Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Washington: a rászorulóknak menedéket kell nyújtani

Azoknak az embereknek, akik jogos indokkal menekülnek valami elől, menedéket kell nyújtani, amennyiben erre szükségük van - mondta Anne Richard amerikai külügyi államtitkár-helyettes egy keddi telefonos sajtókonferencián, a magyarországi migrációs helyzetről szóló kérdésre.
Védelmet és segítséget kell nyújtani azoknak, akik az erőszak elől menekülnek, menedéket keresnek vagy más tekintetben nagyon sérülékeny emberek, mint például az embercsempészek áldozatai és a szülők nélküli gyerekek - hangsúlyozta az amerikai külügyminisztérium népesség-, menekült- és migrációügyi államtitkár-helyettese Washingtonból.

A tisztviselőt a Vatikáni Rádió tudósítója kérdezte arról, hogy mi a véleménye a 175 kilométeres magyar-szerb határszakaszon építendő kerítésről és a magyar migrációs helyzetről. Anne Richard azt mondta, az Egyesült Államok azt szorgalmazza, hogy Magyarország és Szerbia folytassa az együttműködést a határőrizet kérdésében, valamint a megnövekedett számú migránsok kezelésében.

"Sürgetjük, hogy bármilyen új lépés legyen összhangban a nemzetközi kötelezettségekkel" - emelte ki az államtitkár-helyettes a sajtótájékoztatón, amelynek szövegét a budapesti amerikai nagykövetség juttatta el az MTI-nek.

Anne Richard azt mondta, hogy ezeknek a lépéseknek tiszteletben kell tartaniuk az emberi jogokat, védelmet és segítséget kell biztosítaniuk a menekülteknek. Minden migráns - függetlenül bevándorlási státusától - humánus és tisztességes elbánást érdemel, és hozzáférést a menedékjogi eljáráshoz - jegyezte meg az amerikai külügyminisztérium képviselője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kósa Lajos: a határátlépők száma év végére 140-160 ezer is lehet

Kósa Lajos szerint minden jel arra utal, hogy sokan szervezett embercsempészek segítségével indulnak útnak. Tovább olvasom