Kisalföld logö

2018. 09. 21. péntek - Máté, Mirella 13°C | 27°C Még több cikk.

A(z) „Révkomárom” címke találatai(66 találat)

05.06. 09:10 #Révkomárom
Olyan funkciót keresnek a Poliklinikának, ami a köz javát is szolgálja

Olyan funkciót keresnek a Poliklinikának, ami a köz javát is szolgálja

Észak-Komárom egyik legpatinásabb épületében fél évvel ezelőtt kihirdették a ,,katasztrófaállapotot". Mállik a vakolat, rozogák a lépcsők, hiányoznak az ajtók és ablakok, lépten-nyomon látszanak a beázás nyomai. Remélhetőleg ez a helyzet már nem tart sokáig a helyiek körében csak Poliklinikaként emlegetett épületben: a város vezetése szakmai egyeztetéseket folytat a felújításról.

04.25. 08:23 #Révkomárom
Huszárok és ágyúdörgés

Huszárok és ágyúdörgés

A Komáromi Napok programsorozat az 1849. április 26-i csata emlékét őrzi. Tizenkilenc esztendeje járják végig a tavaszi hadjárat felvidéki állomásait a hagyományőrzők, utoljára Klapka városában róják le tiszteletüket a szabadságharc hősei előtt. A napokban Nagysallóról indult el a díszegyenruhába öltözött huszárokból, gyalogezredekből, markotányosnőkből álló népes csapat, hogy Köbölkúton, Szőgyénen, Kürtön, Fürtön és Madaron át mintegy 120 kilométer megtétele után bevonuljanak a tavaszi hadjárat egyik leglátványosabb csatájának színhelyére, Komáromba.

09.01. 11:53 #Révkomárom
Felvidék zászlaja –  Az összetartozás szimbólum lehet

Felvidék zászlaja – Az összetartozás szimbólum lehet

Molnár Atilla, Aranyossy Szabolcs és Kopecsni Gábor, a Magyar Megmaradásért Társulás tagjai megalkották a Felvidék zászlaját. A lobogót először idén a kitelepítettek emléknapja alkalmából Dunaszerdahelyen húzták fel, a nyári napfordulókor pedig megáldották Gömörpéterfalán, Baranta-völgyben. Less Károly észak-komáromi képviselő szerint a zászló ötlete jó, azonban megalkotásánál nagyobb egyeztetésre lett volna szükség.

08.18. 09:39 #Révkomárom
Két évtizedre bérbe adták az épületet – Jövő augusztusban elkezdődhet a korszerű vetítés magyarul is

Két évtizedre bérbe adták az épületet – Jövő augusztusban elkezdődhet a korszerű vetítés magyarul is

Mintegy tizenöt évig üresen állt az egykori Tatra mozi épülete, állaga folyamatosan romlott, beázott, leszakadtak a tartógerendái, elrepedtek a csatornacsövei, befagyott a fűtése. Nem csoda, hogy évekig senki sem akart hozzáfogni a felújításához. Egy éven belül azonban megindulhat a korszerű, 3D-s vetítés, az igényeknek megfelelően magyar és szlovák nyelven egyaránt.

06.25. 08:47 #Révkomárom
Szimbolikus – Már  magyarul is  hirdeti a két hittérítő nevét a szobor

Szimbolikus – Már magyarul is hirdeti a két hittérítő nevét a szobor

Szimbolikus jelentőségű esemény történt Észak-Komáromban. A kétnyelvűségért évek óta küzdő Fontos vagy! mozgalom képviselője, Halász Béla és a Matica Slovenská (Szlovák anyácska, kulturális szervezet) helyi székházának igazgatója, Jozef ČCernek közösen helyezték el azt a feliratot a Szent Cirill és Metód szobor talapzatán, ami a két hittérítő nevét magyarul hirdeti.

06.10. 08:36 #Révkomárom
Andrej Kiska látogatása – őszintén, a formaiságokat kerülve beszéltek a várost érintő problémákról

Andrej Kiska látogatása – őszintén, a formaiságokat kerülve beszéltek a várost érintő problémákról

A négyéves Sebastian saját kisautóját ajándékozta oda az Észak-Komáromba látogató szlovák köztársasági elnöknek, Andrej Kiskának. A protokollesemény egészére a kötetlenség volt jellemző, a város vezetőivel folytatott megbeszélésen az elnök formaiságoktól mentes őszinteséget kért, míg a városnézés során gyakran megállt, hogy kezet fogjon a rá váró emberekkel.

05.13. 10:56 #Révkomárom
Felmérés – Tíz éve 18 ezer szlovákiai dolgozott Magyarországon

Felmérés – Tíz éve 18 ezer szlovákiai dolgozott Magyarországon

Egy pár évvel ezelőtt készült felmérés szerint 2003-ban 5700, míg 2004-ben már 11 ezer 400 szlovák állampolgár vállalt munkát Magyarországon, 2005-re számuk elérte a 18 ezret. Ezek az emberek többségében Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyében helyezkedtek el. A munkaerő-áramlásban nem volt meg a kölcsönösség, hiszen a szlovákiai munkaügyi hivatal 2005-ben mindössze 185 magyarországi munkavállalót regisztrált.