Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Csallóköz területi idegenforgalmi szövetség alakult

A régió turizmusának fellendítését tűzte zászlajára a Csallóköz területi idegenforgalmi szövetség, amely a szlovákiai Nagymegyeren pénteken tartotta alakuló ülését.
A szövetség tagjai: az öt csallóközi település Nagymegyer, Dunaszerdahely, Somorja, Bős és Keszölcés, valamint a térség két legjelentősebb termálfürdője a nagymegyeri Thermal Corvinus és a dunaszerdahelyi Thermalpark.

„Úgy gondoljuk, hogy közös fellépéssel többet tehetünk a térség gazdasági fellendüléséért, idegenforgalmának fejlesztéséért és a csallóköziek jólétéért" – mondta Néveri Sándor, Nagymegyer polgármestere az MTI-nek az alakuló ülésen. Hozzátette: a szervezet egyik feladata Csallóköz népszerűsítése.

A szövetség kiemelt fontosságúnak tartja az állami szerepvállalás, komolyabb megjelenését az idegenforgalomban. Ez hozzájárulhatna régió idegenforgalmának élénkítéséhez, akár kulturális és sportesemények támogatása szintjén de fejlesztési beruházások terén is - mondta a polgármester.

A szervezet álláspontja szerint az egyre erősebb versenykörnyezetben, létkérdés az idegenforgalomban érdekeltek együttműködése. Annál is inkább, mert a csallóközi régió még komoly tartalékokkal rendelkezik az idegenforgalom fejlesztése terén.

A Csallóköz, amely azon kevés szlovákiai régiók egyike, ahol még lehet tömbmagyarságról beszélni a turisták számára egyedülálló lehetőségeket kínál - állítják az idegenforgalmi szövetséget alapító települések vezetői.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovákia: a kormány most dönt arról, hogy sajnálja-e Malina Hedviget

A szlovák kormány szerdai ülésén dönt arról a határozatról, amelynek alapján a kabinet sajnálatát… Tovább olvasom