Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

A szlovákoknál Húsvét előtt olcsóbb a hús

A nagy üzletláncok az ünnepek előtt nem egy esetben akár 30 százalékkal is csökkentették az árakat, egy-egy kilón így 2 eurót is megtakaríthatnak a fogyasztók.

Szlovákiában az idén nem kell mélyebben a zsebbe nyúlni, ha valaki húst akar vásárolni húsvétra. A nagy üzletláncok az ünnepek előtt nem egy esetben akár 30 százalékkal is csökkentették az árakat, egy-egy kilón így 2 eurót is megtakaríthatnak a fogyasztók - írja az Új Szó című szlovákiai magyar napilap pénteken.

Az újság szerint leginkább a füstölt sertéssonka ára esett vissza, kilóját manapság akár 2 euróért is kínálják, a minőségi sonka ára azonban továbbra is 6-10 euró között mozog kilónként.

A húsvéti időszakban a sertéshús után a baromfihús a leginkább keresett termék. A csirkehús kilóját a nagyobb üzletláncok 1,99 euróért adják, akciós termékként azonban ennél 30 centtel olcsóbban is kínálják. A legnagyobb áresés a csirkemell filék esetében tapasztalható, ezek kilója e héten már 3,99 euróért is megvehető, nagyjából 2 euróval olcsóbban, mint az év nagy részében.

A legdrágább baromfi a liba, egy háromkilós libáért akár 20 eurót is elkérnek. A bárányhús még húsvét tájékán sem tartozik a legkeresettebb termékek közé, a múlt évhez képest ugyanakkor jelentős mértékben csökkent az ára. Míg tavaly kilóját átlagosan 10-13 euróért mérték, idén már 7,49-ért is kapható. A kereskedők szerint azonban a bárányhús a szlovákiai fogyasztók számára továbbra is túl drága.

Mindeközben a tenyésztők az élőhús kilóját 2,20-2,40 euróért adják a felvásárlóknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az SNS kommandósokat küldene a cigánytelepekre

A romatelepeken kemény kézre van szükség. A problémáknak az lenne a legjobb megelőzése, ha… Tovább olvasom