Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Vona: mi vagyunk a 2006-osok politikai nemzedéke

Vona Gábor szerint az 56-osok és a 89-esek után megszületett a 2006-osok politikai nemzedéke is, amely nem vereségre, megalkuvásra és árulásra született, hanem győzelemre és szabadságra.
Vona Gábor szerint az 56-osok és a 89-esek után megszületett a 2006-osok politikai nemzedéke is, amely nem vereségre, megalkuvásra és árulásra született, hanem győzelemre és szabadságra; a Jobbik elnöke erről csütörtökön beszélt pártja március 15-ei nagygyűlésén Budapesten.

A pártelnök a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésében felállított színpadról, a Károly körutat az Anker közig megtöltő tömeg előtt hangsúlyozta: a 2006-osok szabadságot, igazságot és rendet szeretnének, mert ezek egyike sincs meg Magyarországon. Szerinte Orbán Viktor és a többi 89-es szabadsága csak "álszabadság", mivel az emberek nem tudnak valódi döntést hozni.

Magyarországon liberális demokrácia van, "egy totalitárius rendszer, a pénz diktatúrája, és nekünk annyi jogunk van, hogy négyévente választhatunk a jobbliberális Fidesz és a balliberális MSZP között".

Vona Gábor élesen bírálta a kormányt, amiért még nem alkotta meg a földtörvényt, pedig 2014-ben lejár a külföldiek földvásárlási moratóriuma. Úgy fogalmazott: időben szól, hogy legyen idő vízágyúkat beszerezni, mert ha 2014-ben "egy cseppnyi földre ráteszik a kezüket külföldiek, abból nagyon nagy ribillió lesz. Mi nem békemenetet, hanem harci menetet szervezünk majd".

A tömeg ekkor hosszasan skandálta, hogy "Fegyverbe!". A pártelnök hangsúlyozta: ha a magyarok szabadságát az Európai Unió veszélyezteti, akkor az EU ellen fognak harcolni, mert jelenleg Magyarország az EU gyarmata, a magyarok pedig rabszolgák. A Fideszről szólva Vona Gábor úgy fogalmazott: a Fidesz politikája az, hogy "hallgasd meg, mit mondok, és készülj az ellenkezőjére". A kormány azt mondja, hogy 2010-ben forradalom történt, de "hogyan lehet egy 53 százalékos választási győzelmet 1848-hoz hasonlítani?" - tette fel a kérdést.

A kormány emellett saját bevallása szerint szabadságharcot is folytat, de "milyen szabadságharc az, amely bármit elvesz az emberektől, mindent feláldoz, csak hogy meg tudjon egyezni az IMF-el?". Vona Gábor hozzátette: "amíg lehet, reálpolitikus vagyok, de ha sarokba szorítanak, el akarják foglalni a hazámat, akkor harapok, mint az oroszlán". Vona Gábor elismerte, hogy ez "nem reálpolitika és nem szalonképes, de szabadságharc".

Balczó Zoltán, a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke elsősorban arról beszélt, hogy pártja elindítja a parlamenten belül és kívül a saját tavaszi hadjáratát- a magyar föld megvédése érdekében. Ha 2014-ben lejár a külföldiek földvásárlási moratóriuma, utána -az egész szuverenitását akarják majd kihúzni a magyarság lába alól - jelentette ki. Szerinte Magyarország vagy az Európai Uniós tagságát tartja meg, vagy a termőföldjét. -Tagok legyünk vagy szabadok? - tette fel a kérdést Balczó Zoltán. Szegedi Csanád a párt alelnöke és európai parlamenti képviselője szerint régen volt ennyire aktuális 1848 mondanivalója, mert Magyarország nemzeti szuverenitása legalább akkora bajban van most, mint akkor volt.

Hangsúlyozta: ki kell lépni az Európai Unióból, mert egy független, jóléti Magyarország számára csak és kizárólag az EU-n kívül van élet. Gyüre Csaba, a Jobbik alelnöke a nemzeti érdekek mindenek feletti érvényesítéséről beszélt. Szerinte a termőföld és az ivóvízkészlet nemzeti kézben tartása a minimum, de ehhez szükségük van minden magyar emberre.

A nagygyűlés közönsége nemzetiszínű, árpádsávos és jobbikos zászlókat lobogtatva hallgatta a szónokokat. A résztvevők között üdvözölték a szervezők az Új Magyar Gárda, a Magyar Nemzeti Gárda, a Nemzeti Õrsereg és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjait is. A beszédek közötti szünetekben - versmondás és ének mellett - felolvasták a Jobbik ifjúsági tagozatának 12 pontját.

Olvasóink írták

 • 2. gjozsi88 2012. március 16. 15:29
  „Losba!
  tekintettel arra, hogy a magyar termelés 80%-a a vámmentességet élvezve piacképes az eu-ban, ez a probléma minden itthon dolgozót is érint!!!!
  Az unióból kilépve megterhelődik termékünk vámmal és sokkal drágább lesz az eddigi piacainkon és a konkurenciáét fogják megvenni!!!!
  Azaz nekünk nem kell gyártani......az eddigi magyar munkáltatók viszik ki a szlovákokhoz, lengyelekhez, románokhoz a termelést!!!!”
 • 1. Losba 2012. március 15. 19:45
  „"-Tagok legyünk vagy szabadok? - tette fel a kérdést Balczó Zoltán."..stb..stb..

  ..és a sok jobbik szavazó aki külföldön dolgozik, aki esetleg gyermeke jövőjének egy részét is el tudja képzelni, mondjuk Ausztriában, vagy a sok szintén igaz magyar jobbikos aki eladta házát , földjét osztráknak, szlováknak..és m.rha jól él belőle...az aki szlovák rendszámú autóval jár..külföldi multinál dolgozik..annak nem tűnik ez fel, hogy ez mekkora hülyítés...
  ..csak az nagyobb ennél, hogy ...majd akkor nem kell külföldön dolgozni, mert itt is lehet olyan pénzt keresni, ha mi leszünk hatalmon ..ja, nekünk politikusoknak..stb..stb...

  ..jöjjön már egy elismert szakemberekből álló párt, szervezet, aki kitakarítja a mostani pártokat...mindet..Ja felébredtem...az nem lesz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepség a Kossuth téren: Egyenlőséget a magyaroknak, nem leszünk gyarmat!

A Himnusszal és a történelmi zászlók felvonulásával kezdődött a díszünnepség délután a Kossuth Lajos… Tovább olvasom