Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Hatszáz cserkész táborozik Ipolynyéken

Hétfőn kezdődik és augusztus 3-ig tart a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség IV. Szövetségi Nagytábora az ipolynyéki Csali-völgyben. Az ötévente megszervezett Nagytáborban tíz nap alatt csaknem hatszázan vehetnek részt változatos programokon.
A cserkészek Szlovákia különböző pontjairól érkeznek, Pozsonypüspökitől egészen Királyhelmecig. Az országos szintű rendezvényen lengyel, cseh és szlovák cserkészeket is fogadnak, valamint a többi magyar cserkészszövetségekből is érkeznek táborozók - írja a Felvidék Ma hírportál.

A mostani tábor a Rákóczi-szabadságharcot idézi fel. A rendezők célja, hogy a gyerekekhez közelebb hozzák a magyar történelmet. A résztvevők korhű programokon vehetnek részt, megtapasztalhatják például, milyen árusítani a saját kézzel készített termékeiket egy igazi zsibvásárban, tárogató hangja mellett.

A magyar népi kultúra megismertetése fontos szempont a tábor programjai között. Ezt a népdaltanítás, táncház, valamint kézműves foglalkozások sora biztosítja.

A sportnap programjai az egészséges életmódra és a mozgásra hívják fel a gyerekek figyelmét, míg az önkéntes munkával a környezetükre és embertársaikra való odafigyelés kerül a középpontba.

A résztvevő cserkészcsapatok hat altábora mellett a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség történetében először családos altábort is felépítenek a kisgyermekes cserkészcsaládoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miután megbüntette, kitünteti beosztottják a rendőrfőnök

Kitünteti Szlovákia rendőrfőnöke azt a rendőrt, aki megbüntette őt gyorshajtásért. Tovább olvasom