Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Web szerkesztés: a Dreamweaver 4 verhetetlen

A webes szerkesztés terén az a program viszi el a pálmát, amelyik egyszerre tudja integrálni a tervezők és a programozók kívánságait. Ez a szoftver pedig évek óta a Macromedia Dreamweaver.
Macromedia Dreamweaver 4 és UltraDev 4

www.macromedia.com  
E: programozóknak és grafikus tervezőknek egyaránt megfelel, kiváló honlap menedzsment
H: a kezdők meg kell barátkozzanak az eszközpalettákkal

A Macromedia első számú szoftvere osztatlan elismerésnek örvend a web tervezők és programozók között, és a 4-es verzió kellemes meglepetésekkel is szolgált, elsősorban a HTML kódolás egyszerűsítésének terén. A vizuális munkafelület és a programozói felület egyaránt jól használható, de ha valaki a kézi kódolásban több opciót szeretne, akkor a HomeSite 5-ben mindezt megtalálhatja. A Macromedia idéntől a Dreamveawerrel együtt forgalmazza az Allaire egykori programját. Ugyancsak előnyös, hogy a Dreamweaver jól integrálható a többi Macromedia termékkel, a web grafikára kiválóan alkalmas Fireworks-szel, és természetesen a Flash-sel.
Az UltraDev jelentősen megkönnyíti a dinamikus weblapok készítőinek a dolgát, hiszen vizuális munkafelülettel látja el az ASP, JSP, ColdFusion technológiákat. Az UltraDev remek tananyagot is tartalmaz, és a kezdők némi tanulás után akár egy-két hónap alatt elsajátíthatják az adatbázis integrálás titkait.

Adobe GoLive 6

www.adobe.com  
E: új opciók a korábbi változatokhoz képest, az Adobe termékeket jól integrálja
H: Némileg zsúfolt a munkafelülete

Az Adobe sokáig elhanyagolta a webszerkesztő programját, mégis sokan ragaszkodtak a GoLive-hez. A 6-os verzió megjelenése után csökkent a hátrány a Dreamweaverrel szemben. Ez főleg az intuitív opcióknak köszönhető, meg persze annak, hogy sok grafikus tervező szívesebben választja az Adobe-tól már ismerős munkafelületet, mint a Macromedia új koncepcióját. A GoLive vonzóbb a grafikus tervezőknek, mint a programozóknak, bár az új változatban már egy Web Workgroup Server nevű új opció helyettesíti az UltraDev előnyeit.
A GoLive kiválóan kezeli a frames-alapú weblapokat, és megbízható a JavaScript effektusok alkotásánál is. Beépített FTP szervert tartalmaz.

Microsoft FrontPage 2002

www.microsoft.com  
E: könnyű használat, HTML és vizuális felület egyaránt
H: kötve van a Microsoft forrásokhoz

A Microsoft mintha nem igazán törődne a FrontPage-dzsel, hiszen hosszú évek alatt alaposan lemaradt a két nagy vetélytárshoz képest. Megmaradt viszont az eredeti célkitűzés, hogy laikusok számára is használható legyen, és akár egy délután alatt is össze lehessen ütni rajta egy alacsonyabb igényű weblapot. Ezen kívül csak annyi mondható el a dícséretére, hogy a Microsoft integrálhatóság minden előnyét élvezi, és rengeteg előregyártott sablonnal látták el. A professzionális felhasználók azonban egészen biztos nem a FrontPage mellett fognak dönteni.

További lehetőségek:

AceHTML 5 Pro - www.visicommedia.com  
CoffeCup HTML Editor 9.2 - www.coffecup.com  
HotDog Professional 6.5 - www.sausagetools.com  
HoTMetaL Pro 6.0 - www.sq.com  
NetObjects Fusion MX - www.netobjects.com   

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családtörténelem Petőcz módra

Az ősök a ma szlovák területhez tartozó Keszegfalváról indultak, az élők közül pedig a minap… Tovább olvasom