Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Wizz Air: ˝Azt hittük, van terv egy új nemzeti légitásraság beindítására˝

Meglepte Váradi Józsefet, a Wizz Air diszkont légitársaság vezérigazgatóját, hogy a Malév úgy állt le, hogy nem veszi át a helyét egy új nemzeti légitársaság.
Meglepte Váradi Józsefet, a Wizz Air diszkont légitársaság vezérigazgatóját, hogy a Malév úgy állt le, hogy nem veszi át a helyét egy új nemzeti légitársaság, a Wizz Air alapítója a Népszabadság szombati számában megjelent interjúban azt mondta: a piaci szereplők nagyrészt ki tudják majd tölteni az így kieső kapacitást.

"Az utolsó néhány hetet leszámítva nem gondoltam volna, hogy így áll le a Malév. Azt hittem, kész terv van egy új nemzeti légitársaság beindítására" - mondta az interjúban Váradi József.

Mint mondta, a Malév komoly tranzitforgalmat bonyolított, és a leállással ez eltűnt. Az átszálló szerepet más repülőterek veszik át, de a piac be fogja tölteni a kialakult kapacitáshiányt. Szerinte csak kismértékben és csak a tranzitforgalom vonatkozásában csökken a Liszt Ferenc-repülőtér jelentősége.

Arra a kérdésre, hogy miért nem hozták nyilvánosságra Oszkó Péter volt pénzügyminiszter pozícióját a társaságban, a vezérigazgató azt felelte, hogy soha nem jelentettek be új igazgatósági tagokat a nyilvánosságnak, a megfelelő hatóságoknál megtörtént a bejelentés.

Váradi József elmondta, hogy Oszkó Péter a Wizz Air Holding Plc. igazgatóságának tagja, jogilag nincs kapcsolatban a Wizz Air Hungary légitársasággal. Szakmai háttere, régiós tapasztalata, pénzügyi ismeretei alapján esett rá a választás - tette hozzá. A vezérigazgató az interjúban azt mondta: a promóciós árak nem tarthatók fenn örökké, és a piac be fog állni egy egyensúlyi szintre.

Olvasóink írták

 • 14. gjozsi88 2012. február 18. 22:18
  „Valaki!
  A terv létezett.......a Fidesz nem engedte Oszkóéknak megcsinálni, majd nem tettek két évig semmit és a terv az iróasztal fiókba maradt!!!
  A MALÉV meg bedölt!!!!
  Ez hűtlen kezelés!!!!!”
 • 13. Valaki 2012. február 18. 22:05
  „Nagyon vicces, osko ott ült mellette. :)))”
 • 12. gjozsi88 2012. február 18. 20:55
  „10-es!
  Tekintettel arra, hogy az IMF a gazdaság élénkitésben érdekelt, ugyanis csak igy lesz esélye visszakapni a kölcsönadni kivánt pénzét, ráadásul pont azért van rá szükség, mert a vállalt érdeksérelmek okozásával lefagyasztottuk a saját gazdaságunkat és ezért szorulunk az ő segítségükre.......akik nem befektető bank, hanem a tagországok saját gazdaságukból elvont forrásaiból létrehozott pénzügyi alap, mely a közülük bajba jutottat segíti ki, és abban érdekelt minél elöbb a piacról éljen az ország........egyszerüen nem kér ilyet!!!!”
 • 11. Dwatson 2012. február 18. 19:44
  „10. k2968
  Semmi.”
 • 10. k2968 2012. február 18. 18:44
  „Nem tudom ebből mennyi igaz?

  Egy a Liszt Ferenc ´Ferihegyi´ repülőtér biztonsági részlegén dolgozó középvezető ismerősünktől kaptuk azt a hírt, miszerint a MALÉV csődhelyzetbe kényszerítése az IMF feltétele volt. "Mindent előre lezsíroztak", a biztonságiakat előre tájékoztatták, "fel tudtunk készülni a várható káoszra" - fogalmazott ismerősünk. Elmondása szerint a repülőtéren dolgozók előtt nyílt titok, hogy az IMF áll a MALÉV bedöntése mögött. "Nem volt olyan ok, amiért ne mehetett volna minden tovább, ahogy eddig. Persze voltak adósságok, de az minden társaságnál van, még az amúgy nyereségesen működőknél is."”
 • 9. Dwatson 2012. február 18. 17:43
  „Ez a kormány csak a romboláshoz ért! 8 évig ellenzékben okosok voltak,és csak keresztbe tettek,most meg még mindig nem vették észre hogy már nem Gyurcsányt kellene szidni hanem tenni is kéne valamit,nem csak a hatalmat betonozni befelé!”
 • 8. gjozsi88 2012. február 18. 17:14
  „mekkmester!
  Az Oszkó 2010 áprilisa elött reorganizálni akarta a MALÉV-ot!
  Akkor talán emlékszel a fideszes retorikára követelte, hogy ne hozzanak az utolsó félévbe stratégiai döntéseket.....ezért Oszkó megkérdezte Varga Mihályéket mit tegyen!!!
  Varga azt mondta hagyja ahogy van!
  Úgy hagyta!
  Két év semmittevés után bedölt!!!!!
  Pedig a reorganizációs terv a fiókban ki volt dolgozva.......!!!!”
 • 7. Alerich 2012. február 18. 15:40
  „Érdekes,hogy az angol wikipedia frissítette a Wizz szócikkét,amiben azt írja,hogy a Malév csődje óta A Wizz Air Magyarorászág nemzeti légitársaságának is tekinthető...Ismerem a wiki szerkesztési gyakorlatát,de ettől függetlenül figyelemre méltó vélemény.Akkor most..?

  "Since the bankruptcy of Malev Hungarian Airlines on the 3rd of February 2012, Wizz Air can be considered as being the flag carrier of Hungary."”
 • 6. dorombolok 2012. február 18. 14:26
  „A dumán kívül nincs ezeknek semmijük.Pardon nagy mellény , gőg dögivel!”
 • 5. machers 2012. február 18. 14:11
  „4. mekkmester 2012.02.18. 14:01
  Arról, hogy orbánék miért nem léptek semmit?”
 • 4. mekkmester 2012. február 18. 14:01
  „miért nem kérdezték meg Offshore Pétert?
  (leánykori neve: Oszkó Péter)”
 • 3. gjozsi88 2012. február 18. 12:03
  „Volt.......csak az iróasztal fiókba maradt!!!!
  Azaz a semmittevés elszalasztotta a lehetőséget, most meg futnának utána, csak a piac pár óra alatt reagált és amiért érdemes lett volna átalakítani, azaz a piacképes nyereséges részére már lecsapott!!!
  Igy megy ez, ha államosító ideológiát követve épitgetik a szocializmust......nem értik a piacgazdaság mechanizmusait!”
 • 2. öszödiböszme 2012. február 18. 10:55
  „Bizony igaza van Oregnek. Ez egy ad hoc, bóvli lenyúló kormány. Világ fülkeforradalmárjai egyesüljetek!”
 • 1. Oreg35 2012. február 18. 10:40
  „Miért lepődött meg a vezérigazgató úr? Hallott már róla, hogy a magyar kormánynak valamire is kész terve lenne? Ezek csak ötletelnek és esik ahogy esik! Ezért tartunk itt!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autómentőbe rohant a személyautó: ketten meghaltak a balesetben

Két ember életét vesztette, egy pedig súlyosan megsérült szombat hajnalban Törökszentmiklós… Tovább olvasom