Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Csökkent az abortuszok száma Szlovákiában

Tavaly az előző évihez képest közel 5 százalékkal volt kevesebb és hosszú távon is csökkenő tendenciát mutat a művi terhességmegszakítások száma Szlovákiában - közölte az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) pénteken.
A múlt évben 8818 művi terhességmegszakítást végeztek Szlovákiában, ez közel 5 százalékos csökkenést mutat a 2010-ben elvégzett 9299 ilyen orvosi beavatkozáshoz képest. Szlovákiában 1960 - az ilyen irányú statisztikák vezetésének kezdete - óta még soha nem volt ilyen alacsony az abortuszok száma. 1960-ban több mint húszezer abortuszt végeztek el az orvosok az országban. A magzatelhajtások száma a kilencvenes évek kezdetéig folyamatosan nőtt.

Az abortuszok száma 1990-ben - csaknem 48 ezerrel - érte el eddigi maximumát, majd csökkenni kezdett. Azóta az abortuszok száma évről évre, folyamatosan csökken. Tavaly az abortuszok legnagyobb hányadát (2673 eset) olyan nőkön végezték el, akiknek már legalább két gyermekük volt. Korosztály szerint a leggyakrabban (1992 eset) a 30. és 34. életév közötti nők döntöttek az abortusz mellett. "Ennél a korosztálynál volt a leggyakoribb a spontán vetélések száma is" - tájékoztatott Peter Bubla, az NCZI szóvivője.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rozgonyi csatára emlékeznek Dunaszerdahelyen

A középkori lovagkirályok világát elevenítik fel a felvidéki Dunaszerdahelyen pénteken és szombaton… Tovább olvasom