Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Zsarolással kényszerítette koldulásra társait egy fiatalkorú

Megkezdődött a pere a Somogy Megyei Bíróságon szerdán annak a fiatalkorú fiúnak, aki a Zita gyermekotthon lakójaként többször koldulásra kényszerítette két társát.
Vadócz Attila, a bíróság szóvivője az MTI-nek elmondta: az 1993-as születésű vádlott 2008 nyara és decembere között veréssel kényszerítette két, gyermekotthonban lakó társát arra, hogy Kaposvár főterén, illetve egyik bevásárlóközpontjában kéregessen. A szintén fiatalkorú sértettek alkalmanként négy-ötezer forintot koldultak össze, amit aztán átadtak a vádlottnak.

A bíróság összevonva tárgyalja a fiú többi ügyét is. A vádlottnak felelnie kell azért is, mert ellopta egyik az gyermekotthonos felügyelő harmincezer forintját, egy társával pedig több kisebb alkalmi lopást is elkövetett. A február 8-án folytatódó tárgyaláson ítélet is várható.

Olvasóink írták

 • 9. janika 2010. január 07. 17:41
  „A dicső kormányunk és a bankjaik,valamint a csicskás pribékeik pontosan ezt csinálják pepitában üldözetloenűl és büntetlenűl.”
 • 8. Mankapunka 2010. január 07. 12:42
  „Tigrisek közé kell dombi,oszt csókolom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 7. szocdem 2010. január 07. 11:18
  „Megint egy kasa kis lehetőség egy zaftos cigányozásra:)))))))))
  Kit érdekel hogy mi van a háttérben??:))”
 • 6. hehe08 2010. január 06. 23:07
  „ezt is köszönjük meg az elmúlt 20 évnek, ill az abban az időben vezetőinknek!!!!!!!!”
 • 5. Mankapunka 2010. január 06. 22:36
  „Szmorú,hogy itt tartunk.”
 • 4. lacim6 2010. január 06. 18:53
  „Cigányterror a helyközi buszjáraton Bővebben a mai Magyar Hírlapban

  Rendőrök kísérik a balatonmagyaródi általános iskolásokat szállító autóbuszt, mert a Zalakomárban felszálló romák zaklatják őket

  Rendőrségi védelmet kért Balaton­magyaród polgármestere annak a Zala Volán-járatnak, amelyen a település diákjai utaznak Nagykanizsára, mert a gyerekeket a Zalakomárban felszálló cigány fiatalok rendszeresen zaklatják, terrorizálják.

  Rendőrök vigyáznak a rendre a buszmegállónál is

  ,,Fékezhetetlenné váltak a cigány fiatalok" - mondta lapunknak Németh Zoltán, Balatonmagyaród polgármestere. Mint tegnap megírtuk, a település vezetője rendőrségi védelmet kért annak a Nagykanizsára tartó Zala Volán-járatnak, amelyen a falu diák­jai utaznak. Erre azért van szükség, mert a Zalakomárban fölszálló cigány fiatalok rendszeresen zaklatják, terrorizálják a tanulókat. ,,Mielőtt valaki úgy vélné, ez valamiféle helyi ügy, ki kell ábrándítanom: országszerte számos település ifjúsága küzd ezzel a gonddal" - mondta kollégái információira alapozva Németh Zoltán. Arról is beszélt, hogy amikor megszűnt Balatonmagyaródon az általános iskola, az ingázó gyerekeket is vegzálták a romák, s a helyzet végül odáig fajult, hogy az alsó tagozatosokat ma a falugondnoki busszal hozzák és viszik a szomszédos településre. ,,A társadalmi problémát mi képtelenek vagyunk megoldani, csak a helyzetet tudjuk úgy-ahogy kezelni. Szomorú, hogy idáig jutottunk" - jegyezte meg Németh Zoltán.

  ,,Öt embert tudunk közmunkaprogramban alkalmazni. Németh Zoltánnal egyetértésben úgy döntöttünk, ebből két romának öt hónapon át az lesz a dolga, hogy reggel és délután fölszáll arra a buszra, amelyen az atrocitások történnek. Remélem, ők képesek kezelni a cigányok indulatait" - vázolt egy lehetséges megoldást lapunknak Varga Miklós, Zalakomár polgármestere. Az utazási lehetőséget a közérdek miatt ingyen vagy csökkentett díjtételért szeretnék megkapni.

  ,,Ha ez a békesség ára, akkor a cég nem fekszik keresztbe az ötletnek" - mondta lapunknak Busa Csaba, a Zala Volán Közlekedési Zrt. személyközlekedési igazgatója. Kijelentette, sofőrjeik beszámolója alapján nincs akkora probléma, mint amilyennek beállítják. Busa Csaba szerint nagy kérdés, milyen jogosítványai lehetnek a rendfenntartás céljából utazó romáknak.

  ,,Az utasok és a sofőrök félnek, ezért nem szólnak. Így természetes, hogy fentről minden szépnek látszik" - mondta ezzel kapcsolatban Németh Zoltán.

  ,,Odáig süllyedtünk, hogy nem tudjuk kezelni a saját gyermekeinket. A megnőtt szarvakért mi, szülők is vastagon felelősek vagyunk, ezt el kell ismernünk" - mondta egy neve elhallgatását kérő zalakomári roma kisebbségi képviselő. Gyakorta ő maga is fél kilépni az utcára, mert a fiatalok annyira agresszívak, hogy az hajmeresztő, és nincsenek tekintettel korra, nemre. Lapunk rendőrségi forrásokból úgy értesült, hogy ja­nuár 15-ig a rendőrök kísérik a buszokat.
  Munka és szigor kell

  Zalakomárban nagyjából háromezer ember él. Hét éve a lakosság harmada volt cigány származású, ma már negyven százaléka az. Az aluliskolázott romák többsége nem dolgozik, aki teheti, leszázalékoltatja magát. A helybeliek szerint munka kellene, s nem ártana a szigorúbb oktatás sem. Egyik vezetőjük elmondta: ő az iskolában és otthon kapott pofonok mellett is tisztességes ember lett, míg ez a fiáról már nem biztos, hogy elmondható lesz. (LMA)
  Lázin Miklós András”
 • 3. lacim6 2010. január 06. 18:40
  „Dehogy cigány”
 • 2. obama 2010. január 06. 18:01
  „ha en nem akarok koldulni akkor nem is fogok hiaba fenyegetoznek errol meg ennyit.”
 • 1. Fürgeszarvas 2010. január 06. 15:59
  „Szibériába vele,aztán küzdjön meg a medvékkel a szemét !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb árhullám, és jön a belvíz is

A belvízhelyzetet nehezítheti, hogy a héten további csapadék várható, és a meteorológusok az… Tovább olvasom