Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Zászlóégetés: megérkezett a rendőrségre a feljelentés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szombaton jelentette be, hogy feljelentést tesz, mert a Jobbik fővárosi demonstrációján elégették az Európai Unió zászlaját.
Megérkezett a Központi Nyomozó Főügyészségre a Budapesti Rendőr-főkapitányság feljelentése - közölte Fazekas Géza szóvivő hétfőn az MTI-vel.
Az ügyészségnek három nap áll rendelkezésére, hogy döntsön a feljelentésről: eljárást indít, elutasítja azt, vagy feljelentés-kiegészítést rendel el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szombaton jelentette be, hogy feljelentést tesz, mert a Jobbik fővárosi demonstrációján elégették az Európai Unió zászlaját.

A BRFK kommunikációs osztálya arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság két emberrel szemben tesz feljelentést garázdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ügyben hatáskörrel rendelkező Központi Nyomozó Főügyészségen.
Fazekas Géza hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy azért a főügyészség az illetékes az ügyben, mert a feljelentésben országgyűlési képviselő érintett.
A szombati demonstráción Vona Gábor, a párt elnöke az Európai Unióból való kilépés szükségességét hangsúlyozta.

A rendezvény végén Novák Előd, a Jobbik alelnöke a színpadra szólította Murányi Leventét, akit 56-os szabadságharcosként mutatott be. Ők ketten együtt gyújtották meg és égették el az Európai Unió zászlaját, amelyet közben öngyújtóba való benzinnel locsoltak.

Korábban:

Az Európai Unió gyarmatosító törekvéseire adott válaszként jellemezte a Jobbik elnöke azt, hogy szombati rendezvényükön elégettek egy uniós zászlót. Vona Gábor az M1 Ma reggel című műsorának hétfői adásában képmutatónak nevezte José Manuel Barroso európai bizottsági elnök és az egész unió Magyarországgal kapcsolatos hozzáállását, szerinte példát akarnak statuálni az országgal, hogy nincs joga az "épülő Európai Egyesült államokban" a saját útját járni.

Az ellenzéki pártvezető szerint Magyarország nemhogy betartja, hanem általában túlteljesíti a szabályokat, míg a többi állam sok esetben "fittyet hány ezekre".

Nem tartja helyesnek a kormány gazdaságpolitikáját, de ezt a kormányt azzal vádolni, hogy akár a magyar társadalom megtakarításának a rovására nem próbálta meg a költségvetési irányt tartani, nem lehet - mondta. "Egészen képmutató Barroso úrnak és az egész uniónak a Magyarországgal kapcsolatos hozzáállása" - fogalmazott a Jobbik elnöke, aki szerint "Barroso és az unió hülyének néz bennünket", a bírók korai nyugdíjazása, és adatvédelmi biztos eltávolítása a nagy világgazdasági válság idején "piszlicsáré ügyek", amelyek kapcsán Magyarországot megfenyegetni, támogatást megvonni nem jelent mást, mint hogy példát akarnak statuálni Magyarországgal, hogy nincs joga az épülő Európai Egyesült államokban a saját útját járni, saját törvényeket, alkotmányt hozni, a magyar társadalmat nem megszorítani. Ha ma ezt elfogadjuk, holnap mit fog kérni Barroso? - vetette fel.

Arra a felvetésre, hogy az uniós zászló elégetésére mi szükség volt, Vona Gábor azt válaszolta: normál esetben a zászlóégetésnek nincs helye, pláne ha nemzeti zászlóról van szó, de ez nem egy nemzeti zászló, hanem az Európai Unió zászlaja, és ebben a nemzetközi közösségben Magyarországnak gyarmatszerepet szántak.

Hozzátette: ez nyilvánvalóan egy provokatív, erős jelenség, de baráti cselekedet Barroso "kioktató, gyarmattartó, rabszolgahajcsár minősítésű leveléhez képest". "Mi ezt üzenjük az Európai Uniónak, ha Magyarországot gyarmatosítani kívánja" - közölte. Arról, hogy három képviselőjük ott ül az Európai Parlamentben, és felveszik a fizetésüket, Vona Gábor azt mondta: ezeket az embereket félmillióan megválasztották, hogy képviseljék Magyarországot, és amit ott képviselnek, az ugyanaz, mint amit szombaton a tüntetésen képviseltek. Miért hívnánk vissza őket? - kérdezett vissza a pártelnök az újságíró felvetésére, hozzátéve: szükséges a jelenlétük ahhoz, hogy az EP-ben el tudják végezni azt a munkát, amire szükség van. Nem Európából, hanem az unióból akarnak kilépni, az unió lépett ki Európából - jelentette ki Vona Gábor, aki szerint az unióé nem európai, hanem egy amerikanizált, értékvesztett út. Utalva arra, hogy a kérdést a lisszaboni szerződés szabályozza, kiemelte, hogy az unióból való kilépés egy hosszú procedúra, ami nem egyik-napról a másikra történik. Nem azonnali kilépést javasolták, hanem azt, hogy tartsanak népszavazást a kérdésben - idézte fel.

Olvasóink írták

 • 10. vonLichthofen 2012. január 19. 05:48
  „gjózafát, ez kb. a legröhejesebb hozzászólásod ebben az évben jóllehet az évből még 11,5 hónap hátravan.
  Te a Jobbikot vádolod és hibáztatod avval, hogy tulajdonképpen az Orbán és a Fidesz nem tesz igazán mást mint a Jobbik programját, taktikáját és politikai vonalát követi.
  Az MSZP és a Fidesz a Jobbik nélkül is el tudja <moderálva> ezt az országot jelesül - ahogy ezt az ország sanyarú helyzete is ékesen bizonyitja.
  Az senki előtt sem lehet kétséges, hogy az EU vonal követése hova vezet.
  Azt már láttuk és tapasztaltuk/tapasztaljuk, hogy a Nyugati szemétkultura, szemétélelmiszer, szeméteszmék beáramlása és beengedése az országba az MSZP, Fidesz által mire vezetett.
  Az erkölcsök teljes elzüllése, gazdasági katasztrófa és végső soron nemzeti tragédia.
  Az igaz, hogy a Jobbik nem tesz, nem is tehet túl sokat amellett, hogy rámutat a korrupcióra, az általános prostitucióra. Mindenki kurvaként árulja magát - ami akkor kezd igazán undoritóvá válni amikor a politikus ribancok az országot árulják.
  A Jobbik összes javaslatát leszavazta és a jövőben is le fogja szavazni a prostituált 3/4.

  9puncher, süketelésed nem ér meg egy egymondatos választ sem.”
 • 9. pancser 2012. január 17. 18:18
  „"A Jobbik legalább következetes" na ezzel a megjegyzéssel elmehetünk a sóhivatalba. A Jobbik ha következetes akkor ha választott képviselői elégetik az európai egység és közösség zászlaját? Milyen pénzt vesznek fel, a megalkuvás díját, Júdáspénzt vagy mit Brüsszelben a képviselői! Ha az Unió következetes ezeket nem fogadja be! Az unió erkölcse, türelme toronymagasan áll a Jobbiké felett.”
 • 8. gjozsi88 2012. január 17. 12:33
  „vonLichthofen

  Csak azt tudjuk, hogy az irányvonal államcsőd felé vezető úton haladást gyorsítaná!!!
  Ezt ékesen bizonyítja, hogy a Fidesz a Jobbik programjának gyengített változatával volt képes ezt elérni, amit most bíráltok......semmit nem tudunk arról, hogy mi lesz utána!!!!
  Azt tudjuk mi nem tetszik az unióból!
  Azt viszont nem, hogy mi lesz helyette!!!!!
  Lehet UNIÓS zászlót égetni........csak akkor azonnal haza is kellene hívni a Jobbik EP képviselőit!
  Ráadásul hidd el, hogy Orbán sem jókedvében térdepel az unió elött IMF hitelért könyörögve, miután kiosztott néhány sallert és kokit!
  Aztán most meg baj van, mert felkeltette az óriást!!!!

  "EGy demokráciában meg nyugodtan el szabadna égetni akármelyik lobogót, néhányat meg még kötelezővé is tennék."
  De ugye nem az a demokrácia, hogy azt tehetsz amit akarsz, de másnak meg azt kell tennie, amit szintén te akarsz!
  Ha te elégthetsz valamit.....jogod van.......másnak meg joga van saját zászlójához, amit betiltanál!!!!”
 • 7. vonLichthofen 2012. január 16. 21:14
  „punchergjozefamega többiek,

  a Joobik az egyetlen párt amelyik a választások óta NEM változtatta meg az irányvonalát - azt a politikát folytatja amit megigért. Szóval akkor miért is volna képmutató banda?
  puncher, te tövig benyaltál a idesznek a választások előtt és során. Most igy másfél-két év multán még mindig az igazmondás bajnokának tartod az Orbánt?
  A Jobbik legalább következetes. EGy demokráciában meg nyugodtan el szabadna égetni akármelyik lobogót, néhányat meg még kötelezővé is tennék.”
 • 6. pancser 2012. január 16. 18:49
  „Miért veszik fel Euróban a fizetésüket Brüsszelben a képviselőik? Díjaznám és legyenek következetesek és égessék el azt is. Hahaha! Képmutató banda!”
 • 5. gjozsi88 2012. január 16. 18:36
  „"A közösség elleni izgatás a köznyugalom elleni bűncselekmények kategóriájába tartozik, e cselekmény büntetendővé nyilvánításának célja az előítéletektől mentes közhangulathoz fűződő társadalmi érdek fenntartása. A közösség elleni izgatás valójában visszaélés a véleménynyilvánítás szabadságával, az erőszak érzelmi előkészítése."

  A zászlóégetés ez!!!!!”
 • 4. habitus 2012. január 16. 18:00
  „Nem tudom a jobbikosok mit szolnának ha a mi zászlonkat égették volna?akkor nagy lenne a felháborodás, na ezek a mély magyarok, gondolkodni nem tudnak, csak törni zuzni,stb ,Eus képviselöiket kikéne onnan rugni, szégyen gyalázat, ilyen járatják le hazánkat”
 • 3. Oreg35 2012. január 16. 17:42
  „Az 1. hozzászólás azt hiszem eltévedt!!!”
 • 2. kotorék 2012. január 16. 17:37
  „A műanyag lakat is rozsdásodjon rájuk!Nem bocsájtható meg nekik , hogy nem tudták mit csináltak.”
 • 1. Eva- 2012. január 16. 09:26
  „""Növekedett a gazdák jövedelme és a magyar élelmiszerek iránti kereslet mind bel- mind pedig külföldön. Így több magyar élelmiszer volt például a gazdapiacokon és a belföldi élelmiszerláncok polcain. Emelkedett a kivitel értéke is, az előzetes adatok szerint meghaladta a 6 milliárd eurót, míg a behozatal értéke várhatóan 4-4,5 milliárd euró körül alakul majd.

  Így az agrárium mintegy 2 milliárd eurós aktívumot produkált 2011-ben.

  Hozzátette: az idei év eredményeit várhatóan befolyásolja még a múlt évi aszály, de úgy tűnik, hogy az árak alakulása - amelyek megfelelő hasznot hozhatnak a gazdáknak - továbbá a támogatások értékének növekedése valamint az import várható csökkenése összességében kedvező lehet az idei évben.

  A miniszter kitért arra, hogy a tárca idei költségvetése mintegy 709 milliárd forintot tesz ki.

  Ebből az agrártámogatások összege 2012-ben mintegy 626 milliárd forint.

  A támogatás összegéből a nemzeti támogatás valamivel több mint 124 milliárd forint.

  Mindez továbbra is biztosítja, hogy a gazdák anyagi helyzete stabil maradjon. A gazdálkodók javuló anyagi körülményeit mutatja, hogy a múlt évben megélénkült mind a gép- mind pedig a földpiac.
  "
  www.fidesz.hu"

  és mit fognak szólni hozzá a gazdák, akik 500 000 millió euro támogatástól elesnek?

  ők is gyarmatnak gondolják magukat?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óceánjáró balesete: hazatértek a magyarok, újabb holttestet találtak - fotók

A Costa Concordián dolgozó felszolgálók főnökének akart a kedvében járni az óceánjáró kapitánya,… Tovább olvasom