Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Zaklatások itt, ott

Sietne az ember a forgalmas műszaki áruházban, ám az előcsarnokban egy dekoratív lány – kiszúrva, hogy szemüveges az érkező – szemüvegtisztításra tesz ajánlatot, amely egy reklámszöveg végighallgatását is jelentené... Kicsit odébb megint egy hasonló közelít hozzám, de már kikerülöm, bár nem tudom, hogy mit akarhat – de

sietek... A nagy bevásárlóközpontban egy tányérnyi fecnit nyom elém mézes, csilingelő hangú lány, hogy „minden második nyer, húzzon bátran”. Mint kiderül, persze, mindegyik „nyerő”, ami azt jelenti, hogy végighallgathatom a „kedvezményesen” is méregdrága parfümök jellemzőit és most „soha nem látott lehetőség előtt állok”, mert azokból vásárolhatok is „potom” tízezerért... A gyógyszertárban a kijárathoz helyezkednek fiúk vagy lányok, naponta más és más, kezükben tollal, jegyzetfüzettel, hogy kuncsaftokat szerezzenek.

„ Szívből” (sic!) gratulálnak nekem, név szerint a levélszekrényből előszedett fényes és színes papírtömegen is, mert nyertem, hiszen bekerültem a kalapba, a sorsolásba, amelynek során esélyem lehet arra, hogy sok milliót nyerjek, és ehhez már csak egyetlen apróságot kell tennem: gyorsan rendeljek meg kínálatukból egy jó

tízezres pakkot. „Potom”... Gépiesen tesszük eme tarkaságokat, békénk érdekében, immár a lakók által odakészített dobozba, nem is gondolva arra, hogy talán közvetve úgyis velünk fizettetik meg. A legtöbb zaklatás a vezetékes telefonon érkezik, hiszen az van benne a telefonkönyvben. Néha jólesik egy kis naivság is. Aztán a képviselőjelölt úr egyik aktivistácskája nyomoz, hogy megtisztelném-e a képviselőjelölt urat azzal, hogy neki adom a kopogtatócédulámat. Máskor külföldi nyaralást ajánlanak ingyen(?), repülőjeggyel, „mindössze” az ötcsillagos szálloda, meg az ellátás volna az én költségem. Passzolok, hogy többe kerülne a leves, mint a hús, mire jól lehordanak: csak nem képzelem, hogy még azt is ők fizetik?
Tehát szégyellhetem magam? Arany János oly gyönyörűen fogalmazta meg az Epilógusban a vágyát: „Egy kis független nyugalmat...” De jó is lenne!
Juranovits Ervin, Győr

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szívesen adna/kapna hóvirágot nőnapon?

Tovább olvasom