Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Zuschlag-ügy - Ma hirdet határozatot a táblabíróság

Ma délelőtt hirdet határozatot a Szegedi Ítélőtábla másodfokon a Zuschlag János és társai ellen folyó perben.

A január 18-án kezdődött fellebbviteli tárgyaláson Horányi Miklós ügyész az első fokon kiszabott büntetések súlyosbítását kérte, s azt indítványozta, hogy a vádlottak büntetésüket fegyházban töltsék le. Az ügyvédek és a vádlottak a büntetések mérséklését, illetve felmentést kértek részben bűncselekmény, részben bizonyítottság hiányában.

Az első fokon eljáró Bács-Kiskun Megyei Bíróság ítélete szerint az egykori szocialista politikus és társai civil szervezeteket felhasználva szabálytalanul költöttek el több mint 72 millió forint közpénzt. Az összeg egy részéből baloldali politikai ifjúsági szervezetek rendezvényeit, táborait finanszírozták, illetve a kiskunhalasi MSZP alapszervezet működtetésére fordították.

A bíróság Zuschlag Jánost folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyolc év hat hónap börtönbüntetésre ítélte. A vádlottak közül héttel szemben egy év négy hónap és öt és fél év közötti végrehajtandó börtönt szabott ki a bíróság, három személyt felfüggesztett börtönre, négyet pénzbüntetésre ítélt, egy vádlottat felmentett.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2011. február 01. 10:55
    „Mennyi is az a pénz amit elsíboltak? No és mennyi is az a pénz, amit a büntetésük töltése alatt nem keresnek? No és mennyi is az a vagyon, amelyet nem koboz el az Ítélő amiről tudva, hogy nem becsületes módi szerzemény? Vagy ismét jön a mutyi?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Új Szó Orbán Viktor pozsonyi látogatásáról

Állampolgársági tánc címmel közöl kommentárt Orbán Viktor pénteki pozsonyi tárgyalásairól az Új Szó… Tovább olvasom