Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Wischyné Veszprémi Eszter

Wischyné Veszprémi Eszter, a soproni Deák Téri Általános Iskola alsó tagozatos tanítója.

Wischyné Veszprémi Eszter
Kategória: általános iskola tanító

Név: Wischyné Veszprémi Eszter
Deák Téri Általános Iskola, Sopron

Jelölő: Kirkovicsné Kovács Krisztina (a 4.d osztály nevében)
Indoklás
Eszter néni 4 évig volt a tanító nénink. Tanított, nevelt, óvott,
védelmezett, SZERETETT minket. Ismerte minden örömünket,
bánatunkat. Ő volt a "pót anyukánk". Nehéz tőle elszakadni!
Szeretnénk Őt jelölni a "Katedrák kedvencei" kampányra!
Soha nem tudjuk neki elégszer megköszönni azt a sok szeretetet, amit
kaptunk Tőle.
Nekünk mindig Ő lesz az igazi és egyetlen TANÍTÓ NÉNI !!!!!!
Köszönettel: 21 hálás kis diákja.

A jelölést támogatók:
Kovács Andrásné: Mint nagymama szavazok rá. Igazi tyúkanyóként gyűjtötte mindig maga köré a gyerekeket.Embersége és gyerekszeretete miatt méltó a díjra!!
Kirkovicsné Kovács Krisztina: Ő az igazi TANÍTÓ NÉNI !!!
Bogdán Zóra: Nagyon szeretem, mert mindig mellettünk állt, és nagyon szeretett bennünket.
Wilhelm Kornélia: Csodálatos négy évet töltöttünk együtt. a gyerekek minden rezdülésével együtt élt. Számunkra Ő a TANÍTÓNÉNI!!!
Kirkovics Máté: Azért szeretem Eszter nénit, mert mindig megvigasztalt, ha valami rossz ért.
Kurucz Erika: Fiam, Ádám a tanítványa volt. Tőle tanult meg írni, olvasni, számolni. Bármennyire soknak tűnik mindez,mégis még csak töredéke annak,amit még Tőle kapott. Gyermekem négy éven át vidám, szeretetgazdag, stresszmentes, elfogadó légkörben nőhetett, fejlődhetett. Ugyanakkor határozott, kötelességtudatukat fejlesztő, következetes személyisége olyan útravalót adott számára, amely irányt mutat további életében.
Kurucz Ádám: Eszter nénire azért szavazok, mert nem ismerek nála jobb, kedvesebb tanító nénit!
Kmecz Natália: Wischyné Veszprémi Eszter Tanító nénire szeretnénk szavazni a kislányommal, aki az Eszter néni osztályába jár. Nagy megnyugvás, hogy a gyerek imád iskolába járni. Mindíg arról álmodtam, hogy az én gyermekemnek is olyan Tanító nénije legyen mint Nekem volt alsós koromban. Az álmom beteljesült
Zettlné Horváth Nikoletta: Kislányom nála kezdte az első osztályt és bár még csak pár hónapja járnak iskolába a tanterem falai  már tele vannak az Eszti néni szervezte kirándulás képeivel. a gyerekek rajzaival, igazi kis kuckót teremtett nekik ahol minden róluk szól.
Artner Tamás: Mert négy évig nagyon jó tanárom volt.És nagyon szeretem.
Füzi Gabriella: A fiam tanító nénije volt.Nyugodt szívvel bíztam Rá gyermekem!
Kádár Richárd: Sosem fogom elfelejteni azt a négy évet, amit ESZTER nénivel töltöttem!Mindig szeretettel és tisztelettel fogok gondolni RÁ!
Németh Tímea: Szeretnék szavazni a kisfiam és a magam nevében Wischyné Veszprémi Eszter tanító nénire.A kisfiam most elsős és ő az osztályfőnöke.Az óvóda után nagyon féltünk az iskolakezdéstől,de Eszter néni olyan nagy szeretettel fogadta az elsősöket,hogy ennél jobb helyre nem is kerülhetett volna.Nagyon jó,következetes pedagógus,aki mindent megtesz a rá bízott gyerekekért.A fiam ennyit mond róla:"Eszter néni egy tündérvirág",azt hiszem ezzel mindent elárul.
Nagy Csaba: Ha valaki ilyen eredményesen tanít, és emellett ennyire őszintén és fenntartás nélkül szeretik a tanítványai, az biztos, hogy nagyszerű pedagógus.

Horváth Lucia nagyszülő: Az első tanító személyiségformáló hatása vetekszik a szülőével. Szerencsés a család, ha nevelési elképzeléseit erősítő társra lel a pedagógusban. Wischyné Veszprémi Eszter a legjobbakat hozta ki unokánkból, aki ma már kiegyensúlyozott, az értékeket felismerő, emberszerető, önálló véleménnyel rendelkező felső tagozatos diák. Köszönet érte!

Váncsa Krisztina: -
Németh Krisztina: Eszter néni négy évig tanított engem. Nagyon szerettem az osztályába járni, mivel tudtam, hogy mi gyerekek nagyon fontosak vagyunk neki.Mindenkinek segített amikor nehézségei voltak a tanulásban, s az órák nagyon jókedvüen teltek.


Wischyné Veszprémi Eszter, a soproni Deák Téri Általános Iskola alsó tagozatos tanítója vallja, minden gyerek más és más, így a tanulókkal képességeik szerint kell foglalkozni.

„Tanítani annyi, mint megérteni egy életet" – szól a soproni Wischyné Veszprémi Eszter pedagógiai hitvallása. A tanítók négy évig tanítanak egy osztályt, ezen idő alatt erős érzelmi kötődés alakul ki. Talán ezért is nehéz a váltás tanítónak és diáknak egyaránt, amikor a kis nebulók ötödikben már a felső tagozatba lépnek. A pedagógus életében kezdődik minden elöről. Az emlékek viszont örökre megmaradnak.

– Nagy öröm, amikor diákjaim eredményesen szerepelnek a különböző tanulmányi versenyeken. Legalább ennyire fontos azt tapasztalni, amikor egy átlagos képességű gyerek kihozza magából a maximumot. Mindenki más és más, éppen ezért a tanulókkal képességeik szerint kell foglalkozni.

Az iskolába lépés nagy változás a kisgyermekek életében, ilyenkor nagyon fontos számukra az érzelmi biztonság. Lényeges, hogy örömmel jöjjenek az iskolába.

Wischyné Veszprémi Eszter amondó, a pedagógus legfontosabb partnere a szülő! Csak akkor lehet igazán eredményes munkát végezni, ha a gyerekek érzik, szüleik számára fontos az, ami az iskolában történik. Feladatának tekinti, hogy tanítványainak megmutassa, melyek az igazi értékek az őket körülvevő világban. Nyitott, érdeklődő kisgyerekeket szeretne nevelni.

Wischyné Veszprémi Eszter, a soproni Deák Téri Általános Iskola tanítója: – Szerencsés vagyok, hiszen nagyon jó szakmai közösségben végezhetem a munkámat. A legfontosabb, hogy a tanító a négy év alatt biztos alapismereteket adjon át a kisdiákjainak. Alakítson ki egy jó osztályközösséget, nevelje tanulóit egymás elfogadására. Legfontosabb kapocs a szülő, akiket igyekszik minél több programmal bevonni az osztály életébe.

Erdélyi Hanga:

– Azért szerettem nagyon Eszter nénit, mert mindig segített bennünket, jól felkészített bennünket a tanulmányi versenyekre.
 
Szeder Regina:

– Olyan volt hozzánk, mint anya és barátnő egyben, mindvégig társként kezelt bennünket.
 
Kurucz Ádám:

– Jól megtanította nekünk a szükséges tananyagot, ezt már az ötödik osztályban elért eredményeink is bizonyítják.
 
Ajánló


Wischyné Veszprémi Esztert Kirkovics Máté jelenleg ötödikes kisdiák ajánlotta.
– Eszter néni 4 évig volt a tanító nénink. Tanított, nevelt, óvott, védelmezett, szeretett bennünket. Ismerte minden örömünket, bánatunkat. Ő volt a „pótanyukánk". Nehéz tőle elszakadni! Soha nem tudjuk neki elégszer megköszönni azt a sok szeretetet, amit kaptunk tőle. Nekünk mindig ő lesz az igazi és egyetlen tanító néni. Annak ellenére is rendszeresen visszajárunk hozzá, hogy ő már egy másik épületben tanítja a mostani első osztályosokat.
 
Igazgató

Dr. Tóth Péterné igazgató örül Wischyné Veszprémi Eszter jelölésének, véleménye szerint megérdemelten kapott elismerést a tanítványaitól és a szülőktől.

-– Nevelőmunkájának fő jellemzője a megfontolt, csendes, de határozott cselekvés és szeretetteljes bánásmód, ezért tud a diákjaival és azok szüleivel ideális kapcsolatot kialakítani. Szakmai tevékenysége kollégái körében is elismert. Nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a rászorulókat támogassa, de arra is, hogy a tehetségeket sikerhez jutassa a tanulmányi versenyeken. Az iskola integrált művészeti programjának lelkes támogatója és a program megvalósításának aktív részese.

Kedves Olvasónk!
Ha Ön is úgy gondolja, hogy bármelyik jelöltet szívesen támogatná  szavazatával illetve jelölné valamelyik kategóriába, akkor nem kell mást tennie mint a tanar@kisalfold.hu e-mail címre elküldenie annak a tanárnak a nevét, akire szavazni szeretne (vagy jelölni), és természetesen az Ön nevét és telefonszámát, hogy éresíteni tudjuk ha Önre mosolyog a szerencse. Örömmel vennénk ha szavazatát ill. jelölését röviden néhány sorban megindokolná.

További részletek a kampányról itt >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vörös Gabriella: Aranykoporsó

Vörös Gabriella múzeumigazgató Móra Ferenc Aranykoporsó című regényéről beszél. Tovább olvasom