Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Zivatar előtt húzza ki a dugót!

Országosan több mint 1.500 kárbejelentés érkezik csak egy-egy nagyobb biztosítóhoz egy-egy vihar után. A várható kárkifizetés összege több százmillió forintos. A bejelentések többsége közvetlenül a vihar, kevesebb a beázás okozta károkkal kapcsolatos. Ezért a biztosítók a meteorológiai előrejelzéseket naprakészen figyelik.
Viharkároknál lehetőség van telefonos kárrendezési eljárásra, amikor is a szakértők az ügyfél telefonos megkeresésére, az általa elmondottak alapján, helyszíni szemle nélkül rendezik a károkat – természetesen abban az esetben, ha az ügyfél is elfogadja a telefonon felajánlott kártérítési összeget. A kisebb összegű károk gyors helyreállításához ezzel az egyszerűsített és ügyfélbarát eljárással járulnak hozzá. Amennyiben a viharos időjárás nagyobb kárt okozott az épületben, amely veszélyezteti a lakhatást, általában soron kívül kárelőleget utalnak ki, melynek segítségével gyorsan megkezdhető a helyreállítás, valamint megoldható a károsult ideiglenes elszállásolása is.

A közeljövőben várhatóan folytatódhatnak az viharos természeti események, így a következő kármegelőzési tanácsokat érdemes megfogadni: évente legalább egy alkalommal, de különösen előre jelzett, erős széllel járó időjárást követően javasolt a tetőburkolatok áttekintése, ugyanis a fedés sérülését egy esetleges vihar tovább rombolhatja, továbbá a fedés sérüléséből eredő nyíláson keresztül a csapadék az épületbe jutva károkat okozhat. Javasolt a ház előtti lefolyók, ereszcsatornák illetve átereszek rendszeres ellenőrzése és tisztítása a nem megfelelő csapadék-elvezetésből eredő beázási és elöntési károk megelőzése érdekében.

Zivatar idején célszerű az elektromos készülékek csatlakozóit kihúzni a konnektorból a villámlás okozta túlfeszültségből eredő károk megelőzése érdekében. Biztosított ingatlanunk mellett ne feledkezzünk meg autónk biztonságba helyezéséről sem.

Amennyiben a sajnálatos kár már bekövetkezett, akkor az alábbi tanácsokat érdemes megfontolni, betartani: a káresemény felfedezését követően elsőként arról kell meggyőződni, hogy van-e közvetlen életveszélyt jelentő károsodás az épületen. A kárszakértő megérkezéséig javasolt a káresetből visszamaradó törmelékek megőrzése, mely a pontos kárfelmérést segítni, így a kárfelmérés és a kifizetés menete is gyorsítható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játékgépre és piára kellett a gyerekeknek a rabolt pénz

Négy tizenéves fiatalt fogott el a rendőrség a múlt héten Hajdúsámsonban, a fiúk a gyanú szerint… Tovább olvasom