Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Vörösné Séllei Emma: Soha nem szabad feladni

Vörösné Séllei Emma, a szegedi Belvárosi mozi vezetője Marlo Morgan Vidd hírét az Igazaknak című könyvéről beszél.
„Marlo Morgan regényét évekkel ezelőtt azzal adta át nekem az egyik kedves kolléganőm, mondván: 'Ahogy téged ismerlek, többször el fogod olvasni!'. Igaza lett. Most még egyszer átböngésztem. Újra és újra magamba szívom minden egyes mondatát. Körülbelül úgy vagyok ezzel a könyvvel, mint Madách Az ember tragédiája című kötetével.

Egyszer azzal az elhatározással fogtam a Morgan-könyv olvasásához, hogy kijegyzetelem a számomra fontos, útbaigazító mondatokat. Ezt persze hamar feladtam: az egész könyvet mégsem írhattam le!

A Vidd hírét az Igazaknak című regény a létező emberről, az emberi létezésről szól. Írója egy amerikai orvosnő, aki saját, valóságos élményeit adja át az olvasónak. Elfogadja egy ismeretlen ausztrál törzs, az Igazak népe hívását, és velük megy egy négy hónapos vándorútra.

Megtanulja a minden embernek megadatott tehetség tiszteletét, az őszinteség szavak nélkül is kifejező erejét, az életben maradás rejtélyeit. Teljesíti, amire kérték: közvetíti az Igazak üzenetét.

Az orvosnő kalandja a kitartás és az akaraterő, a soha nem szabad feladni története. Ha az ember megtanul valamit, és arra kényszerül, hogy újból és újból emlékezetébe vésse, végül teljesen átalakul a gondolkodása.

Marlo Morgan Vidd hírét az Igazaknak című könyvét olvasva megértjük a nekünk szóló üzentet. Szavai mögül a világ minden emberének közös nyelve, az érzés szól."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

szivárvány

Sajátságos humorú, izgalmas könyv jelent meg nemrégiben. Kiss Medgyesi László Az úr benézett a Varga… Tovább olvasom