Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Werner Ervin

Kategória: középiskolai tanár


Név: Werner Ervin
Kossuth Lajos Gimnázium Mosonmagyaróvár

Jelölő: Király Angéla
Indoklás
Ő a vidéki tudós-tanár tipikus megtestesítője. Kiváló botanikus, az egyik legjobb Magyarországon, a tudása alapján a Magyar Tudományos Akadémia soraiban lenne a helye. De ő nagyon szerény, nem szereti a nyilvánosságot, kutat szépen csendben, segíti az azóta szakmabeli volt tanítványait és próbálja nevelni a gimnazistákat. Szereti a gyerekeket, közel 70 évesen is, annak ellenére, hogy a biológia nem egy frekventált tantárgy mostanában, nem sokan készülnek rendesen az óráira.

Azt mondta a tanár úr, hogy ő nem tanár, hanem „segér", amit a segíteni igéből képzett a tanár mintájára.

„Ha bejön a terembe, betölti a teret" - ezt az egyik gimnáziumi tanárnő, egy volt tanítványa mondta róla.

Nem tagja a fogyasztói társadalomnak, csak amennyire nagyon muszáj, ezt próbálta belénk is „belénkcsepegtetni". Van néhány olyan mondása, amely örök érvényű: pl. „Nálatok is a falból jön a víz?" - Vagyis nem érted a létezésed (ökológiai) összefüggéseit.

Felnőttként kezeli a gimnazistákat és érző lényként. Meg lehet neki mindent mondani, nem sértődik meg, elgondolkodik a hallottakon. Még a sok fülbevalós, piercinges punk gyerekeket is megpróbálja megérteni, nem szörnyülködik, elfogadja őket, mint mindenkit, olyannak, amilyen.

Kedves Olvasónk!
Ha Ön is úgy gondolja, hogy bármelyik jelöltet szívesen támogatná  szavazatával illetve jelölné valamelyik kategóriába, akkor nem kell mást tennie mint a tanar@kisalfold.hu e-mail címre elküldenie annak a tanárnak a nevét, akire szavazni szeretne (vagy jelölni), és természetesen az Ön nevét és telefonszámát, hogy éresíteni tudjuk ha Önre mosolyog a szerencse. Örömmel vennénk ha szavazatát ill. jelölését röviden néhány sorban megindokolná.

További részletek a kampányról itt >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mórichidán is lesz végre csatorna

Sokévi huzavona után elvégzik a csatornázást Mórichidán.

A Rábaszentmiklóssal és… Tovább olvasom