Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Zárszámadás jobbról és balról nézve

A kormánypárti képviselők szerint a gazdaság ma is jó állapotban van, a Fidesz politikusai szerint azonban a 2005-ös zárszámadás nem sikertörténet – ez hangzott el a 2005-ös költségvetés végrehajtásáról szóló törvényjavaslat folytatódó általános vitájában kedden az Országgyűlésben.
Göndör István (MSZP) azt mondta: 12 éve képviselő, de ilyen részletes zárszámadás még nem volt a kezében. Kuriózum az is, hogy az előterjesztés kizárólag a zárszámadásra vonatkozik, nem módosít más törvényt – fűzte hozzá. Göndör szerint 2002-ben „időzített bombát” kaptak, és a tekintetben érez felelősséget, hogy nem tettek akkor semmit az egyensúly helyreállítása érdekében.
Révész Máriusz (Fidesz) elmondta: a 2005-ös zárszámadás nem sikertörténet, hanem egy lejtő egyre meredekebb szakasza. Hozzátette: a világ legnagyobb költségvetési hiánya Magyarországon várható, és az Európai Unióhoz még nem is csatlakozott Románia hamarabb vezetheti be az

eurót. Kovács Tibor (MSZP) azt mondta: a magyar gazdaság ma is jó állapotban van, a költségvetéssel és az államháztartással vannak problémák. Hozzátette: a hiány növekedéséhez hozzájáruló intézkedéseket, például a 13. havi nyugdíj bevezetését, illetve a közalkalmazotti 50 százalékos béremelést az ellenzék is megszavazta.
Babák Mihály (Fidesz) erre reagálva azt mondta: persze, hogy megszavazták ezeket az intézkedéseket, mert azt hitték, hogy a kormánypártok tudnak számolni.
A legnagyobb ellenzéki párt nem fogadja el a kormány által benyújtott tavalyi zárszámadást – közölte Orbán Viktor a zárszámadási vitában. A Fidesz elnökének szavai szerint a kormány szakmai, politikai, erkölcsi alkalmasságának riasztó lenyomata a 2005-ös zárszámadás. „Vagyis, hogy nem állta ki az alkalmasság próbáját” – mondta.
Orbán Viktor szerint a tavalyi zárszámadás nem függetleníthető a balatonőszödi beszédtől sem, és három idézetet olvasott fel, amelyek szerint szándékosan félrevezették Magyarország lakosságát, ismerték a gazdaság valós helyzetét, meghamisították a gazdasági és költségvetési adatokat. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szaktanácsadók helybe mennek

Csongrád megyében a MOSZ keretein belül két szaktanácsadó segíti a termelőket a… Tovább olvasom