Kisalföld logö

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 4°C

Zöldséges rizs serpenyőben

Rizst készíteni hálás feladat: rengeteg féleképpen variálható, gyorsan kész van, ráadásul laktató is.

Hozzávalók:

35 dkg rizs (tasakos, előfőzött), 2 szál sárgarépa, 2 szál póréhagyma, 2 db cukkini, 1 db sárga hüvelyű paprika, 1 csokor petrezselyem, 2 dkg fenyőmag, 1 evőkanál kapribogyó, 4 evőkanál olívaolaj, só, bors

Elkészítés:

Lobogó vízben megfőzzük a rizst, majd melegen tartjuk. A megmosott főzelékféléket megszárítjuk, kisebb darabokra aprítjuk, a petrezselymet finomra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a zöldségeket, és erős tűzön 3 percig pirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk. A rizst összekeverjük a fenyőmaggal, kapribogyóval és a finomra vágott petrezselyemmel, hozzáadjuk a zöldségekhez, elkeverjük és még két percig együtt pirítjuk.

 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisautók és nagy hiányzók

Szombaton délben nyílt és kilenc nappal később, vasárnap este zárja kapuit Magyarország legnagyobb… Tovább olvasom