Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Zabálják az áramot a régi háztartási gépek

A régi, energiapazarló háztartási gépek aránya Magyarországon 35–40 százalék, ami az egyik legmagasabb arány az EU-ban. Különösen az állandóan üzemelő hűtőszekrények lecserélése óriási energiamegtakarítást eredményezne.
A magyarországi háztartásokban található régi, nem környezetbarát, nem energiahatékony nagy háztartási gépek mielőbbi lecserélésére indított kampányt korszerű, környezetbarát és energiatakarékos készülékekre a 13 hűtőgépgyártót és forgalmazót tömörítő CECED Magyarország Egyesülés.

Magyarországon a régi háztartási gépek aránya 35–40 százalék, ami az egyik legmagasabb a 25 tagállam közül – közölte Mészáros Fanni, az egyesülés ügyvezetője. Jelenleg Európa-szerte több mint 188 millió 10 évnél idősebb készülék van a háztartások használatában, melyeket a legújabb technológiát alkalmazó gépekre cserélve 44 TerraWattóra energia-megtakarítás érhető el, ami a szén-dioxid-kibocsátást mintegy 22 millió tonnával csökkentené – mondta az ügyvezető. Ez pedig az EU által a Kiotóban vállalt kibocsátáscsökkentés több mint 6 százaléka.

A kormány 2007 és 2013 között 7 Petajoule háztartási energia megtakarítását irányozta elő, ez megegyezik 600-700 millió köbméter földgáz felhasználásával, ami a jelenlegi árak mellett mintegy 40 milliárd forintnak felel meg – mondta Felsmann Balázs, a gazdasági minisztérium szakállamtitkára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

nincs szakadás

kosárlabda

Nem olyan súlyos a Soproni sÖrdögök amerikai centerének, Calvin… Tovább olvasom