Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 02. szerda - Rebeka, Dorina

Még több

A kisalfold.hu bloggerei

Természeti kincseink

A bogártrilógia második része: A nemes vad

A következő bogár, amivel foglalkozunk a szarvasbogaraknál kisebb és karcsúbb megjelenésű. A nevében hős állatunk a szarvasbogárhoz hasonlóan a lombosfákat, azon belül is elsősorban a tölgyet kedveli.

0 Hozzászólás


De aztán ennyi

Kedves barátom Balázs hívta fel a figyelmemet, hogy nagyon árválkodik a blogos oldalam. Gyorsan megnyugtattam, hogy nem hagytam fel a szakmámmal és a blog író szándékommal sem, de szó, ami szó ez utóbbit mostanában elhanyagoltam.

0 Hozzászólás


Tavaszi királyságok

Kora tavasszal mikor még a legtöbb helyen dermedt csönd van és hó fedi a tájat a Mosoni-Dunát övező ligeterdőben már beindult az élet. Faggyal és hóval dacolva szőnyegként borította az erdő alját már február végén a hóvirág.

Címkék: hóvirág, medvehagyma, csillagvirág, kankal

1 Hozzászólás


A verőköltő bodobács, mint fokozottan védett pannon endemizmus

Nem lehet elég korán kezdeni… Fiam szemét-lelkét a szebbnél szebb virágok különbözőségének csodájára igyekszem nyitogatni. Nehéz volt idén kivárni a természet ébredését, de amint jobbra fordult az idő, vittük magunkkal gyalog, autóval, biciklivel.

13 Hozzászólás


Csodaszarvasok

Ritkán történik meg, hogy a természetet járóval ne történjék valami emlékezetes: hogy úton-útfélen ne látnék valami szép vagy ritka növényt, illetve állatot. Februárban is többször tettem terepbejárásokat.

Címkék: Gímszarvas

2 Hozzászólás


Újévi madárparadicsom

Régi cimborák, suhancokból családdokká, házaspárokká nőtt barátaim társaságában búcsúztathattam ismét az óévet. Tettük ezt jóbarátom nagyszülői házában, mely egy ideje már lakó híján hidegen-csendesen várt sorsára…

Címkék: Nagy kócsag, Nagy fakopáncs

4 Hozzászólás


Üresség

Egy gyors telefon és el van rontva már az egész napom, sőt az egész hetem és kitudja még mennyi hónapom. Ugyanis azt mondták a telefonba, hogy szeretett erdőm már nem létezik többé.

6 Hozzászólás


Mesterséges játék

Győr belvárosát járva nagyon elgondolkodtam, hova is tart körülöttünk az ember alkotta világ.

3 Hozzászólás


Légi parádé

Egyik munkám miatt az elmúlt hónapokban többször megfordultam a Szombathelyhez közeli Rádócon és környékén. A legutóbbi terepszemlén egy életre szóló élménnyel lettem gazdagabb.

Címkék: holló, egerészölyv

1 Hozzászólás


Közösségi tér

Augusztus vége felé, mikor mi emberek már kezdjük siratni a nyarat az élővilág még mindig egy zsongó kaptárhoz hasonlítható.

Címkék: fürkész légy , viráglakó karolópók

3 Hozzászólás


A szakma szeretete

Kedves Olvasóm! Ha Ön kíváncsi a telepesen költő méhész és biciklismadarakra a darázsokat utánzó pókokra, akkor tartson velem és kísérőmmel.

3 Hozzászólás


Tömegsír

Április számomra minden évben a békanász jegyében telik el. Idén szerencsés voltam és több vizes helyszínt is sikerült felkeresnem, ahol elsősorban a varangyok és az erdei békák petézését figyelhettem meg.

Címkék: varangyok , barna ásóbéka

4 Hozzászólás


123 következő >> végére >>> összes találat: 35

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...