Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Zsernyákok (Kopps)

A csendes svéd kisvárosban semmilyen bűncselekmény, sem kihágás nem történt már legalább egy évtizede. A hatóságok úgy döntenek, hogy a mintaszerű kisvárosban nincs szükség rendőrökre, ezért be akarják zárni a rendőrőrsöt. A rafinált csapat ekkor meglehetősen rendhagyó eszközökhöz nyúl, hogy megőrizhesse állását ...
rendező: Josef Faresforgatókönyvíró: Josef Fares, Mikael Hafström
operatőr: Aril Wretblad
zene: Daniel Lemma, Bengt Nilsson

szereplő(k):
Fares Fares (Jacob)
Eva Röse (Jessica)
Sissela Kyle (Agneta)
Torkel Petersson (Benny)
Göran Ragnerstam (Lasse)
Christian Fiedler (Folke)
Erik Ahrnbom (Hakan)


A film sztorija

A történet egy csendes, mintaszerű svéd kisvárosban, Hogbodornában játszódik, ahol egy évtizede nem történt semmilyen komoly bűncselekmény. A helyi rendőrök tevékenysége nagyjából abban merül ki, hogy megreggeliznek (hot-dogot), megkávéznak (némi hot-dog kíséretében), megebédelnek (...), majd még több kávét isznak. A politikusok úgy döntenek, hogy a bűnözés nélküli városban nincs szükség rendőrökre, ezért - a lakosokkal több mint jóbaráti kapcsolatokat fenntartó hat helyi zsernyák legnagyobb bánatára - be akarják zárni a rendőrőrsöt.

A pánik szelétől felocsúdó zsaruk ekkor meglehetősen rendhagyó eszközhöz nyúlnak: elhatározzák, hogy bűneseteket kreálnak, így talán megmenthetik állásukat. A falu megrögzött iszákosát "előléptetik" bolti szarkává, az erdőben némi lövöldözést rendeznek és tüzet gyújtanak, ám sajnos eközben kedvenc virsliárusuk standja is a tűz martalékává válik. Hamarosan elszabadul a pokol, és különleges kommandó érkezik a nagyvárosból, hogy megfékezze a veszélyes bandát... www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Sőregi Melinda

"A dán és amerikai filmek nyári áradatát örvendetesen szaktja meg egy
könnyed svéd alkotás. Az utóbbi időkben nem volt a magyar mozinéző svéd filmekkel elkényeztetve, és valószínűleg ezután sem lesz. A Zsernyákok (KOPPS) üdítő kivétel. Elsőként azonban mégis egy forgalmazói hibára szeretnék utalni. A címmel van itt probléma. Érthető, hogy a könnyed filmhez könnyed címet akart a forgalmazó, de sajnos sikerült nagyon "mellényúlni". a Zsernyákok cím olyan, mintha egy újabb osotba amerikai vígjátékot fedne. A művészfilmek közönsége nem valószínű, hogy jegyet vált egy ilyen címre, a multiplexekben pedig nem vetítik. Poénoskodni akar a magyar cím, jópofa akar lenni, ám a legjobb szándékok ellenére is túllő a célon. Megérdemelne egyébként egy hosszabb cikket ez a cím-probléma, hiszen nem először fordul elő, hogy az önkényes és rossz fordítás teljesen félretájékoztatja a jóhiszemű nézőt."
A teljes cikk

mozinet.hu - Mo

"A Zsernyákok legfőbb hibája az egyenetlen tempó és dinamika. A lanyha kezdés után csak nehezen pörög fel a történet, majd a film közepén ismét kissé ellaposodik a produkció, hogy végezetül az egész egy fergeteges lezárásba torkoljon. Minden tévedése és gyengesége ellenére is szimpatikus és befogadható alkotás a Zsernyákok, ami több ötlettel és alkotói rutinnal még sokkal jobbá válhatott volna műfajában. Könnyed nyári koktél értékelhető humorral és feledhető összhatással."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felkészítő napok

A győri Széchenyi István Egyetem első éves hallgatóinak felkészítő napjait az egyetemi és főiskolai… Tovább olvasom