Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Wilbur öngyilkos akar lenni (Wilbur begar selvmord)

A harmincas éveikben járó testvérpár, Harbour és Wilbur anya nélkül nőnek fel. A jószívű Harbour úgy érzi, felelősséggel tartozik öccse, a labilis idegzetű Wilbur iránt. Azonban Wilbur öngyilkosságot kísérel meg, amelyet túlél ugyan, de hosszabb terápiára kórházba utalják. Kezelőorvosai szerint egy szerelmi kapcsolat jelentené az igazi gyógyírt.
rendező: Lone Scherfig

forgatókönyvíró: Lone Scherfig, Anders Thomas Jensen
operatőr: Jorgen Johansson
jelmeztervező: Françoise Nicolet
zene: Joachim Holbek
látványtervező: Jette Lehmann
vágó: Gerd Tjur

szereplő(k):
Jamie Sives (Wilbur)
Adrian Rawlins (Harbour)
Shirley Henderson (Alice)
Mads Mikkelsen (Horst)
Susan Vidler (Sophie)
Lorraine McIntosh (Ruby)
Lisa McKinlay (Mary)

A film sztorija

A harmincas éveikben járó testvérpár, Harbour és Wilbur anya nélkül nőnek fel. A jószívű Harbour úgy érzi, felelősséggel tartozik öccse, a labilis idegzetű Wilbur iránt. Miután édesapjuk hirtelen meghal, a fivérek között még szorosabb, szeretetteljes kapcsolat alakul ki. A fiuk összefognak és elhatározzák, hogy közösen vezetik egyetlen örökségüket: apjuk antikváriumát. Hamarosan azonban Wilbur öngyilkosságot kísérel meg, amelyet túlél ugyan, de hosszabb terápiára kórházba utaljak. Kezelőorvosai úgy gondoljak, hogy Wilbur számára egy szerelmi kapcsolat jelentené az igazi gyógyírt, s bár a fiút időről időre
megkörnyékezik a nők, ő senkit sem kepés közel engedni magához. Harbour eközben kénytelen egyedül vezetni az könyvkereskedést. Egy nap betoppan hozzá a kórházban takarítóként dolgozó Alice, aki a betegek által hátrahagyott könyveket szeretné eladni. Harbour beleszeret a gyermekét egyedül nevelő, csendes, fiatal nőbe. Az új kapcsolat szinte észrevétlenül megváltoztatja a fivérek életét... www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - BP

"A dán filmekre oly jellemző életszerűséget jól kiegészíti a néhol kissé
abszurd, néhol fekete humor, a bájos szerelmi szál, amire a kivételes színészi játék teszi fel a koronát. A nagyszerűség ezúttal is az egyszerűségben rejlik, ugyanis a szereplők nem káprázatos teljesítményükkel, hanem a karaktert tökéletesen eltalálva, azoknak hétköznapi voltát kihangsúlyozva teszik élvezhetővé az előttünk pergő perceket.

Újabb nagyszerű skandináv – kisebb részben skót – filmmel gazdagodhatunk, ha Wilbur története mellett tesszük le a voksunkat. Semmi eget rengető, csupán százpercnyi életérzés, igazi hangulat északi módra: bár nem az év filmjével van dolgunk, mégis a Wilbur öngyilkos akar lenni nyugodt szívvel ajánlható bárkinek, az európai film szerelmeseinek pedig egyenesen kötelező!"
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A teológiai gondolkodás ma is élő

A magyar könyvpiac többé-kevésbé „lefedetlen területe” az igényes teológiai művek… Tovább olvasom