Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Vona Gábor szerint sikertelen az eddigi kormányzás

Sikertelen a kormány eddigi munkája - jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik elnöke sajtótájékoztatón pénteken Devecserben.

Az a kormány, amely kétharmados parlamenti többséggel nem tud érdemi változásokat elérni, az sikertelen és eredménytelen - tette hozzá. Vona Gábor szerint sokkoló, hogy a kormánynak fogalma sincs arról, mit csináljon. Mint mondta: csak most bízta meg a miniszterelnök Matolcsy György, nemzetgazdasági minisztert, hogy dolgozza ki a strukturális reformokat. Felmerül a kérdés, hogy közel egyéves kormányzás után még mindig nem tudják, hogy milyen strukturális reformokat akarnak végrehajtani? A Jobbik elnöke szerint a rendszerváltás "második elsikkasztását éljük meg most".

A "látványos lépések" nyomán úgy tűnik, hogy itt nagy változások történnek, holott "az elmúlt húsz év folytatása zajlik Magyarországon" - jelentette ki. Mint mondta, "látványos lépés" volt az új adórendszer, a médiatörvény, a bankok és a multik megadóztatása, zajlik az alkotmányozás, ám ezek szerinte "mind-mind pótcselekvések". Vona Gábor szerint a kormány az ország igazi problémái megoldásához nemhogy hozzáfogott volna, de "még beszélni sem mer róluk".

Szerinte három csoportba sorolhatók a legnagyobb gondok: egyrészt nemzetközi függésben vagyunk, másrészt elképesztő mértékű az államadósság, harmadsorban pedig aggasztó a demográfiai helyzetkép. Vona Gábor szerint ezek "csapdahelyzetek", s az elsőt illetően azt hangsúlyozta, hogy "abban az uniós konglomerátumban", amelyben jelenleg vagyunk, (...) "Magyarországnak túl sok keresnivalója nincsen", mert ott "csak egy szegény rokon, egy mostohatestvér, de inkább cseléd, rabszolga". Az ellenzéki politikus szerint az államadósság "elképesztő mértéke" már egy olyan adósságspirált jelent, amelyből nem lehet a gazdaság felpörgetésével kijönni, ezért újra kellene tárgyalni az államadósságot, mert ez a helyzet "az összeomláshoz fog vezetni". A Jobbik elnöke a "harmadik csapdahelyzetről" úgy fogalmazott, hogy "a cigányság népszaporulatával valamit kezdeni kellene, mert túlnőtte azokat a határokat, amelyekre az mondható, hogy egy egészséges társadalmi fejlődést jelenthetnek".

Társadalmi robbanásveszéllyel jár az a népszaporulat, amely a cigányságon belül zajlik, mert úgy születnek gyermekek ezrei, százezrei, hogy nincs mögöttük sem kulturális, sem szociális háttér - fogalmazott Vona Gábor. A Jobbik elnöke a sajtótájékoztatón az MSZP-t a tolvajok, a Fidesz-KDNP-t a gazdagok pártjának nevezte, s szerinte a középosztály is süllyed már lefelé, s itt "nem nemzeti eszközkezelőre, hanem már nemzeti kríziskezelőre van szükség". Ferenczi Gábor, a Jobbik ajkai parlamenti képviselője elmondta: Devecserben és Kolontáron az emberek a mai napig várják a kártérítést, ám a részükre gyűjtött 1,8 milliárd forintot a kármentő bizottság roma kulturális központra, múzeumra és infrastrukturális beruházásokra akarja költeni. Közölte, hogy Kepli Lajos képviselőtársával, a Jobbok Veszprém megyei elnökével az Állami Számvevőszék vizsgálatát kérik az ügyben, de nem tartják kizártnak nyomozati eljárás kezdeményezését sem. Kepli Lajos - aki a kolontári gátszakadás okait feltáró parlamenti bizottság elnöke is - azt hangsúlyozta, hogy az új gát építésének semmi értelme nem volt, pedig százmilliókat költöttek rá. Rámutatott: a kazettákban ugyanis nincs már lúg, a jövőben pedig - a száraz-technológiára való áttéréssel -, nem lesz ennyi folyadék. A bizottsági elnök szerint szinte biztos, hogy "emberi mulasztás játszott közre" a gátszakadásnál, s nem hisznek a "természeti katasztrófáról szóló történetekben".

Olvasóink írták

 • 7. janika 2011. február 26. 10:11
  „Nana öreg "meir" A Jobbiknak a jó Isten ad megbízást a tevékenységeikre és, azt végre is hajtják!-mondotta Vona! Hát a többivel a magyar nép akaratával meg minek is foglalkoznának? Azt ugyanis számon lehet kérni, ha nem teljesítik.De a jó Istenét azt soha. Hisz annak a valóságát bizonyítani nem lehet.”
 • 6. Pofátlan 2011. február 26. 08:46
  „meir.
  Te az általatok elnyomott palesztinokat pátyolgassad, felesd el Magyarországot.”
 • 5. meir 2011. február 26. 06:02
  „na-na-naaaa!!
  azert a vona a kemenysepromellenyes hozongesen,meg allatsagok beordibalasan kivul semmit sem tett!!!
  hany munkahelyet teremtett,a jobbik jovoltabol?? EGYET SEM!!
  hany csalad jutott jobb lakhatasi korulmenyekhez,a jobbik jovoltabol?? EGY SEM!!
  akkor meg mit is pofazik??
  ezert volt olyan oriasi szukseg arra hogy most ok is ingyenelo modon a parlamentben lophassak a napot,bezsebelve persze a kituno kepviseloi fizetest??!!!”
 • 4. janika 2011. február 25. 23:12
  „Jé ennyi idő kellett, hogy rájöjjön?”
 • 3. machers 2011. február 25. 23:06
  „Roma és kultura. Ez azért így erős!”
 • 2. blaze 2011. február 25. 21:22
  „Szíjjártó Péter szerint pedig minden tökéletes...”
 • 1. pamplona 2011. február 25. 20:45
  „Gondolom az iszapkárosult devecserieknek és kolontáriaknak a legfőbb vágyuk a roma kulturális központ, fülkeforradalmi kormányunk széleleslátókörű, sziporkázó, pragmatikus elképzelése!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromszáz új rendőr áll munkába Pest megyében

Háromszázzal nőhet a rendőrök létszáma az elkövetkező hetekben Pest megyében, a külterületi nyaralók és tanyák biztonságát például huszonhat motoros rendőr munkába állításával erősíthetik. Tovább olvasom