Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

WC-kefétől az LCD-tévéig - ezeknek kél lába a szálláshelyekről

10 magyar szállásadóból 9-nél fordult már meg olyan vendég, aki nem csak a saját tárgyait csomagolta be elutazáskor a Szallas.hu kutatása szerint. A leggyakrabban a törölközőkből és a konyhai eszközökből hiányzik, de a beépített tűzhelytől a 250 kilogrammos bazalttömbig sok mindennek lába kélt már a magyar szálláshelyekről.
A magyar szállásadók mindössze 10 százaléka mondta azt a Szallas.hu felmérésében, hogy a szobákból, apartmanokból nem hiányzik időnként egy-egy berendezési tárgy. Igaz, a foglalások nagy részénél nincs ilyen probléma, de minden harmadik szállásadó szobánként több mint 5000 forintos lopáskárt könyvelhetett el a tavalyi évben, sőt, 6 százalékuknál ez az összeg a 20 000 forintot is meghaladta.

Leggyakrabban a szálláshoz tartozó textíliák, például a törölközők és az ágyneműk tűnnek el, ezt követik a konyhai felszerelések és a kisebb-nagyobb elektromos eszközök, például a távirányítók. „A szállásadók ugyan nagyrészt azt feltételezik, hogy nem szándékosan viszik el a hiányzó tárgyakat, de vannak egyértelmű helyzetek is. A szoba összes energiatakarékos izzóját biztosan nem véletlenül teszi el valaki" – tette hozzá Varga Zoltán, a Szallas.hu ügyvezetője.

A pofátlanságnak nincs határa?

Volt olyan apartman, amiből egy vendég az összes beépített háztartási gépet, például a tűzhelyet is kiszerelte, de az értékesebb műszaki cikkek közül az LCD-tévéket viszik el leggyakrabban. „Egy szállásadótól a vendégek kértek egy nagy dobozt, mondván, elromlott a bőröndjük, végül ebben vitték el a tévét. Más véletlenül látta meg, hogy lepedőkből font kötélen eregetik le az értékeket az emeleti szobából, vagy hogy a kerti bútorokat pakolják a minibuszba" – mondta Varga Zoltán.

A kutatásban résztvevőktől elvitt legértékesebb tárgyak között volt autó, gokart, 500 000 forintot érő éremgyűjtemény, 4-5 mázsa tüzelő, festmény és régi könyvek több százezer forint értékben (köztük Kaffka Margit dedikált kötete). Falusi vendégházak kertjéből többször tűnt el minden termés, de egy 250 kilogrammos, díszként szolgáló bazalttömbnek is lába kelt. „Nagyon sok szállásadó mondta, hogy meglepően kicsinyesek is tudnak lenni a nyaralók: többen beletuszkolják a bőröndbe a 10 darabos WC-papír csomagot, más pedig a használt WC-kefét is képes elvinni" – ismertette az eredményeket a portál ügyvezetője.

Olvasóink írták

 • 8. szekelyse50 2013. augusztus 01. 16:05
  „Ez öröklés ,tudva van ,hogy ami nálunk nincs betonba öntve annak lába kel.”
 • 7. acsali 2013. július 31. 07:43
  „Olyan is volt aki erőszakoskodott a szobalánnyal.”
 • 6. kisember1 2013. július 31. 05:30
  „No. Azért a szállásadók is jók a lopásban. Vendég nyaraltatása nem bejelentve, nem adózva...horror áron. Tényleg nem normális, hogy lopnak a szálláshelyekről....az emberi gyarlóság végtelen!”
 • 5. Mankapunka 2013. július 31. 01:09
  „Én a recepciós leányzót hoztam volna el, de valamiért elsikította magát, mikor a kocsiba beraktuk volna.

  Egy recepciós lány ára mennyi? Szerintem felbecsülhetetlen”
 • 4. pamutzokni 2013. július 30. 21:58
  „Távirányítóból kilopni a tescos ceruzaelemet? :D
  Nálunk már csak 450 ft-os programozható távirányító van, mert viszik, mint a cukrot. Még az eredti Westel-t is lopták, pedig az csak ahhoz jó :)
  Viszont van a másik fele is, aki hoz párnát, wc papírt, törölközőt.
  A legjobb amikor ott felejtik valami vackukat és ránk telefonálnak, hogy majd jövőre jönnek, addig vigyázzunk rá :)”
 • 3. soproni 2013. július 30. 19:11
  „Te,hogy reagálnál,ha téged lopnának meg?”
 • 2. Virs-Lee 2013. július 30. 17:04
  „"de a beépített tűzhelytől a 250 kilogrammos bazalttömbig sok mindennek lába kélt ...
  loooooool muhhhahahhaa ... ezt beemelni a dacsiaba occsem amma jaa”
 • 1. Virs-Lee 2013. július 30. 17:01
  „Igy kell visszakeresni a hotelban koltott lovet ... nincs ebben kivetnivalo muhhhhahahaha”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KSH: enyhén csökkent a munkanélküliség a második negyedévben

A munkanélküliségi ráta 0,6 százalékponttal, 10,3 százalékra mérséklődött - közölte a KSH kedden. Tovább olvasom