Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

World Trade Center

Csak 20 embert sikerült élve kimenteni a World Trade Center romjai alól, miután a tornyok 2001. szeptember 11-én összeomlottak. John McLoughlin és Will Jimeno rendőrtiszt volt a 18. és a 19. Ők azért mentek a Világkereskedelmi Központba, hogy másokon segítsenek, akár az életük árán is, de végül őket is foglyul ejtette az összeroskadó épület.
rendező: Oliver Stone

forgatókönyvíró: Andrea Berloff
zeneszerző: Craig Armstrong
operatőr: Seamus McGarvey
producer: Moritz Borman, Debra Hill, Michael Shamberg, Stacey Sher, Oliver Stone
executive producer: Norman Golightly, Donald J. Lee Jr.
vágó: David Brenner, Julie Monroe

szereplő(k):
Nicolas Cage (John McLoughlin)
Michael Pena (Will Jimeno)
Maggie Gyllenhaal (Allison Jimeno)
Maria Bello (Donna McLoughlin)
Jon Bernthal (Christopher Amoroso)
Michael Shannon (Dave Karnes)
Frank Whaley (Chuck Sereika)
Stephen Dorff (Scott Strauss)
Danny Nucci (Giraldi)

A film sztorija

2001. szeptember 11. szokatlanul meleg nap volt New Yorkban. Will Jimenónak, a kikötői rendőrség (PAPD) tisztjének megfordult a fejében, hogy kivesz egy szabadnapot és hobbijának, az íjászatnak hódol, de azután mégis úgy döntött, bemegy dolgozni. John McLoughlin őrmester, a PAPD köztiszteletben álló veteránja akkor már órák óta ébren volt, mivel minden reggel másfél órát kellett utaznia, míg beért a városba. A két férfi és kollégáik mind Manhattan központja felé tartottak, ahogy mindennap. Ám ez a nap más volt, mint a többi.

A riasztásra elsőként reagáló PAPD csapat Manhattan központjából a World Trade Centerhez vonult. Öt férfi, köztük McLoughlin és Jimeno, bementek az épületekbe, és csapdába estek a romok alatt, amikor a tornyok összeroskadtak. Csodával határos módon McLoughlin és Jimeno életben maradtak, de hat méter mélyre temették őket a betontömbök és fémdarabok. Bár nem látták egymást, hallották, hogy mindketten életben vannak, és a következő tizenkét órát úgy élték túl, hogy a családjukról, a munkájukról, a reményeikről és a csalódásaikról meséltek egymásnak. Az ő történetüket mondja el Oliver Stone új filmje, a World Trade Center. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - stjnr

"Már abból, ahogy a történet két hőse - Will Jimenó, a kikötői rendőrség tisztje, és John McLoughlin, a kikötői rendőrök veterán őrmestere - 2001. szeptember 11. reggelén munkába indul, tisztán kivehető, hogy Stone nem a tények szikár rekonstruálásában, sokkal inkább a két rendőr portréjának megrajzolásában érdekelt. Ehhez tartja magát akkor is, amikor a World Trade Center ikertornyai összeomlanak, és maguk alá temetik a tragédia helyszínére elsők között kiérkezett, a mentést
legkorábban megkezdő rendőröket."
A teljes cikk

mozinet.hu - Balázs Áron

"Míg a United 93-es járatának áldozatai megpecsételt sorsuk tudatában az előttük üvöltöző terroristákkal hadakoztak, addig a Világkereskedelmi Központ összeomlott tornyai alá szorult rendőrtisztek a megfoghatatlan gonosz által sújtva, a folyamatosan hulló törmelék és cikázó lángcsóvák közepette, a mozdulatlanság örökkévalóságára ítéltetve várják a bizonytalan segítséget. A romok eltakarítása ugyan régen befejeződött, de 2001. szeptember 11-ének történéseit előbb talán nem is filmvásznon, hanem lélekben kellene igazán feldolgozni."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt új tanterem a Váci-iskolában

Elkészült a Győrszentiváni Közösségi Ház beruházásának első üteme,

a Váci-iskola a… Tovább olvasom