Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

X-Men 2.

Az X-Men világsikere után a folytatásban még több különös lény, még több kaland, akció és szemkápráztató trükk segítségével kel életre a fantasy-világ.

X professzor iskolájának mutánsai örök veszélyben élnek. A világ nem hajlandó megtanulni, hogy a különleges képességekkel rendelkező majdnem-emberek csupán a jó ügy érdekében alkalmazzák tudásukat. Persze, az előítéletek nem minden alap nélküliek: egy ismeretlen ellenség - aki valószínűleg szintén rendkívüli képességű - szörnyű terrortámadást hajt végre, és ez ismét felkorbácsolja a mutánsellenes érzelmeket.
William Styker, a katonatiszt, aki korábban mutánsokon kísérletezett, a leghangosabb mutáns-ellenes. Embereivel elfoglalja az iskolát, és offenzívát indít a professzor tanítványai ellen. A bajban a mutánsok a legváratlanabb helyről kapnak segítséget. Magneto megszökik
műanyagbörtönéből, és szövetséget ajánl Xavér professzornak. Elég egy szikra, és kirobban az első háború mutánsok és emberek között.

Nem egyszerű folytatás 

Az X-Men - A kívülállók az elmúlt évek egyik legnagyobb kasszasikere lett. A 2000 nyarán forgatott film alapjául a népszerű képregény-sorozat szolgált. A film a képregények filmadaptációinak egész lavináját indította el, az elmúlt két-három évben igen sok hasonló jellegű produkció született.

Bryan Singer rendező nem egyszerűen egy folytatást akart készíteni. Hatalmas erőforrások és anyagi eszközök álltak rendelkezésére, melyeket arra használt fel, hogy a szereplőket még inkább megismertesse a közönséggel. A mitológia mélyére hatol, bemutatja a mutánsok adottságait, képességeit, feltárja egymáshoz való viszonyukat.
„Az X-Men 2. nem pusztán egy folytatás - mondja a rendező. - Ez a következő fejezet a sagában, és fejlődés az első részhez képest. Nem csak annyiban több, hogy látványosabb jelenetekkel teli és sokkal lenyűgözőbb vizualitású produkció. Az új film mélyebbre vezeti a nézőt az X-Men-univerzumban, és számos új figurát is felvonultat."

Több sötétség és romantika

Számos más képregényhez hasonlóan az X-Men világa is folyamatosan bővül. „Ezek a történetek soha nem érnek véget - véli Singer. - Ez a folyamatosság teszi lehetővé számunkra, hogy tovább szőjük a történet fonalát, szélesítsük a szereplők körét. Az X-Men 2. sötétebb, ugyanakkor humorosabb és sokkal romantikusabb film, mint az előző epizód."

Az X-Men 2. folytatja az olyan problémák vizsgálatát, mint az intolerancia és az ismeretlentől való félelem, amelyek e világ szerves részei, amióta csak Stan Lee 40 évvel ezelőtt megalkotta a képregényt.
„Az X-Men-képregények felteszik a kérdést, felvetik a problémát, amivel előbb-utóbb mindannyiunknak szembesülnie kell - fejtegeti a rendező. - Egyedül vagyok a világon? Miért különbözöm a többiektől, és hogyan fogok beilleszkedni? Ezek általános érvényű és időtálló kérdések, különösen a fiatalok, serdülők körében. Mindannyian éreztük már ’kívülállóknak’ magunkat."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar filmsiker Brüsszelben

A brüsszeli Európai Filmfesztivál nagydíját, az Írisz-díjat nyerte el Mundruczó Kornél "Szép napok"… Tovább olvasom