Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Zsigó: a Fidesz az egészségügyi dolgozók oldalán áll

A kormány és a Fidesz az egészségügyi dolgozók oldalán áll, mindent megtesznek életkörülményeik javításáért, erkölcsi és anyagi megbecsülésükért – mondta a Fidesz szóvivője vasárnap Budapesten. Zsigó Róbert a sajtótájékoztatón köszönetét fejezte ki az ágazatban dolgozó ápolóknak a szolgálatukért.
A nagyobbik kormánypárt politikusa az ápolók nemzetközi napján úgy fogalmazott: azoknak, akik több műszakban, nap mint nap szolgálják az elesetteket, betegeket, saját gondjaikat félreteszik, hogy mások gondjain tudjanak segíteni, ezért köszönet jár.

Hozzátette: a köszönet mellett fontos, hogy munkájukat ne csak erkölcsileg, hanem anyagilag is elismerjék és segítsék, ezért a kormány és a Fidesz mindent megtesz, hogy rendezze az egészségügyi ágazatban dolgozók bérét, munka- és életkörülményeit, gondoskodjon továbbképzésükről.

Zsigó Róbert azt mondta: az egészségügyben dolgozók a Gyurcsány-Bajnai-kormányok alatt csak egy költségvetési tételt, "egy tizedes jegyet" jelentettek, az akkori kormányzat érzéketlen volt az egészségügyben dolgozókkal és a betegekkel, illetve az intézményekkel szemben, csak a megszorítások jutottak az eszébe, ha az ágazat szóba került. Az elmúlt nyolc évben a "reménytelenség földje volt" az egészségügy, ennek következtében több mint ötezer egészségügyi dolgozó hagyta el az országot - fogalmazott.

A Fidesz szóvivője elmondta, hogy az előző kormányoktól kapott "örökség" problémáit nem tudták teljes egészében megoldani, de az ország gazdasági teljesítőképességéhez mérten mindent megtettek, így 2011-ben 64 ezer egészségügyi dolgozónak hatmilliárd forintos támogatásból megemelték a bérét, a múlt évben is átfogó bérfejlesztésbe kezdtek, amely 90 ezer dolgozót érintett.

Hozzátette: pénteken került az Országgyűlés elé az a minisztériumi javaslat, amely alapján az orvosok munkaviszonyuk függvényében havi 10 és 40 ezer, az ápolók 5 és 41 ezer forint közötti havi illetményemelést kaphatnának. Dolgoznak azon a javaslaton is, hogy a kórházak költségvetési intézményekké alakuljanak át, és az egészségügyben dolgozók közalkalmazotti státuszban végezhetnék szolgálatukat.

Zsigó Róbert megemlítette azt is, az orvosok és ápolók továbbképzésére 16 milliárd forintot biztosítanak majd uniós forrásokból, illetve rezidensszerződésekkel, ösztöndíjakkal segítik és biztatják a dolgozókat, hogy munkalehetőség miatt ne hagyják el az országot, továbbá ágazati szakközépiskolákat hoztak létre az utánpótlás biztosítására.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. zeta62 2013. május 16. 00:15
  „Nem tűnik fel! :)
  Az egó az nagy. :)))))))))))))”
 • 26. zeta62 2013. május 15. 23:21
  „szófo**sásod van??? :)
  A kutya nem kíváncsi rád, te kis <moderálva> :)”
 • 25. Demalgon 2013. május 15. 19:38
  „Graz tudod, ha valami gond van keresse fel gyógyszerészét és pszichiáterét. De kezdheted a szüleiddel is, úgyis a pszichodokik megnézik honnan lettél ilyen ... (ide gondolj olyan szép szót, amilyet érdemelsz másoktól)”
 • 24. zeta62 2013. május 15. 17:06
  „Ennyiből még egy levantei korcsnak is fel kellene tűnnie, hogy tojnak rá...
  :))))))))))))”
 • 23. Demalgon 2013. május 15. 07:03
  „machers, ami úgy kezdődik, hogy blog, az unatkozó emberek idióta vergődése, akik meg akarják magyarázni, hogy szerintük hogyan forog a világ, anélkül, hogy bármivel is tisztában lennének. Ha ez a jó ember az ilyeneket követi az csak azt mutatja meg, hogy Einstein hülyeség-elmélete egyre jobban kézzel fogható állapotokat önt, és nem az univerzum az, ami végtelen.

  Ez kb pont olyan, mint amikor szociológiát kell tanulni egy könyvből, ami egy ember agyszüleménye, aki irásának fele köszönőviszonyban sincs a valósággal, de az a tananyag.”
 • 22. Demalgon 2013. május 15. 07:01
  „kicsi tudathasadásos állapotban lévő törpe csivava .... az én régi nickemet már cirka 5 éve nem tudom használni, ellentétben veled, aki 3 különböző néven vergődik napról napra. Egyébként meg ... tudod van az illendőség például, ami megkivánja, hogy ha idézgetsz valahonnan tedd mellé. Forráshiányban idézgetni ... főleg összeesküvéses baromságokat, amik hülye gyerekek szórakoztatására jön létre, hogy ha nincs baj, akkor az ember úgyis generál magának, hisz ilyen az emberi természet. Viszont szerintem még iskola közelében sem jártál, nem ok nélkül látszik az, hogy valami nincs rendben, vagy hiányos, vagy nem is volt.”
 • 21. zeta62 2013. május 14. 23:07
  „Keresgess még egy picit, talán eljutsz az eredetihez is, vagy azt nem merted megosztani? Nem harap. Még.

  :)))))))))))))))))))))”
 • 20. zeta62 2013. május 14. 22:46
  „Én nem telavivban jártam iskolában, és nagyon nagyon nem érdekelsz. Egyik nickeden sem :)

  Tudod! :))))))))”
 • 19. machers 2013. május 14. 20:46
  „18.Demalgon 2013.05.14. 19:55
  Azért egy ilyen forrással te sem dicsekednél:
  http://szexesnewyork.network.hu/blog/ellenallas-klub-hirei/lesz-e-magyarorszagon-polgarhaboru”
 • 18. Demalgon 2013. május 14. 19:55
  „Azt tanultuk az iskolában régen (kivéve, aki nem járt iskolába), ha idézünk, akkor forrással vagy sehogy.”
 • 17. zeta62 2013. május 14. 15:32
  „"Az EU már megmutatta az elmúlt években, hogy mit akar. Persze sokan csak a külső mázt veszik észre, de az EU, pontosabban az azt vezető nagy hatalmú államok hátsó szándéka el van takarva. A céljuk az, hogy az újonnan belépő országok fiatalságát ellopják, és az újonnan felvetteket így gazdaságilag, s minden más értelemben padlóra küldjék. Mindenkit azzal hitegettek, hogy az EU-s pénzek majd gyorsan felrázzák a keleti gazdaságokat az EU-n belül, és minden szép lesz. Ennek ellenére más történt. Az európai nyugati térség rájött arra, hogy ha a keletnek nem ad megfelelő fizetéseket, nyomorban és az ide telepített üzemeiben pedig rabszolgaságban tartja éhbérért őket, akkor előbb vagy utóbb a fiatalság köreiben kivándorlást indít el a nagyobb bérrel kecsegtető nyugat felé. Magyarán egy irányított gazdasági száműzetésbe taszít milliókat. A fiatalok el is indultak, annyian, hogy egyes országok csak most jönnek rá, hogy mit jelent az EU. Óriási népességet veszített, és azon belül is fiatal népességet, Bulgária és Románia. A problémáik így óriásit nőttek, hiszen szisztematikus kiüresítési folyamat áldozatai. Magyarország a kivándorlási ráta középmezőnyébe került. Az EU-ban azonban ott ragad a fiatalok nagy része, ami a hazai gazdaságokra úgy hat, mintha atombombát dobnának rájuk. Persze ez az átkos folyamat mindenre negatívan hat, de leginkább a nemzetek elpusztítását szolgálja Európa közepén és déli részén."”
 • 16. load 2013. május 13. 22:49
  „14. rommel2
  "MUNKÁSOK MIÉRT NEM KAPNAK NYUGATI FIZETÉSEKET ???
  NOS EZ NAGY KÉRDÉS , PEDIG TELNE RÁ !!!"
  Tábornokom, ezzel a kérdéssel szíveskedj Fónagy János gazdasági minisztériumi államtitkárhoz fordulni!
  Ő a közalkalmazotti bérek legautentikusabb magyarországi szakértője.”
 • 15. Demalgon 2013. május 13. 21:49
  „3000 forint mire alapozva? Mert a vezért ijesztegetést vár el? Hogy a hatalomért kezdjetek el bemocskolni mindenkit sokszor olyan ürüggyel, ami messze nem állja meg a helyét, mert képzavarban, sokszor identitászavarban szenvedtek? Egy normális értékrenddel és elmével biró politikus tud vesziteni, ha hülyeséget csinál és az országot lejjebb rúgdalta, mint az, akit szid. De ugyebár, ha valamit elrontanak, akkor azért is az elmúlt 8 év. Majd amikor a tisztesség működik azon az oldalon, amelyen a legnagyobb a korrupció, akkor majd lehet mutogatni a másik oldalra, de addig csak egy mondás: "az vesse rá az első követ .... ", ha már egyszerre ennyire hirtelen vallásos lett a sok hobbimagyar.

  A másik. Szolidaritás. A szolidaritás és a hülyeség nem jár kéz a kézben. Menjünk csak végig.
  - mi alapján lenne nyugati bérezés?
  - hol van hozzá az alaptőke?
  - hol tesznek zsebre extraprofitot? (maximum az MVM-ben a szolgáltatók által befizetett összegek után, amiről mindenki mélyen hallgat)
  ha tételesen ki tudod mutatni az extraprofitot, akkor lehet beszélni hitelességről, de az üres kampányduma tételes alátámasztások nélkül csak üres sallang és sablon. Külsős emberek könnyen tudnak ugatni, hogy extraprofit, mert valaki azt kiabálja, rákezd a többi is. De hol? Láttam 1-2 nagy céget belülről, de nem igazán tűnt fel, hogy akkora hű de extraprofit lenne. Főleg, ha azt nézzük, hogy multik konszolidálják a beszámolóikat, amely körülbelül leegyszerűsitve úgy néz ki, mint a Tesco kasszái. Ha a főpénztár az anyacég, a kasszák a leányok, akkor a főkassza egyben fogja nézni a napi bevételt, nem kasszánként. Át is pakolhat ide-oda, ha az érdeke úgy kivánja. Ha meg valamelyik nem teljesit jól, akkor ott vagy csere, vagy leszerelés. Ez megy nagyban is, ezért kéne ismerni a folyamatokat, mielőtt a parasztvakitás által benyakalt hülyeségek kerülnek itt szajkózásra.

  És tudod beszélj arról, hogy ott van a jó öreg aljas magyar vállalkozó. Igen aljas, mert a tulajdonosnak fontos a bevétele, nem akar adózni az állam fele, mondván az állam nem segiti őt, ő se fogja az államot. A dolgozóit minimálbéren tartja, de nettóban annyit fizet ki, amennyit az ember tisztességesen bejelentve kap meg nagyobb cégnél. És ha beteg lesz? Összeteszi a két kezét magyar vállalkozó, hogy sorry, beteg vagy nem jár pénz, a bejelentett csekély összeged 70%-a táppénzét megkapod. Ha majd egész hónapban dolgozol és nem vagy szabadságon, akkor majd megkaphatod az asztali alatti kiegészitőt. Ezekről miért nem jártatod a bagólesőd? Lehet szidni a multikat, és ki lehet találni mindenféle városi legendát extraprofitokról, de az igazi extraprofit különböző trükkökkel a magyar vállalkozók zsebébe vándorol, akik javarészt feketén foglalkoztatnak sokakat, akik nem tudnak előre gondolkodni, hogy ennek később böjtje lesz, mert most jó az, ha minél többet visznek haza ..... adómentesen. Számolj utána, hogy ebből mennyi adó esik ki. Hány esik ki abból, amikor számla nélkül megy az értékesités? Amikor nincs fizetendő ÁFA, de gerjeszti a vállalkozó a költségszámláit, hogy veszteséges legyen, vagy minimális nyereséget termeljen. És akkor annak mi a vége? Csökken minden oldalról az állami bevétel, amit máshonnan kell pótolni. Na erről szövegelj.”
 • 14. rommel2 2013. május 13. 20:20
  „KÖSZÖNÖM DEMALGON..................
  A VIZITDIJ MA NEM 300 HANEM MINIMUM 3000 FORINT LENNE ...................
  A REZSI CSÖKKENTÉS PEDIG SZÜKSÉGSZERŰ LÉPÉS VOLT A TÁRSADALOMI SZOLIDARITÁS SZEMPONTJÁBÓL ,
  AMI TEGYÜK HOZZÁ BALOLDALI FELADAT LENNE , AZONBAN NÁLUNK EZ NEM MŰKÖDIK !!!
  A NAGY KÉRDÉS A KÖVETKEZŐ :
  - HA NÁLUNK A BENZIN , A VILLANY STB. NYUGATI ÁRON VAN , AKKOR AZ ITT DOLGOZÓ
  MUNKÁSOK MIÉRT NEM KAPNAK NYUGATI FIZETÉSEKET ???
  NOS EZ NAGY KÉRDÉS , PEDIG TELNE RÁ !!!
  HELYETTE AZ EXTRA PROFITOT ELTESZIK ZSEBRE !!!
  NO EBBŐL AZ EXTRA PROFITBÓL LEHET A Z IGAZSÁGOS REZSICSÖKKENTÉST VÉGREHAJTANI !!!
  REMÉLEM IGY MÁR MINDENKI MÉLTÁNYOSNAK TALÁLJA .........................”
 • 13. Demalgon 2013. május 13. 17:39
  „http://www.shp.hu/hpc/userfiles/profitcentrum/micro_konyv.pdf
  http://www.kepzesevolucioja.hu/dmdocuments/4ap/15_1968_003_101130.pdf

  Kezdetnek vegyél egy kis alapozóleckét. A hülyékre ráfér a tanulás, mielőtt még nagyobb hülyeséget mondanak.”
 • 12. Demalgon 2013. május 13. 17:34
  „A hülyeség meg a józan ész két különböző dolog. Te az előbbi képviselője vagy, és aki józanul lát dolgokat, az meg balos. Itt kezdődik a baj, a fejekben, amelyben az észnek kevésbé osztottak szerepet szemben a hülyeséggel. És ezért tart az ország ott, ahol tart. Az észre nincs szükség, de az olyan cirkuszi artisták süketségei, mint a tied meg visszhangoznak (és lehúznak minden mást).

  Mutasd meg hol jársz jól a rezsicsökkentéssel havi szinten hó végén a pénztárcád tekintve.
  Mutasd meg hol volt hátránya a vizitdijnak egy olyan rendszerben, ami amúgy is pártállástól függetlenül lyukas és kizsebelhető.

  Ha erre a két kérdésre érdemi választ tudsz adni ésszerűen, és nem papagáj módjára, akkor talán mások is hajlandók gondolkodni azon, hogy van sütnivalód, addig max csak szeretnéd, hogy legyen. Óra indul ....”
 • 11. rommel2 2013. május 13. 16:55
  „KÖSZÖNÖM
  MOST MÁR OKOSABB LETTEM...................
  A VIZITDIJ EGY JÓ DOLOG ...................BALOSOK SZERINT ......................
  A REZSI CSÖKKENTÉS MEG ROSSZ DOLOG ..............................................
  MINDIG SZIVESEN TANULOK A "HALADÓ" BALOLDALTÓL ................
  ŐNÁLUK A TÖBB KEVESEBB , A KEVESEBB MEG TÖBB ....................
  A BALOS FELSŐFOKÚ MATEMATIKA SOHA NEM HAZUDIK ................”
 • 10. Demalgon 2013. május 13. 09:41
  „rommel, tanulj a többiektől, javaslom.

  Egyébként meg volt még egy előnye a vizitdijnak: a rendelési időben lecsökkent azok száma, akik csak pletyózni jártak az orvosokhoz és fölöslegesen feltartották a sort a rendelési időben. Ez a plusz info lemaradt. Egyébként meg miért is fájt a vizitdij? 300 Ft-ot ki kell adni a vizsgálatért fáj? Nézd meg az összesítőjét egy vizsgálatodnak, hogy mennyibe kerülsz a TB-nek, azt hiszem máris nem lesz a 300 Ft annyira fájdalmas emlék. A magánkórház meg mindig is volt és lesz. A dokik jobban szeretnek minél több pénzért dolgozni, és ott nincsenek olyan szabályok és keretek, mint az államinál.”
 • 9. machers 2013. május 13. 08:54
  „5.rommel2 2013.05.12.
  "AZ EGÉZSÉGÜGYI DOLGOZÓK NEM FELEJTIK EL A VIZITDIJAT"
  A lent ismertetett okok miatt, ebben tökéletesen egyetértünk.”
 • 8. dödike 2013. május 13. 07:19
  „rommel2.: Hiába írod nagybetűkkel/lehet hogy nem ismered a klaviatúrát?/ a vizitdíj még mindig jobb lett volna mint a mostani eszetlenség.Magánkórházak most is vannak,sőt még több mint azelőtt.”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ombudsman kivetetné a médiatörvényből a vezető bírságolhatóságát

Az alapvető jogok biztosa szerint ellentétes a jogállamiság követelményével a médiatörvény egyik szabályozása. Tovább olvasom