Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Zalai laktató

Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kilogramm savanyított káposzta, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, zsír vagy olaj, 4 szelet füstölt kolozsvári szalonna, 8 darab közepes burgonya.

A vöröshagymát apróra vágjuk és a zsírban megpirítjuk (dinszteljük). Hozzáadjuk a káposztát és fedő alatt puhítjuk (körülbelül fél óra). Tehetünk hozzá még apróra vágott töpörtyűt is. Amikor megpuhult, sót adjunk hozzá. Közben a 4-5 szelet kolozsvári szalonnát 1 pohár vízben pároljuk, majd pirosra sütjük. Amikor megsült, az apróra vágott fokhagymával megszórjuk (nem elégetjük). A 8 darab tisztára mosott burgonyát sütőrácson megsütjük héjában, utána kevés vízzel meglocsoljuk és letakarjuk. Pár perc múlva a héjától megtisztítjuk és 4–6 szeletre vágjuk, tányérra rakjuk. Rárakjuk elosztva a káposztát és rátesszük a szalonnát. Ízlés szerint őrölt pirospaprikával meghintjük és puha kenyérrel tálaljuk.

Szabó Károly, Győr

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rómaiak nyomában

Győr. A rómaiak nyomában címmel nyílik kiállítás ma délután fél ötkor Győrött, a Xántus János Múzeum… Tovább olvasom