Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Wiesel: csapdában vagyunk az iraki ügyben

Elie Wiesel, Nobel-békedíjas író úgy látja, hogy az iraki ügyben csapdában vagyunk és legjobb lenne, ha Szaddám Huszein iraki elnököt valahogy száműzni lehetne országából.
A brüsszeli nemzetközi könyvvásárra érkezett magyarországi születésű író a Le Soir csütörtöki számában megjelent interjújában kifejtette, hogy az iraki ügyben zavarban érzi magát, mert ellenez minden háborút, de Szaddám Huszein mégis csak gyilkos, akit már rég le kellett volna leplezni és elítélni.

- 1988-ban kurdok millióit, iraki állampolgárokat öletett meg, meggyilkoltatott számos ellenzékit is. Akkoriban egy szót sem szólt erről senki. Miért? Mert Szaddám Huszein hadban állt Iránnal, amely viszont ellenséges viszonyban volt az Egyesült Államokkal és a Nyugattal. Egyes esetekben még segítettek is neki... Azt viszont jól meg kell érteni, hogy fegyverei vannak, s egy palacknyi ilyen méreg elegendő egész városok elpusztításához, akkor le kell őt fegyverezni! Csak azt nem tudom, hogyan. Nem vagyok katona.

Wiesel elmondta, hogy feltétlen bizalma van Colin Powell amerikai külügyminiszter szavában, aki ,,az amerikai kormányzat legmérsékeltebb tagja,,, s aki maga mondta el neki, hogy bizonyosan tudnak Irak ilyen fegyvereiről.

Wiesel úgy vélekedett, hogy a legjobb lenne, ha Szaddámot száműzetésbe lehetne küldeni és vérontás nélkül lefegyverezni. Talán kommandósokkal, akik be tudnának hatolni úgy ezekbe a hadiüzemekbe, hogy ne öljenek meg egyetlen irakit sem. Mindent el kell követni ezeknek az üzemeknek a lerombolásáért, de elkerülve a polgári veszteségeket, főleg a gyerekek halálát - fejezte be gondolatmenetét Elie Wiesel.

mti

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ingatlanpiac helyzetéről

A Széchenyi István Egyetem pénzügyi és számviteli tanszéke 2003. február 21-én, pénteken 10 órától… Tovább olvasom