Kisalföld logö

2018. 07. 15. vasárnap - Henrik, Roland 16°C | 28°C Még több cikk.

Winchesterhajítók versenyeznek

Lakatos Attila lapunkban olvasott az elektromos hulladékok begyűjtéséről (Növelik a megyei begyűjtőhelyeket, Kisalföld, 2006. március 6.) egy cikket, amikor egy különleges ötlete támadt. Ennek eredményeként az első winchesterhajító versenyt már szervezik Gönyűn, de több településen is szeretnék ezt megvalósítani.
Tavaly augusztus óta a kereskedők kötelesek visszavenni a használt, elromlott vagy egyéb okból hulladékká vált elektromos készülékeket a fogyasztóktól, és gondoskodniuk kell az e-hulladék feldolgozásáról. Lakatos Attila felmérte a téma fontosságát, és arra gondolt: az emberekben is jobban kellene tudatosítani ezt a dolgot. Olvasónk szerint érdemes összekötni a kellemest a hasznossal, így felvette a kapcsolatot Orbán Csabával, a cikkben szereplő elektromos hulladékok begyűjtését koordináló győri székhelyű Re-elektro Kht. vezetőjével, aki támogatta az elképzelését. A szavakat tettek követték, így első alkalommal július 15-én a Dunai Honismereti Egylettel összefogva megrendezik az első winchesterhajító versenyt: fiú, lány, felnőtt férfi, felnőtt nő és családi kategóriákban. Nevezési díj nem lesz, a belépő az, hogy a résztvevőknek valamilyen elektromos hulladékot kell leadniuk, melyeket aztán a helyszínen begyűjtenek. A versenyzőket a Duna-nap keretében kulturális és szórakoztató műsorok is várják.
Lakatos Attila érdeklődésünkre elmondta: tervezik, hogy a winchesterhajítást más megyei településeken is megrendezik. Az érdeklődők és a szponzorok a következő telefonszámon kaphatnak bővebb információkat a versenyről: 70/330-7201.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szoros küzdelemre számított a választáson?

Tovább olvasom