Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Web-alapú személyazonosító a BT-től

A British Telecom több kísérleti webszolgáltatásról adott tájékoztatást, így egy személyazonosító termékről is, amely általánosan használt hitelesítő szolgáltatás lehet az üzleti és kormányzati területen egyaránt.
Az Uru szolgáltatást közösen fejlesztette ki a BT és a szoftverfejlesztő BG Group. A termék összehasonlítja az egyén által megadott személyi adatokat egy sor brit adatbázissal, így a halotti nyilvántartással, az országos távbeszélő névsorral és az elektromos művek fogyasztói adatbázisával, az MPAN-nel. A szolgáltatás internetre kapcsolásán jelenleg is dolgoznak.

Az Uru segítségével az ügyfélnek nem kell többféle módon, amúgy is könnyen hamisítható okmányokkal bizonyítania a személyazonosságát. Másrészt, a jelenlegi brit rendszer a hitelképességen és nem a személyazonosságon alapul - ezért ha egy csaló ellopja vagy lemásolja valakinek az igazolványát, ezzel lényegében csekk könyvet nyit, fogalmazza meg a jelenlegi rendszer hátrányát Richard Law, a BG Group vezérigazgatója. Az új fejlesztés másik nagy előny, hogy nem ad ki személyes adatokat, csupán ellenőrzi, hogy a megadott paraméterek helyesek-e. A szigetországban a becslések szerint évente 2 milliárd hitelesítési ügylet zajlik a pénzügyi, a kereskedelmi és a kormányzati szektorban.

Az Uru adatbázisai ezek akár felének lebonyolítására is alkalmas lehet. A fejlesztők jelenleg az útlevél hivatallal, a gépjárművezető és járműnyilvántartóval és az adóhatósággal folytatnak tárgyalásokat adatbázisaik nyilvánossá tételéről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Álláskeresés - recesszió idején

Több ezer munkanélküli, egyre kevesebb megüresedő pozíció. Ha valaki betartja az álláskeresési… Tovább olvasom