Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Winkler Károlyné

Winkler Károlyné, a mosonmagyaróvári Bolyai-iskola tanítónője szolgálatnak tekinti a pedagóguspályát.

Kategória: általános iskolai tanító

Név: Winkler Károlyné
Bolyai János Általános Iskola, Mosonmagyaróvár
 
Winkler Károlyné, a mosonmagyaróvári Bolyai-iskola tanítónője szolgálatnak tekinti a pedagóguspályát. Félelem nélküli, biztonságot nyújtó légkört igyekszik teremteni az osztályban. Jó kapcsolatra törekszik tanítványai szüleivel is. Ők ajánlották a katedrák kedvencei közé.
 
Winkler Károlyné Erzsi néni mindig tanítani szeretett volna. Hálával gondol vissza azokra a nevelőire – Antal Lászlóné Ica nénire és Márkus Józsefné Paula nénire –, akik példás munkájukkal megerősítették ebben. Winkler Károlyné képesítés nélküli nevelőként kezdte pályáját. Akkor talán göröngyösnek tűnt ez az út, de utólag visszagondolva hálás a sorsnak. Kezdetben óvodában dolgozott, megismerte a 3–6 éves korosztályt. Ezután az általános iskola felső tagozatában tanított több tantárgyat is. Egy tanéven át 1–8. osztályos összevonásban, sajátos nevelési igényű gyermekekkel foglalkozott napközi otthon keretében. Közben elvégezte a tanítóképző főiskolát.

Több mint 20 éve kezdett tanítani jelenlegi munkahelyén, a mosonmagyaróvári Bolyai János Általános Iskolában. Jelenleg az 1. a  osztályfőnöke.

– Az első napoktól kezdve közösen próbálunk döntéseket hozni, szabályokat kialakítani. Ezeket sokkal könnyebben betartják a gyerekek, hiszen a segítségemmel ugyan, de ők alkották őket. Fontosnak tartom, hogy minden apró kis sikerüket észrevegyem, bátorítsam őket, hiszen így tanulnak meg bízni önmagukban. Tudják, hogy nálam nem lehet fekete pontot szerezni, a tanulás ugyanis nem kényszer, hanem örömforrás.
Iskolai életünkben talán május a legizgalmasabb hónap, mert ekkor indulunk az erdei iskolába. Az idei a nyolcadik év, hogy útra kelek tanítványaimmal. Idén Sopronba megyünk, a volt osztályommal, az 5. c-sekkel együtt. Amíg az iskolában tantárgyakra aprózódik szét a világ, addig az erdei iskolában az őket körülvevő világot összefüggéseiben tapasztalják meg a gyerekek. Itt tanulnak meg igazán egymásra figyelni. Gyakorolhatják az egész csoportért való felelősségvállalást, megtanulják, hogyan kell együttműködni a társakkal és a felnőttekkel.

Munkámban nélkülözhetetlen tanítványaim szüleinek a segítsége, hiszen csak együttműködve, egyetértésben tudjuk gyermekeiket eredményesen nevelni. Örömmel tölt el, hogy olyan iskolában dolgozhatok, ahol a vezetőség nyitott az új dolgokra, változtatásokra, mert a mai rohamosan változó világgal csak így lehet lépést tartani. Előfordulnak az életben olyan helyzetek, amikor nehezebb helytállni. Köszönöm a családomnak – a férjemnek, három fiamnak és szüleimnek –, hogy ilyenkor segítenek, támogatnak, mellettem állnak.
 
Kocsis Gabriella Panna, 1. a:

– Erzsi néni nagyon aranyos, kedves tanító néni. Ő tanított meg írni, olvasni és számolni. Sokszor elvisz bennünket kirándulni. Most éppen erdei iskolába készülünk.
 
Suhajda Richárd, 5. c:
– Erzsi néni 4 évig volt a tanítónk, és nagyon sokat tett az osztályért. A tanító néni nagyon jól tanít, érthetően magyaráz.  A négy év alatt mindig segített, ha valamit nem tudtam.
 
Tóth Kristóf, 5. c:
– Erzsi néni érthetően magyaráz, és szemlélteti is a tananyagot. Amíg az osztályfőnökünk volt, évente kétszer tartottunk vásárt, amelynek a bevételéből az osztálypénztárt gyarapítottuk.
 
Ajánló: Az 1. a osztályos tanulók szülei:

– Winkler Károlyné Erzsike kiváló tanítónő. A gyerekek imádják, rajonganak érte. Mi, szülők pedig nagy tisztelői vagyunk a tudásának, a tanári pálya iránti elkötelezettségének, hivatástudatának. Ő olyan pedagógus, aki ha kell nevet, sír, játszik a gyerekekkel. Mindenben számíthatunk rá, nagyon sokat jelent nekünk, hogy ő a gyermekeink osztályfőnöke. A gyerekek nagyon sokat tanulnak tőle: nemcsak a tananyagot, hanem az élet egyéb dolgait is. 
 
Igazgató: Patai Péter, a Bolyai-iskola igazgatója:

– Winkler Károlyné igazi tanító néni, sugárzik belőle a gyermekszeretet. E hivatásnál nem elegendő csupán a szakmai és tárgyi tudás, fontos jóban lenni a gyerekekkel is. Winkler Károlynéban tökéletesen megvannak ezek a tulajdonságok. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az első osztályba beíratott gyerekek szülei közül nagyon sokan választják őt tanítónak, valamint szakmai munkaközösségi feladatokat is ellát. 
 

A jelölést támogatók:
Kálmánné Bertalan Gizella: Winkler Károlyné, Erzsike nagyon jó közösséget formált fiam osztályából is és belőlünk, szülőkből is. Boldog vagyok, hogy 4 évig tanította kisebbik fiamat. Ezért szeretnék rá, a móvári Bolyai János Informatikai és Közgazdasági Szakközépiskola és Általános Iskola tanítójára szavazni.
Kálmán Tamás: Erzsi nénit mindenki szerette az osztályban. Együtt megyünk erdei táborba az új osztályával, az elsősökkel. Winkler Károlyné, Bolyai iskola, Mosonmagyaróvár.
Tóth Gábor: Winkler Károlyné Erzsi néni, valami fantasztikus varázserővel rendelkezik, mert a gyerekek nagyon imádják. Én a magam részéről kicsit aggódtam a gyermekem iskolába való beilleszkedésétől, de Erzsi néni nem csak a gyerekekkel törődött az év elején, hanem a szülőkkel is. Így nézve,az iskolakezdéskor dupla munkát végzett. Szinte hihetetlen, hogy milyen gyorsan "összekovácsolta" az osztályt. Részemröl nagy szerencse és megnyugvás, hogy gyermekem örömmel jár iskolába és Erzsi nénitől tanul, de szerintem ezt nyugodtan kijelenthetem a többi szülő nevében is. Erzsi néninek az egész osztály nevében drukkolunk, HAJRÁ ERZSI NÉNI !!!!!!!!!!

Fülöp Józsefné: A 11 éves 5. osztályos unokám Suhajda Richárd osztályfőnöke volt 4 évig. Unokám nagyon meg volt elégedve tanári hivatásával, kedvességével, szeretetével. Együtt tölthettem vele és unokámmal egy közös osztálykirándulást, ami számomra feledhetetlen volt.

 

 

Kedves Olvasónk!
Ha Ön is úgy gondolja, hogy bármelyik jelöltet szívesen támogatná  szavazatával illetve jelölné valamelyik kategóriába, akkor nem kell mást tennie mint a tanar@kisalfold.hu e-mail címre elküldenie annak a tanárnak a nevét, akire szavazni szeretne (vagy jelölni), és természetesen az Ön nevét és telefonszámát, hogy éresíteni tudjuk ha Önre mosolyog a szerencse. Örömmel vennénk ha szavazatát ill. jelölését röviden néhány sorban megindokolná.

További részletek a kampányról itt >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kishegyesen is szorítanak Magdiért

Az apró vajdasági faluban, Kishegyesen ma este legalább tízezren szorítanak Rúzsa Magdinak. A… Tovább olvasom