Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Zár a szájra? - Szavaznak a médiaszolgáltatásokról

December 23-án, csütörtökön ül össze idén utoljára az Országgyűlés. Az utolsó héten várhatóan több mint húsz törvényjavaslatról voksol a Ház.

December 23-án, csütörtökön ül össze idén utoljára az Országgyűlés, ekkor döntenek a jövő évi költségvetésről a képviselők. Az utolsó héten várhatóan több mint húsz törvényjavaslatról voksol a Ház.

A tervezett napirend szerint a jövő héten két ülést, annak keretében pedig három ülésnapot tart a parlament; hétfőn és kedden, illetve csütörtökön. Hétfőn több törvényjavaslatról is zárószavazás lesz. Ezek közé tartozik a nők negyvenévnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulási lehetőségét biztosító indítvány és a miniszterelnök által is jegyzett, a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről szóló politikai nyilatkozat. Utóbbiról akkor lehet zárószavazást tartani, ha a parlament nem fogad el a törvényjavaslathoz benyújtott egyetlen módosító indítvány sem. Erre minden esély megvan, mert az előterjesztők ezek egyikét sem támogatják. A politikai nyilatkozat elfogadáshoz kétharmados parlamenti többség kell.

Ugyancsak kétharmad kell a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról, valamint a honvédelemről szóló törvénymódosítások elfogadásához. Voksolnak a képviselők az egészségügyi salátatörvényről, a közlekedési tárgyú törvények módosításáról, a helyi önkormányzatokról, illetve a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló jogszabály-módosításokról. Szintén hétfőn szavaz a Ház a jövő költségvetéshez beadott, úgynevezett második körös, a fejezeteken belüli átcsoportosítást szorgalmazó kapcsoló módosító indítványokról.

Az Országgyűlés megtárgyalja és dönt a Varga László, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma elnöke által kezdeményezett országos népi kezdeményezésről, amely a nyugdíjkorhatár 62-ről 65 évre emelésének újratárgyalását kéri. Erre azért kerülhet sor, mert a kezdeményezők összegyűjtötték a szükséges ötvenezer aláírást. A Rogán Antal (Fidesz) által jegyezett, a médiahatóság elnökének rendeletalkotási jogát az alaptörvénybe emelő alkotmánymódosítási javaslat - amelyet a képviselő a múlt héten nyújtott be az Országgyűléshez - nem szerepel ugyan a jövő heti napirend tervezetében, de a Fidesz-frakció várhatóan kezdeményezi a napirend kiegészítését. A napirendre vételhez 78 képviselő aláírása és az szükséges, hogy a parlamenti többség igennel szavazzon. A házbizottság ülésén csütörtökön kiderült, hogy a kabinet továbbra sem támogatja az előterjesztést. Rogán Antal korábban az MTI-nek úgy nyilatkozott: a frakció eddig a benyújtást támogatta, és amíg a képviselőcsoport másként nem dönt, fenntartja indítványát. A Fidesz-frakció hétfőn foglalkozik az üggyel, a képviselőcsoport döntése kötelező lesz a képviselők számára - mondta korábban Krakkó Ákos sajtófőnök. Az Országgyűlés sajtófőnöke a házbizottság ülése után azt is közölte: a kormány kéri, hogy a Ház hosszabbítsa meg a vörösiszap-katasztrófa miatt Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Vas megyében elrendelt veszélyhelyzetet; ez a határidő december 31-én jár le egy korábban elfogadott országgyűlési határozat szerint. Várhatóan erről is szavaz a parlament hétfőn. A Fidesz több házszabálytól eltérést kért, amelyekről hétfőn dönt az Országgyűlés. A házszabálytól elérés elfogadásától függ, milyen menetrendben tárgyalja a parlament az MTI Zrt. létrehozásáról szóló országgyűlési határozat módosítását, a Nemzeti Kulturális Alapról, valamint a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek vonatkozásában a beszállítókkal szemben alkalmazott tisztességtelen forgalmazói magatartás tilalmáról szóló törvénymódosításokat. A parlament kedden kezdi tárgyalni az Európai Rendőrségi Hivatallal, a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenységgel, a lőfegyverrel és a pirotechnikával kapcsolatos törvények jogharmonizációs célú módosítását, valamint az energetikai tárgyú jogszabálytervezetet. Csütörtökön, az idei utolsó parlamenti napon várhatóan több mint tíz zárószavazás lesz, de végleges napirendje még nincs az ülésnek. Dönt a Ház a jövő évi költségvetés elfogadásáról. Valószínűleg szavaznak a képviselők a sportról szóló, a cégjogi és társasági jogi tárgyú, az energetikai témájú, a szociális, gyermekvédelmi, családtámogatási, fogyatékosságügyi és foglalkoztatási tárgyú, a Bethlen Gábor Alapról szóló, a köztisztviselők, a közalkalmazottak jogállásáról szóló, a társasházakról szóló, a bíróságok hatékony működését és a bírósági eljárások gyorsítását szolgáló, illetve a bíróságok elnevezéséről, székhelyéről és illetékességi területének meghatározásáról szóló törvényjavaslatokról.

Olvasóink írták

 • 5. pirosász 2010. december 19. 21:48
  „És mit szóltok a kisalföld.hu vélemény rovatához?? Nem bírják a kritikát az elvtársak!”
 • 4. coment 2010. december 19. 21:43
  „Januártól ujraindítják a Szabad Európa Rádió magyar nyelvű adását, hogy a kommunista ország elnyomott polgárai hozzájussanak a szabad világ híreihez is.
  a 19, 25, 31, 41 és 49 m-es rövidhullámon lehet titokban hallgatni....
  Amig a FIDESZ az eu parlamentben is megcsinálja a F.A.SZ-t...
  Aztán majd az Amerika Hangját hallgatjuk...”
 • 3. load 2010. december 19. 11:42
  „2. Patriot
  A Magyar Nemzetnél biztosan sok van, mert folyamatosan termeli őket.
  Néhány gyöngyszem:

  2,,010. január 20-i ,,Pesty László Bajnai Gordonról: Ő emberek haláláért felel" című közleményünkben valótlanul híreszteltük, hogy Bajnai Gordon a HAJDÚ-BÉT Rt. kapcsán emberek haláláért lenne felelős."

  A Magyar Nemzet 2010. 06. 15-i számában az Átvilágítják az expó szerződéseit című cikkben azt a valótlan látszatot keltettük, mintha Szunomár Ágnesnek, a Miniszterelnöki Hivatal tanácsadójának a Miniszterelnöki Hivatallal egy időben állt volna fenn megbízási és munkajogviszonya. Ugyanezen cikkünkben valótlanul keltettük azt a látszatot továbbá, mintha gyermeke születésével összefüggésben fennálló fizetési nélküli szabadságának ideje alatt Szunomár Ágnes részére a Miniszterelnöki Hivatal megbízási díjat vagy munkabért fizetett volna.

  Helyreigazítás: 2009. március 19-i ,,Tüntetés a Nagymező utcában: ügyészséghez fordulnak a civilek" című cikkünkben
  - valótlanul híreszteltük, hogy dr. Deák Erzsébet a VI. Kerületi Önkormányzat jegyzőjeként aláírta volna a Nagymező utcai mélygarázs kivitelezési engedélyét. Ebből következően valótlanul híreszteltük azt is, hogy ez a 2006-os önkormányzati választással összefüggésben állt volna;
  - azt a valós tényt, hogy a volt jegyző közös megegyezéssel, végkielégítés nélkül távozott a VI. Kerületi Önkormányzattól, olyan hamis színben tüntettük fel, hogy a távozást a mélygarázst kivitelező cég esetleges kártérítési követelése váltotta volna ki."

  ,,Lapunk 2009. június 4-i számában, és a lap internetes változatában a ,,Betelt a pohár" című Mádi László, a Fidesz országgyűlési képviselőjének írásában valótlan annak állítása, hogy az ingatlanadó vonatkozásában elkészült törvényjavaslat alapján Kóka János nem fizet majd ingatlanadót. A valóságban az ingatlanadó bevezetésére vonatkozó törvényjavaslatnak nem volt és nincs is olyan változata, amely személyi vagy bármely más alapon Kóka Jánosnak mentességet biztosítana az adófizetési kötelezettség alól."

  Helyreigazítás
  2010. szeptember 13. 00:00
  MN
  Lapunk 2009. november 19-i számában a Megint beindultak című cikkben
  - azt a valós tényt, hogy 2009 szeptemberében egy társuk elleni rendőri intézkedés nyomán Nagykátán egy 15-20 fős tömeg a rendőrkapitányság előtt hangoskodott, és agresszív magatartás tanúsított, abban a hamis színben tüntettük fel, hogy az épületet megostromolták volna, és a rendőrség képtelen lett volna fenntartani a rendet. A valóságban az intézkedő rendőrök erősítést kértek, a résztvevőket igazoltatták, majd a tömeg feloszlott.
  - Valótlanul állítottuk, hogy a kapitányság vezetője a kialakult helyzetben nem merte elhagyni a lakóhelyét, ő ugyanis szabadságon volt.

  Helyreigazítás 2010. augusztus 4. 00:00 Lapunk 2009. október 26-i számában, a Wallishoz vezető fővárosi szálak című cikkben azt a hamis látszatot keltettük, hogy a Vilati Zrt.-nek két - az ajánlatkérőhöz benyújtott - pályázati anyaga lett volna, és az egyikből valaki vagy valakik kicseréltek volna 22 oldalt.

  Helyreigazítás
  2010. június 4. 00:00 Lapunk 2009. augusztus 28. napján megjelent LXXII. évfolyamának 235. számában, A Gastroyal visszautasítja a vádakat című cikkben Dóri Istvánné, Dóri István és Laposa Csaba vonatkozásában azt a hamis látszatot keltettük a ,,rabosítás" kifejezés használatával, mintha az érintetteknek büntetés-végrehajtási intézetbe kellett volna vonulniuk.

  Egyelőre ennyi, de ha kell még tudok küldeni.
  Van több mint 400.”
 • 2. Patriot 2010. december 19. 09:46
  „Népszabadságnál még sok "Teller levél" van raktáron?”
 • 1. Fürgeszarvas 2010. december 19. 09:25
  „"Zár a szájra? "

  Ez egy igazán demokratikus gondolat ! Hiába, akinek a kínai és É- koreai "kommunista-demokraták" a példaképei , attól ez várható ! Hmmm ! Velük is azt kellett volna tenni !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fideszes nyerte az újbudai időközi választást

A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte meg az időközi képviselő-választást Budapest XI. kerületének 11-es… Tovább olvasom