Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

WikiLeaks - Kövér László szerint információs terrorizmus történt

Az Országgyűlés elnöke a WikiLeaks-botrány kapcsán vasárnap kijelentette: információs terrorizmusnak tartja, hogy a bizalmas dokumentumokhoz hozzájuthattak és azokat kiszivárogtatták.
Kövér László az MTI kérdésére válaszolva beszélt erről a magyar és a lengyel sajtó képviselőinek, miután megbeszéléseket folytatott a lengyel szenátus budapesti látogatáson tartózkodó elnökével. A házelnök azt mondta, információs terrorizmusnak lehet minősíteni az ügyet, ha a kiszivárogtatás szándékos volt. Ha pedig nem gondolták végig az illetékesek, hogy mit csinálnak, akkor a demokráciát veszélyeztető gyerekes dologról van szó - tette hozzá.

Úgy fogalmazott, azt a világot, a demokráciát veszélyeztetik, "amelynek a hasznait egyébként élvezi mindenki azok közül is, akik a WikiLeaks mellett tüntetnek".

Az első Orbán-kormány idején, 1998 és 2000 között a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszterként tevékenykedő Kövér László kijelentette: a WikiLeaks-ügy azt is jelzi, "bizony hozzá kell nyúlni" az internetes hírközlés ellenőrizetlenségének tabujához, "végig kell gondolni, miképpen lehet a hasonló eseteket megelőzni".

A parlamenti elnök arról is beszélt, "apróbb dolognak tartja" a kiszivárogtatások azon részét, amely a diplomáciai szóhasználattól eltérő bizalmas közléseket tartalmaz és ily módon kellemetlenségeket okoz az amerikai külügyminisztériumnak, valamint az érintetteknek. Szerinte ennek nem lesz hosszú távon hatása.

Bogdan Borusewicz, a lengyel parlament felsőházának elnöke úgy reagált a WikiLeaks-ügyre, hogy "nagyon érdekes betekinteni a diplomácia konyhájába". Megjegyezte: a diplomaták eszmecseréik, tárgyalásaik során jegyzeteket készítenek, amelyekben szerinte semmi olyan nem szerepel, amit ne lehetne később a sajtóban olvasni.

A WikiLeaks kiszivárogtató portál november 28-án titkos amerikai diplomáciai iratok publikálását kezdte meg; a honlap több mint 251 ezer irat nyilvánosságra hozatalát tervezi.

Olvasóink írták

 • 7. öszödiböszme 2010. december 13. 11:21
  „Végre a kedvencem a szép arcú kövér népfrontoselvtárs is megszólalt. Epedve várom, iszom minden egyes szavát!”
 • 6. stewe7109 2010. december 13. 09:58
  „Milyen szép hosszú szó... Információs terrorizmus. Most ez a divat. Szánalmas az a szajkózás amibe ezek a nyomoroncok bele vannak kényszerítve. Kiáll és hőbörög, hogy mindenki lássa; Én bizony úgy fütyülök, ahogy az le van kottázva!
  Unalmas mint a tv torna...”
 • 5. szocdem 2010. december 13. 09:46
  „Lacikám! Ez nem terrorizmus volt, hanem neokommunista provokáció! Punktum!
  Viktrord is megmondta, hogy aki azt rebesgeti hogy a Fityeszből bárki hazudik az neokomcsi provokateur, és oda sem kell figyelni rá! Akkormost mi ez a nagy felháborodás? Hogy kiderült, hogy a Német Zsóti egy barom? Na és, 20 éve tudjuk egy csomóan, hogy a vastag toka meg a bajuszka mögött egy üres koponya leleldzik..

  Mi derülhet még ki??? Hogy egy fityesznyiknek sincs "rendes" diplomája? Na és? Amit csinálnak a hazámmal ahhoz nem is kell..”
 • 4. Goldmund 2010. december 13. 09:25
  „Igazad van Fürgeszarvas!

  Képzeljük el, hogyha pl. az olajügyek aktái kiszivárognának....

  Kövér nyilatkozata csak azt bizonyítja, hogy nekik is van titkolnivalójuk bőven!”
 • 3. meir 2010. december 13. 08:36
  „2-es!!
  -nu??
  es mi lenne az a "csak 1-2" disznosag?,
  merthogy lenne ,ott tobb is azthiszem!!”
 • 2. Fürgeszarvas 2010. december 13. 03:41
  „Egyébként egy kicsit meg lehet ijedve Kövér , mert ha a 80 évre titkosított disznóságaik így kapnának nyilvánosságot,hát akkor .......... a sohasemhazudtam nimbusza is romokba dőlne,mert kiderülne 1-2 disznóságuk !”
 • 1. Fürgeszarvas 2010. december 13. 03:37
  „Az információs terrorizmus nagyon közel van az ő lelkivilágához is ! Most miért csodálkozik ? Az új médiatörvénnyel állami szintre emelik az "információs terrorizmust" , de ha a korábbi időkre gondolunk - pl. a Kubatov-listákra - akkor ők már úttörők ebben a témában ! Ez egy műfelháborodás részéről ! Nem csak nekik szabad "lesről" gólt rúgni !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harminc centire közelítette meg a Tisza a legnagyobb vízállást

Harminc centire közelítette meg a Tisza a legnagyobb vízállást Vásárosnaménynál, amelyet még… Tovább olvasom