Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Zebrán gázolták el a kislányt és anyukáját

Egy 29 éves asszony súlyosan, 3 éves kislánya könnyebben megsérült szerdán Kecskeméten, amikor egy lámpával védett gyalogátkelőhelyen elsodorta őket egy személygépkocsi - közölte a rendőrség az MTI-vel.

Egy bácsalmási nő a lámpa piros jelzése ellenére hajtott autójával a gyalogátkelőhelyre, ahol elsodorta a kislányt és édesanyját - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Nyíkos Tamás közlése szerint a sérülteket kórházba szállították, a gázoló gépkocsivezető ellen eljárás indult.

Olvasóink írták

 • 20. Slowflash 2010. december 09. 19:54
  „Még mindig tartom, hogy a zebra nem a járda része és nem is a folytatása. Ezért én kölcsönös odafigyelésre ösztönözném mind a két felet.
  Egyébként néhányszor olyan is előfordult már velem, hogy valaki a zebránál ált, megálltam és ő meg elkezdett mutogatni, hogy csak menjek tovább nyugodtan. Úgy látszik néhány gyalogos ott gondolja végig, hogy merre menjen, mit felejtett el stb. Mi ez ha nem a forgalom akadályoztatása?”
 • 19. Aimer 2010. december 09. 17:56
  „"Én anno azt tanultam, hogy a kanyarodó járművel szemben a gyalogosnak van elsőbbsége.
  Nem vezetek régóta már, de ez a szabály megváltozott azóta ?"

  Szerintem ez még mindig így van!

  " A másik tipikus dolog, hogy egyes "Anyukák" úgy próbálják nyomatékosítani elsőbbségüket, hogy a kisbabájukat mintegy pajzsként használva letolják a járdáról (de persze ők még a járdán állnak)"

  Sok idi@ta anyuka csinálja ezt...tudnék mit kezdenie ezekkel a "minta"anyukákkal!”
 • 18. tosa2 2010. december 09. 10:27
  „7. és 4. Nagyon örülök, hogy elismertétek hogy a zebrán áthaladónak van elsőbbsége.
  Az autós is figyeljen erre, ha látja, hogy állnak a zebrán, azok át is akarnak jutni, ezért
  figyelje, hogy elindulnak. Bár már én is megálltam a zebrán, amikor 10 centire megközelített
  az autó és én lettem leordítva.”
 • 17. tosa2 2010. december 09. 10:17
  „Én anno azt tanultam, hogy a kanyarodó járművel szemben a gyalogosnak van elsőbbsége.
  Nem vezetek régóta már, de ez a szabály megváltozott azóta ? Ha nem határozottan lépek a zebrára, akkor megvárhatom, hogy a 10-15 autós elmenjen előttem , addigra nekem pirosat mutat a lámpa.”
 • 16. Slowflash 2010. december 08. 19:21
  „Nem a 12. miértis hozzászólására válaszolok, de erről jutott eszembe.
  A másik tipikus dolog, hogy egyes "Anyukák" úgy próbálják nyomatékosítani elsőbbségüket, hogy a kisbabájukat mintegy pajzsként használva letolják a járdáról (de persze ők még a járdán állnak), és szemrehányóan néznek a közeledő autósra, mint olyas valakire aki az ő kicsijét veszélyezteti azzal, hogy egyáltalán létezik. Természetesen megállok, ő meg nagy kegyesen lelép a járdáról a babakocsi után, és méltóságteljesen végigtolja az őt megillető szakaszon (zebrán) gyermekét. Babakocsival vagyok = sebezhetetlen vagyok, abszolút elsőségem van minden helyzetben, mindenki vetődjön félre előlem, el az utamból!”
 • 15. Slowflash 2010. december 08. 19:05
  „Figyelj Lobbo71!

  Akkor ne néz körül! Véletlenül se! Remélem nem vagy pedagógus, de még csak óvónő/bá sem, és nagyon remélem, hogy nem ezt tanítod a gyerekeidnek sem. Te meg, ha ilyen csökönyös, szűklátókörű vagy a közlekedő többi résztvevőjével szemben, akkor előbb utóbb meg lesz a következménye. Megéri?
  Senki nem beszélt arról, hogy a gyalogosok nem érvényesíthetik elsőbbségi jogukat a zebrán, de azért egyezzünk meg abban, hogy a zebra nem a járda része. Kölcsönös odafigyeléssel nagymértékben le lehetne csökkenteni az ilyen balesetek számát. Néhány elszigetelt eset mindenképp benne van a pakliban, ennyi kockázatot muszáj bevállalni annak aki kimegy az utcára. Én is gyalogoltam életemben elég sokat, sosem buszoztam a városban, de soha az életben nem voltam még a közelében sem, hogy elüssenek. Véletlen? Nem hiszem. Szerintem inkább van eszem, használom az érzékszerveimet és odafigyelek másokra.”
 • 14. kisokoska 2010. december 08. 17:56
  „A normális dolog, hogy ha lelépek a zebrára mindig körülnézzen. Közúti balesetben, főleg ha halállal végződik, teljesen mindegy, igazam van vagy nincs. Mindig az erősebb kutyának van igaza, ezt jó ha tudja mindenki. A gyalogos fél az autótól, az autós fél a kamiontól, a kamionos nem fél senkitől. Most írhatnám ide, hogy fél a rendőrtől, de az nincs sehol. Ők autóval járnak, már messziről virít az autójuk, még jó, hogy nem vesznek észre semmit. Nem beszélve éjjel amikor garázdálkodnak egyesek. Hát ennyit a jogokról, benne a közbiztonságról.”
 • 13. Lobbo71 2010. december 08. 17:53
  „pozdorja: nincs azzal semmi gond, ha elengedsz egy autóst, mert mögötte nem jön senki. A gond ott van, hogy az autósok 80%-a nem érti, mi az az elsőbbség (legalábbis a zebra tekintetében). Nem azt figyelik, hogy elengedi-e őket a gyalogos, hanem észre sem veszik, hogy át akar menni, ha meg észreveszik, visszaélnek azzal, hogy úgysem mer lelépni.
  Kíváncsi lennék, az ilyen autósok mit szólnának, ha egy mellékutcából átsuhanna előttük egy kamion, hiszen az autós úgyis megáll, mert ő a kisebb.”
 • 12. miertis 2010. december 08. 16:38
  „Engem ma egy fekete Seat Győrben úgy sodort el majdnem, hogy az egy éves fiamat babakocsiban toltam a zebrán... Mikor látta, hogy ott vagyok, inkább gázt adott. Ja, ha ezt most olvassa, üzenem, hogy megvan a rendszáma.”
 • 11. kiscic 2010. december 08. 16:08
  „Engem is egyszer majdnem elütöttek... Körülnéztem, mielőtt a zebrára léptem volna (nagyon korán volt még), egy autó sem volt az úton. Elértem a felzőig, mikor megállt mellettem kb 10 cm-re egy autó, kikiabált, h miért UGROM ki elé a zebrára?! Hát, megnézném azt aki a felezőig elugrik a járdáról...
  Egyébként nőként nagyon rossz tapasztalataim vannak... Mint gyalogos, mint sofőr egyaránt!!!
  Gyalogosként csak akkor engednek át, ha miniszoknyában vagyok... Sofőrként meg... Ha az én kis Suzimmal vagyok, akkor esély sincs rá, h bárhol is kiengedjenek a kereszteződésből, sőt, előszeretettel kanyarodnak elém. Ha a férjem nagyobb autójával vagyok valahogy senki nem akar elém kanyarodni, vagy letolni az útról... Miért is?????”
 • 10. pozdorja 2010. december 08. 16:08
  „8. Lobbo71: Marhára nincs igazad. A gyalogosnak kötelező meggyőződnie a biztonságos áthaladás lehetőségéről. A súlyos probléma az, hogy mindkét fél (gyalogos - autós) a saját betanult szövegét kántálja. Miért nem lehet ezt rugalmasabban kezelni? Miért nem lehet az adott forgalmi helyzet alapján eldönteni a dolgot?
  Ha pl. tömött sorokban jönnek-mennek az autók, akkor még szép hogy megállok átengedni a gyalogost, ne verjen gyökeret a zebránál. Gyalogosként viszont nem fogok erős fékezésre kényszeríteni egy-két autóst ha mondjuk látom hogy amint elhaladtak simán átmehetek.
  Szóval szerintem egy kis engedmény / megértés mindkét fél részéről és máris egy csomó probléma megoldódik.
  Persze a piros lámpánál gyalogos gázolás az nem, de hát a figyelmetlenség mindenhol jelen van.”
 • 9. Csetneky 2010. december 08. 15:55
  „Valóban nagyon kell figyelni a zebrán, mivel hihetetlenül figyelmetlen emberek vannak. Nemrég majdnem elütött egy engem is. Látom, hogy csorog kb. 20-al, elég messze is van, hát leléptem elé a zebrára. Ha ezt követően nem ugrok félre, simán keresztül megy rajtam. Szerencsére az utolsó pillanatban benéztem az autóba és megláttam, hogy a sofőr elmélyülten beszélget a mellette ülővel, kicsit sem néz előre. Ezután ugrottam el előle. Utána persze kérte az elnézést - mivel hangot adtam a felháborodásomnak - de ez gyenge vigasz lett volna, ha elgyúr.

  Slowflash

  Nekem is hasonlóak a tapasztalataim a hölgyekkel kapcsolatban. Persze, tisztelet a kivételnek.”
 • 8. Lobbo71 2010. december 08. 15:17
  „Slowflash, te minden kereszteződésbe benézel, amikor egy főúton mész? Nem? Akkor miért elvárás a gyalogosokkal szemben, hogy körülnézzenek? Hiszen elsőbbségük van. Sajnos, nálunk ezt nem szokás megadni, ezért ha élni akar, körül kell néznie, de attól még nem ez a normális.”
 • 7. Slowflash 2010. december 08. 14:45
  „Álljon meg a menet! Nem akarom védeni a nőt/nőket de... A 2. hozzászólónak adok igazat. Bárki hibázhat, még a gyalogos is. Ezúton is szeretném felhívni a gyalogosok figyelmét, hogy habár a zebrán elsőbbségük van, de az nem arra való, hogy figyelmetlenül mint egy varacskos disznó átcsörtessünk rajta az úttesten! Tessék KÖRÜLNÉZNI! Aztán át lehet haladni.
  Egyébként a nők (tisztelet a kivételnek) valóban tanulhatnának a közlekedésben (is) némi udvariasságot. Én minden esetben igyekszem beengedni másokat a közlekedésben, ha a szituáció engedi, de sajnos az az igazság, hogy nő engem még nem engedett maga elé 11 év alatt. De néha azért legalább intenek egy köszönömöt, amikor én beengedem őket... Hölgyek! Tessék elgondolkodni! Kinek nem inge...”
 • 6. oPTiKa 2010. december 08. 13:56
  „Az ilyenek nem tanulnak. Át kell minösíteni az ilyen eseteket büncselekménnyé és elkobozni a büncselekmény elkövetésének eszközét (az autót)...”
 • 5. Pedró 2010. december 08. 13:50
  „A nőnek a jogsiját ÖRÖKRE bevonni!!
  Ez a minimum!!”
 • 4. Epoxigyanta 2010. december 08. 13:44
  „Nő.....
  Felsőbbrendűnek gondolják magukat közlekedés közben is. Figyelmetlenek.Zebránál soha nem állnak meg.
  Az udvariasságot nem ismerik,pedig nagyon sok közlekedési szituációban előrébb lehet jutni vele.”
 • 3. arrabonem 2010. december 08. 13:22
  „Hasonló durva hírek szabványban.
  Mintha vadászszezon lenne...”
 • 2. peet2 2010. december 08. 13:12
  „Front van !!!!!!!!!!!!
  egyiknap -17 rá kétnapra +18
  Jobban kellene figyelni egymásra.
  nem akarom az esetet bagatelizálni, de ha egy cukrász elront valamit legfeljebb egy uj fajta süteményt talált ki
  A közlekedésben egy apró félrenézés életekbe kerülhet.
  Nekem ugy tanitották aki közlekedik egyik lába a börtönben.. csak rajta áll mikor teszi be............”
 • 1. Catherina 2010. december 08. 12:42
  „felháborító!! egyre több az ilyen hír!!! meghülyültek az emberek?!? vagy ezek ilyenek is voltak, csak idő kérdése volt, mikor írnak róluk, mikor követnek el valamit.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Médiatörvény vitája: ne csak Szijjártó Péter beszéljen az MTV-ben!

A fideszes Menczer Erzsébet felszólalása elején örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy a médiatörvény… Tovább olvasom