Kisalföld logö

2018. 02. 17. szombat - Donát -5°C | 4°C Még több cikk.

Gyermekszínházi fesztivál és népmesemondó verseny Dunaszerdahelyen

Június 6-án, hétfőn rendezik Dunaszerdahelyen a II. Ipolyi Arnold Szlovákiai Magyar Népmesemondó Verseny döntőjét, majd díjátadóját. Ezt követi a dél-szlovákiai városban a június 7-től 10-ig tartó XXXVI. Duna Menti Tavasz, a bábcsoportok és gyermekszínjátszó együttesek szlovákiai országos fesztiválja.
A Csemadok, a szlovákiai magyarok kulturális szervezete által az MTI-hez eljuttatott programismertetőkből kiderül, hogy a második alkalommal sorra kerülő Ipolyi Arnold Szlovákiai Magyar Népmesemondó versenyen öt kategóriában hallgatja meg a zsűri az előadókat.
Az esti ünnepélyes díjkiosztóig pedig népi ételek kóstolója, bábelőadás és szakmai értékelő beszélgetés várja a versenyzőket és a közönséget Dunaszerdahelyen.
A több évtizedes múlta visszatekintő Duna Menti Tavasz június 7-től 10-ig tartó programsorozatára az idén is több tucat bábcsoport és gyermekszínjátszó
együttes érkezik a csallóközi városba.
Az első napon két helyi bábcsoport mellett érkeznek és fellépnek még Pozsonyeperjes, Diószeg, Pozsony, Érsekújvár, Gúta, Gömörfalva és Feled ifjú bábosai.
A szerdai versenynap a színjátszóké is. Ekkor a bábosok - Érsekújvár, Gúta, Gömörfalva és Feled - mellett színi előadásokat is láthat a közönség. A mesejáték, komédia és színdarab szereplői Pozsonypüspöki, Galánta és Bodrogszerdahely általános- és középiskoláinak tanulói.
A csütörtöki fellépők között Őrös, Tiszacsernyő, Ipolyság, Dunaszerdahely, Nyárásd, Párkány és Kassa magyar diákjai is megtalálhatóak.
A fiatal, amatőr bábosok és színészek által bemutatott darabok szerzői között megtalálható La Fontaine, Lázár Ervin, a Grimm testvérek csakúgy, mint Janikovszky Éva és V. Papp Zoltán is. Ezen kívül számos magyar népmesét is színpadra visznek az előadók.
A délelőttönként zajló versenyprogramok mellett délutánonként Meseváros várja a közönséget és a fellépőket. A kézműves foglalkozások és játékos programok mellett koncerteket is tartanak. Fellép továbbá a Csallóközi Néptáncegyüttes, az Igricek citerazenekar és népdalkör Nagymegyerről, valamint a Pósfa népzenei együttes is.
Az eredményhirdetést június 10-én, pénteken tartják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hasmenésjárvány - Két gyanús beteg Kassán

17 személyt kezeltek az elmúlt napokban a kassai kórházban emésztési zavarokkal, közülük ketten lehet, hogy a németországi baktériumtól betegedtek meg. Tovább olvasom