Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Zsanett-ügy: A másodfok bűnösnek mondta ki a rendőröket

Megváltoztatta az elsőfokú ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa a Zsanett-ügyben korábban meggyanúsított öt rendőr ügyében szerdán.

A bíróság az első fokkal szemben bűnösnek mondta ki az első-, másod- és harmadrendű vádlottat a hivatali visszaélés vádjában és súlyosította mind az öt rendőr büntetését.

Az ítélőtábla katonai tanácsa elfogadta az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság katonai tanácsa által megállapított történeti tényállást. Eszerint a három zászlós és a két őrmester 2007. május 4-re virradóra engedély nélkül hagyta el a fővárosi, VIII. kerületi járőrkörzetét, amikor a XIII. kerületbe hazakísérték az intézkedés alá vont, de okmányokkal nem rendelkező E. Zsanettet.

A másodfokú bíróság azonban úgy ítélte meg, ezzel nemcsak a szolgálatban kötelességszegést követték el, de az első- másod- és harmadrendű vádlott megvalósította a hivatali visszaélést is. Ezért az ő pénzbüntetésüket megemelte: az elsőrendű vádlottat 200 ezer forint, a másodrendűt 160 ezer forint, a harmadrendűt 150 ezer forint megfizetésére ítélte.

Olvasóink írták

 • 6. obama 2009. január 17. 15:52
  „jopoooo nagyon orulok.”
 • 5. Fedayn 2009. január 17. 13:36
  „Ez is a rendőrség örökzöldje lesz:mór,kulcsár-ügy,zuslag-ügy,zsanett-ügy!Se vége,se hossza!”
 • 4. TancsKaszabell 2009. január 15. 15:28
  „Ejnye no!
  Ezek szerint mégsem érdemtelenül várta az ujjongó hozzátartozók tömege a csak szolgálati vétséget elkövető rendőröket?
  Akkor mire fel ez a szerencsétlen,zavart keltő cím?”
 • 3. Goldmund 2009. január 14. 20:36
  „Igazából ez a mellékszála a dolognak.
  Ami inkább érdekel engem (és gondolom másokat is), hogy a benyújtott pótmagánvádra mi lesz a ítélet: a bíróság szerint megtörtént-e a nemi erőszak vagy sem (ill. bizonyítható-e vagy nem).”
 • 2. matriné 2009. január 14. 17:07
  „Mit lehet várni egy banánköztársaság igazságszolgáltatásánál, amikor a bűnüldözők a bűnösek? Az állampolgárokat megalázza e rendszer! Persze a döglött hal a fejétől bűzlik! De mennyire igaz!”
 • 1. MTT 2009. január 14. 14:40
  „Most akkor mi is van, ez sehogy sem tiszta a számomra, de biztos én vagyok a hibás. Részemről ez már követhetetlen. Politikai húzást érzek a háttérben. A rendőrök akkor is elismerték, mikor az ügy kipattant, hogy elhagyták a területüket. Lemondatták az országos rendőrfőkapitányt, ez sem volt elég? Most újra rágják a már lerágott csontot. Saját magát hitelteleníti el az ügyben eljáró bíróság.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vigyázat, jeges utak! - 11 kamion csúszott össze az M7-esen

Az utolsó adatok szerint összesen 11 kamion csúszott össze az M7-es autópálya zalai szakaszán… Tovább olvasom