Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Vona szerint Lenhardt szembement a Jobbikkal

Vona Gábor szerint a Jobbik-frakcióból kilépett Lenhardt Balázs az elmúlt időszakban többször ment szembe fontos ügyekben a párt és a képviselőcsoport álláspontjával.
Vona Gábor közlése szerint a Jobbik-frakcióból szerdán kilépett Lenhardt Balázs az elmúlt időszakban többször ment szembe fontos ügyekben a párt és a képviselőcsoport álláspontjával, és a kettejük közötti, romló bizalmi viszony helyreállítása többszöri kísérlete ellenére nem sikerült.

Az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében számolt be arról, hogy a kettejük közötti bizalmi viszony már 2011-ben elkezdett megromlani a Lenhardt Balázs képviselői munkájával kapcsolatos eltérő felfogásuk miatt. Innentől kezdve többször tett kísérletet a rendezésre, de nem sikerült megoldást találni - jelezte.

Vona Gábor tájékoztatása szerint Lenhardt Balázs "egyre inkább önálló pályára kezdett lépni, amely során többször ment szembe, vagy tért el a párt és a frakció által képviselt állásponttól lényeges ügyekben, előzetes egyeztetés nélkül". Ilyen eset volt például a választási regisztráció bevezetésére lehetőséget kínáló fideszes alaptörvény-módosítás. Lenhardt Balázs "ebben a súlyos kérdésben jobbikos képviselőként saját szavazatával a Fidesz-kormány hatalomkoncentrációs törekvéseit támogatta" - fogalmazott a frakcióvezető.

Ismertette azt is: a múlt héten Lenhardt Balázs jelezte, hogy Szegedi Csanád EP-képviselő ellen szeretne feljelentést tenni, mert Brüsszelből bizonyos visszaélésekről szóló információkat kapott.

Frakcióülésen megvitatták a kérdést, majd arra kérte a képviselőt, hogy az elnökség előtt ismertesse terveit, ő azonban úgy döntött, hogy egyeztetés nélkül is megteszi a feljelentést. Írásban is jelezte, hogy egyeztetés nélkül, bizonytalan információkkal ne kezdjen bele a jogi lépések megtételébe, várja meg a mostani hetet, de a feljelentést megtette, és arról a sajtóosztály megkerülésével sajtótájékoztatót is szervezett - közölte Vona Gábor.

Vona Gábor tudatta: szerdai frakcióülésükön közölte, hogy a Lenhardt Balázs iránti bizalma végleg megszűnt, és megkérte, lépjen ki a képviselőcsoportból. Ennek a kérésnek az ülés végén eleget tett, miután meghallgatta a frakciótagokat, akik közül senki nem foglalt állást maradása mellett - olvasható a közleményben.

Bízik benne, hogy Lenhardt Balázs független képviselőként is kitart esküje mellett, tevékenységét nem korábbi pártja és frakciója támadása, hanem a nemzetért végzett áldozatos munkája jellemzi majd - zárta közleményét Vona Gábor.

Lenhardt Balázs szerdán közölte az MTI-vel: kilépésének közvetlen előzménye az, hogy a frakció aznap visszahívta országgyűlési jegyzői tisztségéből, mert múlt héten feljelentést tett Szegedi Csanád, a pártból korábban kilépett politikus ellen. Jelezte azt is, nem kíván azonosulni azzal az irányvonallal, amelyet a Jobbik a parlamentben képvisel, a párt vezetésével lényeges stratégiai kérdésekben 2010 óta szemben áll, ami szerinte a személyével szembeni indokolatlan bizalmatlansághoz vezetett.

Olvasóink írták

  • 2. Losba 2012. november 08. 11:28
    „Vona szerint Lenhardt szembement a Jobbikkal

    ...zagyvalék meg a forgalommal :))”
  • 1. Fertői 2012. november 08. 10:13
    „Vona sokat tanult Csurkától, hogy lehet egy pártot lenullázni: a legjobb úton van!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parlament: a kampányszabályokról is vitáztak a képviselők

Az ellenzék abszurdnak, nevetségesnek tartotta a választási eljárási törvényjavaslathoz benyújtott kormánypárti módosító javaslatok egy részét. Tovább olvasom