Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Zenei fesztivál a tököli börtönben

Közel száz elítélt verseng a rangos zsüri által odaítélhető díjakért a május 6-án Tökölön, a Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetében rendezett első Hagyományőrző Autentikus Zenei Fesztiválon.
 
Szalai Tímea, a Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) sajtóirodájának vezetője az MTI-nek elmondta, hogy noha a hazai börtönök szinte mindegyikében működnek a személyiség- és közösségformálásra, valamint konfliktuskezelésre alkalmas színjátszókörök, énekkarok, zenekarok, a május 6-i verseny úttörő jelentőségű. Ezt bizonyítja szerinte, hogy a zsűriben olyan neves szakemberek ülnek majd, mint például Choli Daróczi József költő- műfordító (zsűrielnök), Bangó Margit Kossuth–díjas érdemes művész vagy Novák Péter előadóművész. A börtönlakók szólóban és együttesben nevezhettek, a legjobbak értékes díjakat, ajándékokat kapnak, sőt, a program végén közösen zenélhetnek a zsűrivel.

Magyarországon jelenleg 31 börtön található, a rácsok mögött több mint 16 ezer fogvatartott tölti napjait. Nagyon fontos, hogy mind többen bekapcsolódjanak az irodalmi, zenei és képzőművészeti körökbe, ének- és zenekarokba, amelyek szép számmal tartanak előadásokat a büntetés-végrehajtási intézeteken kívül is. Szalai Tímea példaként említette a kalocsai női börtön énekkarát, amelynek tagjait mind sűrűbben hívják oratóriumot énekelni a templomokba. Az alkotó, ön- és közösségépítő foglalatosságok között szerepel a kerámiázás vagy épp a varrás is, amelyek ünnepek táján különös jelentőséget kapnak, hiszen segítenek pótolni, illetve meglepni a hozzátartozókat – mondta a BvOP sajtóirodájának vezetője.

Olvasóink írták

  • 2. jirzi 2010. május 05. 05:38
    „Adnék nekik olyan zenei fesztivált hogy megbolondulnának. Akiket kiraboltak vagy még rosszabbat tettek velük nézik a tv ben milyen jó dolguk van a börtönben a kis bűnözőcsemetéknek.Ez aztán a visszatartó erő.”
  • 1. Baradlay 2010. május 05. 00:59
    „Ez kell nekunk!!!! A normalis iskolakat meg bezarjak!!!!! Hajra idiotak!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bevezették a Liget Kártyát

A Budapesti Állat- és Növénykert, a Budapesti Vidám Park, a Széchenyi fürdő, a Fővárosi Nagycirkusz… Tovább olvasom