályát kívánnak átadni fél- és teljes profilban, ebből 30,9 kilométernyi útszakaszt már az első félévben.

Így várhatóan még az idén elkészül a Szlovákia északi részeit átszelő D1-es autópálya Sverepec és Vrtizer közötti 9,6 kilométeres, a Studenec és Beharovce közötti 3,5 kilométeres, valamint a Svinia és Eperjes közötti 8 kilométeres szakasza. A második félévtől lesz használható az R1-es gyorsforgalmi út Zarnovica és Sásovské Podhradie között.

Tavaly csak 19,8 kilométernyi gyorsforgalmi utat és autópályát adtak át.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EP: A szlovák nyelvtörvény vét az európai értékrend ellen

Nem felel meg az EU-normáknak az új szlovák nyelvtörvény, sőt a kisebbségi nyelvek diszkriminációjához vezet - véli Michael Gahler német EP-képviselő, az EP külügyi bizottságának alelnöke. Tovább olvasom