Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Zugírászat: vádat emeltek Horváth Zsolt fideszes képviselő ellen

Vádat emelt az Központi Nyomozó Főügyészség Horváth Zsolt Veszprém megyei fideszes parlamenti képviselő ellen zugírászat vétsége miatt.
Vádat emelt az Központi Nyomozó Főügyészség Horváth Zsolt Veszprém megyei fideszes parlamenti képviselő ellen zugírászat vétsége miatt - írta a Népszabadság szombati számában.

Fazekas Géza ügyészségi szóvivő a lapnak elmondta, hogy az ügyészség a vádiratban zugírászat vétsége miatt pénzbírság kiszabását kérte a bíróságtól. Az Országgyűlés tavaly decemberben függesztette fel Horváth Zsolt mentelmi jogát, és az idén januárban gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás adatai szerint Horváth Zsolt kültagja volt annak a Trend és Turizmus Bt.-nek, amely 2005. szeptember 1-jétől 2005. december 31-ig terjedő időszakra képviselet nélküli jogi tanácsadásra kötött szerződést a veszprémi kistérségi többcélú társulással.

A szerződést a felek 2006-ban és 2007-ben is megújították egy-egy évre. A jogszabályok szerint azonban betéti társaság állandó megbízással nem végezhet jogtanácsosi tevékenységet, ezt csak jogtanácsos vagy ügyvéd teheti meg. Ebben az időszakban pedig Horváth Zsolt nem rendelkezett jogászi végzettséggel.

A szerződés alapján a veszprémi kistérség többcélú társulása 2005. október 10. és 2007. november 15. között havi 70 ezer forintot, majd 2007-től havi 90 ezer forintot, összesen csaknem kétmillió forintot fizetett ki a betéti társaságnak.

Horváth Zsolt a mentelmi bizottság elnökének címzett levelében azt írta, hogy a tényállás ténybeli tévedésen alapul, ilyen bűncselekményt nem követett el. Az ügyészségi kihallgatásán a gyanúsítás ellen nem tett panaszt, de - élve a hallgatás jogával - vallomást sem tett.

Olvasóink írták

  • 2. Köszörűs 2012. június 23. 09:46
    „"Ebben az időszakban pedig Horváth Zsolt nem rendelkezett jogászi végzettséggel."
    ... kontár...”
  • 1. embertelen 2012. június 23. 09:44
    „Ez a fideszes jobban tette volna, ha nem zugírászattal, hanem zugivászattal foglalatoskodik. Ez persze csak egy kis vicces szófordulat akart lenni!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eddig 28 plázastop alóli felmentésről döntöttek

A minisztérium eddig 28 plázastop alóli felmentési kérelmet hagyott jóvá - írta a Magyar Nemzet. Tovább olvasom