Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Woody Allen középszerűnek tartja önmagát

Woody Allen magát "félresikerült művésznek" nevezte, ugyanakkor az amerikai filmgyártást olyan feneketlen agyatlan szórakoztatóiparnak tekinti, amelyben mindenki csak a pénz megszállottja.
A világhírű New York-i író-színész-rendező Rómában, a Hollywood végnapjai című új filmje promóciós turnéjának egyik állomásán újságírók előtt kijelentette: "Ha három szóval jellemeznem kell magamat, azt mondhatom: félresikerült művész vagyok. Nem tudom, hogyan kell játszani, nem vagyok olyan színész, mint Dustin Hoffman vagy Jack Nicholson, és nincs elég dzsessz-muzsikusi tehetségem sem. Nagyon középszerű vagyok, sőt még annál is rosszabb".

Míg Woody Allen, figuráihoz hasonlóan, önbizalomhiányról tett tanúságot, ismét kemény szavakkal bírálta Hollywoodot, amelyhez pedig az elmúlt hónapokban közeledni látszott. Olyannyira, hogy márciusban még az Oscar-gálán is részt vett. 1977-ben még akkor sem volt hajlandó ott megjelenni, amikor az Annie Hallért aranyszobrot kapott, arra hivatkozva, hogy aznap este dzsessz-zenekarával lép fel klarinétosként New York-ban, kedvenc Greenwich Village-beli klubjában.

"Mindig is nagyon kritikus voltam Hollywood-dal szemben – mondta – Elsősorban azért, mert olyan hely, ahol az emberek rengeteg pénzt elköltenek, és mégis igen kevés rendes filmet készítenek, ha egyáltalán készítenek ilyet. Ha összevetem az amerikai filmeket és azokat az európai filmeket, amelyeket gyerekkoromban láttam, az utóbbiak sokkal eredetibbek, gazdagabbak és fantáziadúsabbak voltak, és valóban hozzájárultak a film mint művészeti forma fejlődéséhez" – idézte őt az AP.

A 67 éves Allen csupán pályafutása elején kötődött Hollywoodhoz, elsősorban forgatókönyvíróként. Első önálló filmje, az 1970-ben készült Fogd a pénzt és fuss! óta őrzi függetlenségét. Bár Európában sokkal nagyobb tábora van filmjeinek, mint az Egyesült Államokban, annyira kötődik New York-hoz, hogy el sem tudná képzelni, hogy másutt forgasson.

(MTI-Panoráma)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Töretlen a lakásépítési kedv

2002 első kilenc hónapjában a használatba vett lakások száma 15 százalékkal, az új lakásépítési… Tovább olvasom