Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Zorro legendája

Zorro álarcának örököse, Don Alejandro de la Vega legutóbbi kalandjuk óta feleségül vette a szépséges Elenát, fiuk, Joaquin pedig már 10 éves. A kisfiú rajong a hős Zorroért és nem is sejti, hogy apja a titokzatos fekete lovag. Elena viszont választás elé állítja férjét: vagy család, vagy hősködés.

rendező: Martin Campbell

forgatókönyvíró: Alex Kurtzman, Roberto Orci
operatőr: Phil Meheux
zene: James Horner
producer: Laurie MacDonald, Walter F. Parkes, Lloyd Phillips
executive producer: Steven Spielberg
vágó: Stuart Baird

szereplő(k):
Antonio Banderas (Don Alejandro de la Vega/Zorro)
Catherine Zeta-Jones (Elena de La Vega)
Giovanna Zacarías (Blanca Cortez)
Raúl Méndez (Ferroq)
Adrian Alonso (Joaquin)
Pedro Armendáriz Jr. (Governor Don Pedro)

A film sztorija

1850-et írunk. Kalifornia már csak egy apró lépésre van attól, hogy az Egyesült Államok 31. szövetségi állama lehessen, bár bizonyos alvilági erők minden megtesznek, hogy megakadályozzák ezt a a történelmi csatlakozást. A nehéz helyzetet csak súlyosbítja a korrupt McGivens báró, aki számos tisztes kaliforniai polgárt tesz nincstelenné ténykedése során. Csak Zorró, a titokzatos maszkos lovag az, aki kisegítheti a bajból a helyieket, mint ahogy McGivens bárót is csak ő képes megállítani.

Zorró álarcának örököse, Don Alejandro de la Vega (Antoniao Banderas) legutóbbi kalandjuk óta feleségül vette a szépséges Elenát (Catherine Zeta-Jones), fiuk, Joaquin (Adrian Alonso) pedig már 10 éves. A kisfiú rajong a hős Zorróért és nem is sejti, hogy apja a titokzatos fekete lovag. Elena viszont választás elé állítja férjét: vagy család, vagy hősködés. Don Alejandronak pedig döntenie kell, hogy Kalifornia elesett emberein próbál-e meg segíteni, vagy családfői kötelességeit látja el inkább. www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Lengyel Gábor

"Összességében azonban egy tisztességes kalandfilmmel van dolgunk.
Igaz, Anthony Hopkins kimért eleganciája kissé hiányzik a filmből, de hát az általa alakított mentor karakter elhalálozott az első rész végén. Szerencsénk van, hogy Banderas megszegte korábbi ígéretét, miszerint kizárólag Robert Rodriguez kedvéért vállal szerepet folytatásban, ugyanis továbbra is tökéletes Zorro. Megvan benne a szerephez szükséges dinamika, karizma és irónia. A gyönyörű és bizonyítottan tehetséges Zeta-Jones ezúttal kissé a háttérbe szorul, jóval kevesebbet harcol, mint az első részben, de a piacos jelenetben ízelítőt ad nekünk kivételes humorából. A fináléban látható 25 perces vonatos akciójelenet pedig nem hiszem, hogy bárkinek is csalódást okozna."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamarai állásfoglalás Győr régiós szerepéről

A Győr régiós szerepéről kialakult vitában érdekelteket egy asztalhoz ültették le. Tovább olvasom